Pozdrav, Lord Valentinijan~shwiki! Dobro došli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

--Vatrena ptica 19:08, 22 srpanj-јул 2008 (CEST)

Jesam, prijavila sam se, klikni Advanced... i upiši svoje željeno ime i lozinku, i to je to, kanal wikipedia-hr!--Vatrena ptica 19:08, 22 srpanj-јул 2008 (CEST)

E, ovdje najvjerojatnije nemaju taj predložak, ali ga ja mogu napraviti, ako želiš. Jesi li prijavljen na kanal?--Vatrena ptica 19:30, 22 srpanj-јул 2008 (CEST)

ČarapaUredi

Nisam luda, samo se šalim. ;-)). Je'l ti računa rabiš u svrhu zlouporabe, pitanje?--Vatrena ptica 19:35, 22 srpanj-јул 2008 (CEST)

Ne bi treb'o brisati u člancima na sh.wiki reference, i još k tome smanjivati slike i dodavati malim člancima podnaslove. Ali, ako je slika mala, ostavi je malom, inače, snimiš li sliku veliku, izgubit će neke (važne) detalje.--Vatrena ptica 19:37, 22 srpanj-јул 2008 (CEST)

Odgovor na mojoj stranici za razgovor.--Vatrena ptica 19:40, 22 srpanj-јул 2008 (CEST)

Nećemo puno razgovarati, mislim da nas vide naši admini.--Vatrena ptica 19:45, 22 srpanj-јул 2008 (CEST)

Englenski naziv članka Erihtonije Atenski? If...

Već ste jednom upozoreni!!!Uredi

  Ovo je zadnje upozorenje.
Kada sljedeći put vandalizirate stranicu, bit će vam zabranjeno uređivati Wikipediju.


Korisničko imeUredi

Kratko i jasno - na ovoj wikipediji, osim u posebnim slučajevima, važi zdravorazumsko načelo "jedan korisnik, jedan račun". Ako netko želi novo ime, neka uputi zahtjev birokratima (User:OC Ripper, User: Pokrajac). U konkretnom slučaju, korisnik User:Lord Valentinijan, odnosno User:Valentina, kraljica može birati koja od ta dva imena želi koristiti. Jedan od tih računa će biti blokiran. --OC Ripper 10:35, 23 srpanj-јул 2008 (CEST)

OK, sada se može koristiti jedino User:Lord Valentinijan. --OC Ripper 16:44, 23 srpanj-јул 2008 (CEST)

Volim da sve bude po redu, zato sam ti očistila članke. Ne ljutiš se, valjda? Idem skoknuti na IRC, priključi nam se i ti malo, molim te, ja sam Vatrena na IRC-u. :-)--Vatrena ptica 09:53, 24 srpanj-јул 2008 (CEST)

Prije nego počnem vraćati neke izmjene u egipatskoj mitologiji...Uredi

želio bih vas pitati koje izvore vi koristite?--Seha 19:00, 27 srpanj-јул 2008 (CEST)

Samo prepisivanje tekstova sa hr.wiki neobrazložljava njihovu ispravnost. Vaš rad na hrvatskoj wiki mi je poznat a tako i upozorenja koja ste tamo za besmislene izmjene već više puta dobili. Kada već spominjete knjige, molio bih Vas da ih navedete kao reference sa ISBN brojem i tako potkrijepite svoje izmjene. Neki tekstovi su ovdje doslovno prevedeni sa naučnih radova arheologa i povjesnika a vašom djelimičnom besmislicom preuobraženi. Wikipedia neznači prepis sa neke druge wiki nego pravljenje svojih članaka potkrijepljenih izvorima kao i mijenjanje postojećih na istoj osnovi. Ako nešto nepiše na hrvatskoj ili engleskoj wiki, još uvijek ne znači da nije istinito! Razmislite malo prije nego mijenjate tekst i provjerite ispravnost prije pisanog, i to ne samo na hrvatskoj wikipediji nego u literaturi i neovisnim stranicama na internetu. Tako ušteđujete sebi a i drugima besmislen rad.--Seha 19:11, 27 srpanj-јул 2008 (CEST)
Te iste greške pravite i ovdje! Mijenjate tekstove kopiranjem i dostavljate besmislice. Već na dvadesetak članaka sam od Vas sklonjene slike morao vraćati u poglavlje članka. Izvorne tekstove koji se mogu naći preko googla mijenjate tekstovima sa hrvatske wiki ili ih brišete pošto su Vam nepoznati! Molio bih Vas da se poslije svakog dodatka u mom razgovoru potpišete kao što je pravilo wikipedije!--Seha 19:19, 27 srpanj-јул 2008 (CEST)
Ne samo na bosanskoj nego i na svim drugim wikipedijama.--Seha 20:25, 27 srpanj-јул 2008 (CEST)

PravilaUredi

Dragi Valentino, ovdje pravila nisu "blaža", već su ista kao i na hr.wiki te ne bi smio uklanjati sadržaje stranica i uređivati i uklanjati izmjene po svojoj volji, kao kod članka Reja. Pozdrav.  --Vatrena ptica 11:10, 28 srpanj-јул 2008 (CEST)

Galeriju si dobro postavio, svaka ti čast. Možda ću morati pozvati admina da postavi interwiki, zbilja sam umorna, pišem od 8-9 sati.--Vatrena ptica 11:14, 28 srpanj-јул 2008 (CEST)

Jezik pisanjaUredi

Piši hrvatskosrpskim ili srpskohrvatskim, kako odabereš, važno je da nešto ostaviš hrvatski ili srpski. Imaš dvije IP adrese, jedna istječe sutra, a druga prekosutra.--Vatrena ptica 11:24, 28 srpanj-јул 2008 (CEST)

Oprosti, ali možeš li, molim te, malo popraviti slike kod svojih prjašnjih članaka (na sh.wiki)?--Vatrena ptica 17:55, 28 srpanj-јул 2008 (CEST)

Vjerujem ti, ali slike su ti premale i trebao bi staviti interwiki, pogeldaj ovdje.--Vatrena ptica 17:58, 28 srpanj-јул 2008 (CEST)

Interwiki pravila :)Uredi

Kako bi dodao interwiki bez problema, dođi na hrvatsku (ili englesku, pošto je veća) wikipediju, pa dođi, prilikom uređivanja, do kraja članka, zatim razvuci sve interwiki riječi tako da "poplave", pomoću tehnike 'Copy'. Zatim, tekst trebaš prenositi do browser ikone, znaš, raznih stranica pri dnu označene ikonom Mozille (Firefox i slične verzije), Internet Explorer, Opera, etc. Pojavit će ti se na drugom wikiju okvir za uređivanje (kad klikneš 'uredi'), i samo trebaš prenijeti tekst interikija na dno stranice i još k tome, upisati naslov članka na hrv. ili engl., a tam na hr.wiki ili en.wiki upišeš naslov članka sa sh.wiki. To je to. Pozdrav.--Vatrena ptica 19:43, 28 srpanj-јул 2008 (CEST)

Pitaj, u čemu je problem?--Vatrena ptica 12:25, 29 srpanj-јул 2008 (CEST)

Razumijem što znači, to je napisano prije godinu dana (više). Uklonila sam izmjenu.--Vatrena ptica 12:28, 29 srpanj-јул 2008 (CEST)

Dupli članciUredi

Ne (po)stavljaj "duple" članke na sh.wiki, jer mnogi od njih zaista i (po)stoje, kao kod slučaja Erihtonije Atenski koji je preusmjeren na Erihtonije I od Atene i Set gdje su napravili razdvojbu na druge pojmove, jer već postoji Set (mitologija). Uvijek "ukrcaj" pojam u tražilicu i klikni Search da vidiš tekstove koji sadržavaju pojam ili, još bolje, klikni u području Alatke Što vodi ovdje i upiši oba pojma (npr. Set i Set (mitologija) ). Pozdrav.--Vatrena ptica 14:26, 29 srpanj-јул 2008 (CEST)

Možeš još malo srediti svoje prijašnje članke tako da staviš interwiki, a ja ću popraviti slike, prenijeti na hr.wiki i staviti predložak? Blok ti je prije minute na hr.wiki istekao.--Vatrena ptica 13:47, 30 srpanj-јул 2008 (CEST)

Zanimljivosti i tvoja inteligencijaUredi

Bila je proslava mog rođendana, e, kao prvo, ti i tvoja glava niste glupi (sigurno si jako pametan dečko), a kad se bude bližio kraj kolovoza, možeš li mi na sh.wiki prenijeti informacije (zanimljivosti) za portal?--Vatrena ptica 23:08, 7 avgust-коловоз 2008 (CEST)

I ja se ponekad naljutim jer mislim da nije u redu da u članak Domaća mačka stavljaju predloške {{točnost}} kad je podatak da je ona kao kućni ljubimac potekla od vrste nalik libijskoj šumskoj mački, a ne od afričke divlje mačke, jer je to bilo sedmogodišnje istraživanje u Oxfordu po uzoru DNK. Vratila sam se iz Splita (od ujaka) u Mostar prije par dana zbog rođendana.--Vatrena ptica 10:42, 8 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Hr.wikiUredi

Mislim da su neki suradnici na hr.wiki doista umišljeni i da sebi dozvoljavaju više od onoga što bi bilo uljudno ponašanje. Mislim da je u redu pomoći nekome a ne ironično i s visine omalovažavati mlađe suradnike. Dobro je to što ćemo i mi odrasti i imati više znanja nego sada, samo ćemo iz ovoga naučiti da se nije lijepo bahato odnositi prema mlađima. Zeljko je primjer kakav bi odličan suradnik trebao biti.--Vatrena ptica 11:00, 8 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Mislim da adminima ne bi škodilo malo više uljudnosti. Pitam se što su oni znali kad su bili naših godina. Mislim da ti je blok zbilja predug, ali proći će i to. Držim ti palce!--Vatrena ptica 11:15, 8 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Ne, ne postoji, zato se ne uči tako često kao strani jezik.--Vatrena ptica 11:21, 8 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Wikipedija raste bez plana - svatko ono što voli: mene zanimaju naljepše ptice i neki sisavci, tebe Egipćani, a ostali vole Grke; meni se više sviđaju Egipćani.--Vatrena ptica 11:53, 8 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Moilm te, nemoj uklanjati poveznice u slikama, one mogu biti vrlo korisne.--Vatrena ptica 11:56, 8 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Ne volim previše podnaslova, ali mogu ti biti prijateljica, uklonila sam ti neke izmjene u Hefestu, dok sam druge ostavila onakve kakve si ti uredio. Nagrade ćeš na ovoj wikipediji dodjeljivati ovako:

{{Barnstar-rad i trud|{{{razlog}}}|Lord Valentinijan}}

--Vatrena ptica 12:02, 8 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Možeš, budi mi prijatelj.--Vatrena ptica 16:18, 8 avgust-коловоз 2008 (CEST)

E, kad si umetnuo kategoriju, onda lijepo na početak svoje suradničke stranice stavi, npr.:

{{Babel-4|sr|hr-2|en-1|de-2|}}

Wikipedia:Babel
Wikipedia:Бабел
ср
sr
Матерњи језик овог корсника је српски језик.
hr-2
hr-2
Ovaj korisnik osrednje govori hrvatski jezik.
en-1
en-1
This user is able to contribute with
a basic level of English.


de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.

Ovo je samo primjer, a broj nakon riječi Babel (npr. Babel-3) označava broj takvih okvirića.--Vatrena ptica 16:25, 9 avgust-коловоз 2008 (CEST)

To je primjer.--Vatrena ptica 16:39, 9 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Nema je ovdje, stalno ovdje idem.--Vatrena ptica 17:07, 9 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Može.--Vatrena ptica 11:27, 11 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Mogu.--Vatrena ptica 11:44, 11 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Ono s Babelom je bio samo primer, mogao bi neko da pomisli da si Srbin.--Vatrena ptica 11:52, 11 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Ne, ne mislim.--Vatrena ptica 12:19, 11 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Nije glupo to od tebe, ali sam se slatko nasmijala, i ja sam bila blokirana danas (na jedan sat), ali sam nakon dvadeset minuta deblokirana.--Vatrena ptica 21:00, 11 avgust-коловоз 2008 (CEST)

DosađivanjeUredi

Prijatelji ne mogu dosađivati - izbaci iz glave to da tvoja pitanja meni dosađuju.--Vatrena ptica 21:09, 11 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Nasmijala sam se zbog izvanzemaljaca  , ne zbog slike, ali zašto brišeš sadržaj Hada? To nije manja izmjena i moraš objasniti zašto je tekst obrisan,   ali ako si iz nehaja slučaj kliknuo da je to manja izmjena, onda načini fol izmjenu tako što ćeš dodati ili ukloniti razmak između dvije riječi i u sažetak stavi prethodna izmjena bila je veća. Ako pak otvoriš uređivanje i samo u sažetak napišeš prethodna izmjena je bila veća, promjena se neće snimiti i to je nulta izmjena.--Vatrena ptica 11:25, 12 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Postavi sliku, ja ću je kasnije pregledati. Što se tiče dužine, članak smije biti dug, ali ne toliko da premaši 32 kilobajta, što je već karakteristika izabranog članka.--Vatrena ptica 12:22, 12 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Fino, neću joj ništa reći. :)--Vatrena ptica 17:49, 12 avgust-коловоз 2008 (CEST)

SlikaUredi

Jesi li zaista siguran da je ovo tvoje djelo, ili si preuzeo s weba, ili je pak s televizijskog ekrana? Slika je pravo remek-djelo, izgleda da si ti profesionalni egipatski umjetnik, ne laskam ti!  --Vatrena ptica 17:52, 12 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Ako je s weba, onda je zaštićena autorskim pravima i morat ćeš staviti autora i pravu dozvolu, pomoći ću ti kod dozvola, ipak sam iskusnija (ne za uvredu!).--Vatrena ptica 18:00, 12 avgust-коловоз 2008 (CEST)

OK., onda je sve u redu, samo ti još stavi autora, izvor, što precizniji datum i objašnjenje s moje djelo, vidi dolje.--Vatrena ptica 18:08, 12 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Frendu, žao mi je što zasada neću raditi na ovoj wikipediji, imam neke privatne razloge, nemoj zaboraviti svoju prijateljicu, do kontakta na hr.wiki.

Veeelika Pusa OD:--Vatrena ptica 13:06, 13 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Skraćivanje članakaUredi

Koji je razlog Vašem sistematskom skraćivanju članaka iz oblasti grčke mitologije, npr. Apolon, Arg, Arhija od Korinta, Asklepije, Atlant, Atrej (samo u toku jučerašnjeg dana)? Kako procenjujete koje informacije treba izbaciti?

S poštovanjem, Id 03:16, 20 avgust-коловоз 2008 (CEST)


Image:Talasa.jpgUredi

Kratko i jasno:

Datoteka/fajl je uploadirana pod licencom {{JD-ja}} iako istovjetna slika postoji na http://www.theoi.com/image/img_thalassa.jpg. Dakle, imamo:

1) povredu autorskih prava; 2) pokušaj prevare.

Autorska prava se na ovoj, kao i svim Wikipedijama, ozbiljno shvaćaju. Tko to nije u stanju shvatiti, nema na njoj što tražiti. A još manje ako pri kršenju autorskih prava nastoji izigrati nečiju dobru vjeru.

Crveni karton.
Blokirani ste!
.I, da ne bude nikakve zabune, "najmanje tri mjeseca" znači da blokada može i duže potrajati ukoliko bude bilo kakvih naznaka da se u tom roku pokušavaju neki novi "nestašluci". --OC Ripper 19:54, 16 rujan-септембар 2008 (CEST)

Vaš račun će biti preimenovanUredi

09:16, 20 mart-ожујак 2015 (CET)

RenamedUredi

00:51, 23 april-травањ 2015 (CEST)