Pozdrav, Laslovarga! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

-- Kolega2357 Razgovor 10:12, 25 decembar-просинац 2012 (CET)

Članak uredi

Članci na srpskohrvatskoj Wikipediji pišu se na latinici, na bilo kojoj varijanti srpskohrvatskog jezika; to je relativno novo jer imamo konverter za pisma pa se članci sada pišu na latinici, ali tko želi može ćitati i na ćirilici. Nisam obavijestio o tome prethodno jer to jednostavno nije običaj, žao mi je. Uradio sam što treba - prebacio članak na latinicu - i to je to. Nije tu bilo nikakve loše namjere, a pogotovo ne želje za "svojatanjem" članka, što je razvidno iz činjenice da isti nisam dodao na ovaj popis, gdje se nalaze članci koje smatram "svojima". Dakako, vjerujem da ti je poznato da Wikipedija ne priznaje autorstvo kao takvo, tako da ovo i nije od presudnog značaja. Slobodan si, dakako, dodati članak na nekakav popis vlastitih doprinosa na korisničkoj stranici, primjerice; ja se ne smatram njegovim autorom niti polažem ikakva "prava" na njega, samo sam ga prebacio na pismo koje koristimo.

Što se, pak, naslova tiče, vidio sam da postoje dvije osobe istoga imena, ali prema onome što sam pročitao o drugome gospodinu, on je osim što je bio političar bio i sudac? S obzirom na činjenicu da, dosad, nismo koristili godine rođenja kao glavni razdvojbeni ključ, već je to bilo zanimanje, najčešće, a godine bi dolazile tek kasnije, kada bi se poklapale neke druge stvari, smatrao sam da je ovako prikladnije i da bi se novi članak o drugome gospodinu mogao nasloviti sa "(sudac)". Iako su obojica bili pravnici, iz biografije ovoga prvoga nisam vidio da je zapravo radio kao sudac, dok ovaj drugi jest. Ukoliko se time ne postiže svrha, možemo lako vratiti godine rođenja, ali iz trenutne perspektive čini mi se da je ovo okej razdvojbeni ključ. – Edgar A. Poe 06:11, 10 septembar 2023 (CEST)Odgovori

Ja... ne znam kakav je dogovor trebao postojati točno ovdje pa ga ja nisam ispoštovao, a razgovor vodimo sada. Netko tko uređuje Wikipediju, smatram, trebao bi se upoznati s određenim pravilima lokalne zajednice. Ja kao administrator sam zadužen za provođenje tih pravila. To što netko nije pročitao neko pravilo prije, a radio je pa je to poslije "popravljeno", tu ja ne mogu ništa. Ja ne mogu predvidjeti unaprijed tko će i što će raditi. Svakako, ako ti je toiko stalo da tu bude tvoje ime, jer mene stvarno nije briga (tuđe članke ne svojatam, ne treba mi nakon ovih par tisuća mojih), pobrisat ću članak i onda ga ti ponovo započni pa ćeš u povijesti izmjena biti naveden ti i samo ti. Javi što si odlučio :) – Edgar A. Poe 06:27, 10 septembar 2023 (CEST)Odgovori

@Edgar Allan Poe: Zdravo! U načelu, pri latiniziranju, ne bit trebalo brisati članak, nego ga premestiti na latnički naziv. Time se zadržava historija izmena i preveniraju ovakve situacije. Objedinio sam historije izmena, te bi sada trebalo da je ovo rešeno. @Laslovarga: Konvertor je još u osnovnoj fazi (pretvara slova, ali ne i cele reči i fraze). Na njegovom poboljšanju aktivno se radi i raspravlja. – Aca (razgovor) 10:49, 10 septembar 2023 (CEST)Odgovori