Razgovor s korisnikom:Munjanes/arh2

Arhive: 1

wiki Pozdrav uredi

Hemijski. Još 2009. sam preveo kratak članak Hemijsko inženjerstvo sa en Wiki i ništa više. --Alekol (razgovor) 16:00, 16 februar-вељача 2015 (CET)

Nije od prijeke potrebe, bude li bilo potrebno sam ću se javiti C3r4-u jer djeluje kao razumna osoba, iako zna pretjerati u nastupu. Radije kad stigneš pregledaj ovaj članak i javi mi mišljenje iz muslimanske perspektive, jer ipak ga je pisala kafirčina (šta jes' jes') :D --Orijentolog (razgovor) 01:01, 19 februar-вељача 2015 (CET)

OK. Što se tiče terminologije, pusti neka radije bude bazirana direktno na arapskom nego bosanskom (što uvelike ide preko turskog). --Orijentolog (razgovor) 01:10, 19 februar-вељача 2015 (CET)
P.S. Budem li mijenjao po dogovoru to, morat ću i ostalo (Nadžd u Nedžd, vahabizam u vehabizam, Tajmija u Tejmije, itd.). Zato nek naslov stoji bar privremeno, da ne dolazi do nedorečenosti. Tekst će inače koristiti puno termina za koje nisam ni našao kako se pišu na bosanskom. -- Orijentolog (razgovor) 01:20, 19 februar-вељача 2015 (CET)
Drago mi je čuti. :) Samo, ako sve pođe po planu, sadržaj će u konačnici biti najmanje peterostruko veći, ovo je tek podloga. Nakon toga, konzultirat ću se s nekim bosanskim profesorima oko termina pa ću ih lako sam uskladiti, jer i meni je draže da tekst bude što više u skladu s bosanskim standardom (tema je ipak islamska pa zato). -- Orijentolog (razgovor) 01:29, 19 februar-вељача 2015 (CET)
@Orijentolog: Što se tiče ovih termina (ne mislim na mali nogomet :-)), možeš se obratiti meni kad bude trebalo (lektor sam, a i vjernik). A ovdje imaš link za skidanje bosanskog pravopisa (za svaki slučaj). Nemam blage veze šta je bilo između tebe i C3r3 (to je bilo prije mog vremena; i eto, izgleda da je to riješeno) ni između tebe i HR Wiki, ali znam da radiš drama dobre (mega)članke [dovoljno mi je bilo kad sam samo letimično "zraknuo" članak o Kurdima i geografiji Irana (pretpostavljam da si i njega radio); nisam pogledao više nijedan kasnije, ali nije mi ni potrebno za ovakav zaključak]. Oni koji se odreknu takvog saradnika [govorim s aspekta pisanja kvalitetnih članaka; a razlika u stavovima o regionalnoj historiji i politici uvijek je bilo i uvijek će biti zbog svega što se dešavalo (pretpostavljam da su ova spomenuta "kačenja" bila na tom planu, kao što je to u 99% slučajeva na ovim prostorima)] - ne znam šta im je u glavama. -- KWiki (razgovor) 20:12, 19 februar-вељача 2015 (CET)
@KWiki: Nije bilo ništa vezano za ex-Yu historiju (Orijentolog je normala po tom pitanju), više je tu bila prepirka oko hr/bs termina (što je bezveze), kao i je li neki dolje šejh bio arapskog ili iranskog porijekla, te je eskaliralo u osobne napade. Helem nejse... Jesi li pogledao Šablon:Univerzitet? Ovaj korisnik (osim što je KAFIRČINA :P) ima sve odlike dobrog saradnika. Pogledaj na hr.w -- ne mogu vjerovati da su njega banovali. --Munjanes (razgovor) 20:40, 19 februar-вељача 2015 (CET)
Upravo. (Na komšijske Wikije ulazim vrlo rijetko jer imam dosta posla i na matičnoj + ovaj pravi, od kojeg se živi. A ne može čovjek ni stalno buljiti u monitor.) Infokutija je... pa, smijem li reći, par excellence? :-) Svi parametri prevedeni i objašnjeni. Nije ni kod nas loše prevedeno, samo su problem funkcije kojih jednostavno nema u našem visokoobrazovnom sistemu (a u stranima ima), pa nema ni adekvatnih riječi za njih. Ali dobro sad, to je već druga tema i nije vezana za ovu Wiki. -- KWiki (razgovor) 20:58, 19 februar-вељача 2015 (CET)
@Munjanes, prvo treba dovršiti članak, a onda izdvojiti listu termina za jezično usklađivanje. S obzirom da sam to već unaprijed dogovorio i da se KWiki ponudio, neće biti problema. Hvala i na intervenciji na bs.wiki.
@KWiki, hvala na pohvalama i ponudi, čut ćemo se još oko toga. :) --Orijentolog (razgovor) 22:46, 19 februar-вељача 2015 (CET)

Ovako probaj uci u start pa u run i tu kucas cmd i onada kada ti se otvori crni prozor kucas u njemu python. [1] Bitno je da ovo dobijes. --Kolega2357 (razgovor) 10:14, 19 februar-вељача 2015 (CET)

Mozes li poslati screenshot toga sto pise error? -- Kolega2357 (razgovor) 16:06, 19 februar-вељача 2015 (CET)

Nazad na stranicu korisnika "Munjanes/arh2".