Pozdrav, Nataaša! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!

Za upoznavanje Wikipedije se preporuča stranica Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, tko je trenutno aktivan, što trenutno radi, i što je u proteklom vremenu urađeno.

Savjetujemo vam da pročitate što Wikipedija jest, a što Wikipedija nije.
Odgovori na neka od često postavljanih pitanja:

Nadamo se da ćete uživati ovde, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni suradnik, Wikipedijanac! Molimo vas da se potpisujete na stranama za razgovor koristeći četiri tilde (~~~~); to daje Vaše ime, trenutno vrijeme i datum. Za sva dodatna obaveštenja možete me kontaktirati na mojoj stranici za razgovor, da postavite pitanje na stranici koju zovemo pijaca ili se obratite administratorima na njihovoj korisničkoj stranici za razgovor. Još jednom, dobrodošli!
If you don't speak Serbo-Croatian: This is the welcome message sent to new users of sh.wikipedia.

Don't speak Serbo-Croatian? Sh-0? -- talk with us via our village pump in English

--OC Ripper (razgovor) 04:11, 10 decembar-просинац 2015 (CET)

Brisanje uredi

Kako mislite - Wikipedija vam je nudila da napravite tu stranicu? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:02, 10 decembar-просинац 2015 (CET)

Sam tekst je uredu, međutim prema mojoj procjeni ne predstavlja temu koja zaslužuje samostalan enciklopedijski članak. Ukoliko, pak, kolege budu za to da članak ostane kao samostalna natuknica, tako će i biti. Ja mislim da bi se članak trebao uklopiti u neki drugi, ali to je samo moje mišljenje. Zato je on i predložen za brisanje, a ne ponovo izbrisan --Biljezim se sa štovanjem,Poe 15:40, 13 decembar-просинац 2015 (CET)
U najgorem ćete slučaju morati uklopiti tekst svog članka u neki općenitiji pojam, poput urednika ili nešto slično. Koliko ćete čekati doista ne znam jer propisanih rokova nema, ali savjetovao bih vam da kontaktirate kolegu OC Rippera pa da vam on iznese svoje mišljenje o toj temi. Ja osobno ne vidim differentiu specificu temeljem kojem online urednik zaslužuje samostalnu natuknicu u odnosu na pojam urednika, ali vidite što o tome misli kolega Ripper pa ćemo onda dalje vidjeti što se da uraditi :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:51, 13 decembar-просинац 2015 (CET)
Što se intervjua tiče, kolega Ripper vam je odgovorio, a što se vašeg prvot pitanja tiče - da, ukoliko nema elemenata za samostalni članak, tekst tog članka morat će se uklopiti u tekst nekog drugog članka da zajedno tvore jedinstvenu cjelinu --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:31, 14 decembar-просинац 2015 (CET)

Intervju uredi

Tematiku možete obraditi u okviru ovog općeg članka, kome možete dodati specifičnu sekciju posvećenu televizijskim intervjuima. --OC Ripper (razgovor) 01:58, 14 decembar-просинац 2015 (CET)

Stavio sam okvirni članak Uređivanje koji naknadno možete nadopuniti sadržajima vezanim uz online novinarstvo. --OC Ripper (razgovor) 11:04, 14 decembar-просинац 2015 (CET)