Pozdrav, Maša Karleuša Valkanou! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

--Igor Windsor (razgovor) 12:46, 12 februar-вељача 2014 (CET)

Autorska prava uredi

Članci koje ste pisali o farmaciji prepisani su s interneta i stoga su zaštićeni autorskim pravima, pa su morali biti obrisani. --Igor Windsor (razgovor) 12:47, 12 februar-вељача 2014 (CET)

Ali čak i da nisu... uredi

Ne ulazeći u sadržaj i vašu stručnost (mada zazirem od samoprozvanih stručnjaka na Wikipediji), naziv, struktura i meritum vašeg članka ne zadovoljavaju osnovne enciklopedijske kriterije. Da bi vidjeli kako članak treba izgledati, poslužite se člankom na en.wiki kao primjerom te modelirajte svoj tekst prema tom stilu i meritumu kako bi on zadovoljio kriterije. Uz sve to, sh.wiki već sadrži članak marihuana tako da je nepotrebno pisati članak koji izgleda kao članak u trash časopisu ili Plivin zdravstveni vodič. Wikipedija nije medicinski leksikon niti vodič i nije tu da bi ljudima davala zdravstvene savjete i dijagnoze --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:50, 12 februar-вељача 2014 (CET)


Postovani,

ne snalazim se ovde, ne vidim gde se pise odgovor na vas tekst, pa ga pisem ovako. Clanak pod jedan nije iz oblasti farmacije, nego psihologije, pod 2 nije prepisan sa interneta, a na internetu jedino postoji isti taj clanak ciji sam JA AUTOR. Clanak ima sve reference i citate koji su neophodni i relevantno navedeni. Ako smatrate da je nezanimljiv i da ga treba skratiti i drugacije formatirati, to je drugo pitanje.

Sto se tice toga da postoji clanak sa imenom Marihuana, procitajte taj clanak. Clanak je nedozvoljivo dezinformativan i treba ga prijaviti - pise kako marihuana ne izaziva fizicku zavisnost itd... prvo sam probala urediti taj clanak, a onda sam shvatila da je bolje postaviti nov.

Ne shvatam zasto naucne cinjenice o nekoj temi ne spadaju pod oblast vikipedije, a pogotovo o temi takve vaznosti? Ako vas zanima moja strucnost, dokaze o njoj vam mogu poslati, a mozete naci i na internetu. Uostalom moj rad je jedan od citiranih bas ovde na vikipediji samo pod drugom temom. Nadam se da cete omoguciti ljudima da budu informisani umesto dezinformisani preko ovog portala.


Napomene uredi

Prilikom komunikacije sa drugim korisnicima se odgovori na pitanja na svojoj pišu na stranici za razgovor drugog korisnika.

Ukoliko vam se takvo rješenje čini nezgrapnim, a mislite da bi bilo bolje da se o temi članka (za koji vjerujem da je u ovom konkretnom slučaju Marihuana) sve piše na jednom mjestu, možete raspravu započeti na stranici za razgovor vezanoj za članak (Razgovor:Marihuana). --OC Ripper (razgovor) 13:50, 12 februar-вељача 2014 (CET)