Pozdrav, Matthew Nimetz! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!

Za upoznavanje Wikipedije se preporuča stranica Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, tko je trenutno aktivan, što trenutno radi, i što je u proteklom vremenu urađeno.

Savjetujemo vam da pročitate što Wikipedija jest, a što Wikipedija nije.
Odgovori na neka od često postavljanih pitanja:

Nadamo se da ćete uživati ovde, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni suradnik, Wikipedijanac! Molimo vas da se potpisujete na stranama za razgovor koristeći četiri tilde (~~~~); to daje Vaše ime, trenutno vrijeme i datum. Za sva dodatna obaveštenja možete me kontaktirati na mojoj stranici za razgovor, da postavite pitanje na stranici koju zovemo pijaca ili se obratite administratorima na njihovoj korisničkoj stranici za razgovor. Još jednom, dobrodošli!
If you don't speak Serbo-Croatian: This is the welcome message sent to new users of sh.wikipedia.

Don't speak Serbo-Croatian? Sh-0? -- talk with us via our village pump in English

--OC Ripper (razgovor) 09:04, 7 januar-сијечањ 2016 (CET)

Molba

Nemojmo raditi ovakve egzibicije s točkama, može se fino i argumentirano objasniti na Razgovor:Igor Janev (bez viktimizacije) zašto članak nije suvišan i to je to. --Orijentolog (razgovor) 12:43, 7 januar-сијечањ 2016 (CET)

Igor Janev

Morate ipak imati na umu da je to samo moje mišljenje o relevantnosti članka. Ja nisam administrator, te nemam konačnu riječ o tome. I drugi suradnici se imaju pravo izjasniti, a ja ću prihvatiti demokratsku odluku većine o statusu članka. Zasad je mišljenje 2:1.--Seiya (razgovor) 11:32, 18 januar-сијечањ 2016 (CET)

Teodiceja

Pozdrav Matthew,

vidio sam tvoj doprinos u članku Teodiceja. Želio bi ti objasniti zašto sam revertao tvoj doprinos: dva su razloga. Mislim da si jednostavno promašio članak u kojem pisati o dokazima Božje egzistencije. Teodiceja je primarno grana teologije koja se bavi problemom odnosa postojanja Boga i postojanja zla na svijetu (iako se u nekim pogotovo lokalnim izvorima teodiceja "širi" i na samo dokazivanje postojanja Boga). Dokazivanje postojanja Boga unutar te teme po meni je djelomično promašeno, jednostavno zato jer postoji druga teološka disciplina koja to obrađuje, a to je prirodna ili racionalna teologija. Drugi razlog mog revertanja je pretjerani naglasak na radu Janeva, koji, uz svo poštovanje, ipak nije najznačajniji stručnjak u historiji koji se bavio tom temom. Sad imamo 6000 bajtova teksta o Janevu a, recimo, sv. Tome Akvinskog nigdje...

Ako si zainteresiran pisati o dokazima postojanja Boga, moj ti je savjet da otvoriš novu temu: prirodna teologija i na liniji članka s engleske wikipedije složiš članak.--Wolmar (razgovor) 00:42, 29 januar-сијечањ 2016 (CET)

Od danas nisam više ni na jednoj Vikipediji. Matthew Nimetz (razgovor) 21:57, 1 februar-вељача 2016 (CET)