Pozdrav, Koreanovsky! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!

Za upoznavanje Wikipedije se preporuča stranica Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, tko je trenutno aktivan, što trenutno radi, i što je u proteklom vremenu urađeno.

Savjetujemo vam da pročitate što Wikipedija jest, a što Wikipedija nije.
Odgovori na neka od često postavljanih pitanja:

Nadamo se da ćete uživati ovde, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni suradnik, Wikipedijanac! Molimo vas da se potpisujete na stranama za razgovor koristeći četiri tilde (~~~~); to daje Vaše ime, trenutno vrijeme i datum. Za sva dodatna obaveštenja možete me kontaktirati na mojoj stranici za razgovor, da postavite pitanje na stranici koju zovemo pijaca ili se obratite administratorima na njihovoj korisničkoj stranici za razgovor. Još jednom, dobrodošli!
If you don't speak Serbo-Croatian: This is the welcome message sent to new users of sh.wikipedia.

Don't speak Serbo-Croatian? Sh-0? -- talk with us via our village pump in English

--OC Ripper (razgovor) 12:20, 13 mart 2016 (CET)

ŠvedskaUredi

Bok! Čisto da objasnim zašto sam pobrisao članak. Naime, osim zbog činjenice da je prenesen s hr.wiki, gdje je izrazito traljavo i loše napisan, neinformativan je i neažuriran; članak članka radi nam nije potreban. Ova Wikipedija, mahom mojim zaslugama, ima određene stilske kriterije za pisanje članaka o rukometnim reprezentacijama (recimo francuska ili katarska, za nešto kraću formu) i nastojimo se istih držati. Većina članaka još nije usklađena, ali to je proces koji traje i koji će se, s vremenom, provesti do kraja.

Dakle, brisanje nije bilo na ličnoj bazi ili zbog same teme članka, već zato što se radi o prebačenom članku koji je i u izvorniku nikakav i ne poštuje standarde ove Wiki, a članak samo da ga imamo nam nije potreban. Ukoliko želiš napisati članak poštujući standarde, nema nikakvih problema :) Dapače, pomoć na tom polju bi mi dobro došla --E.A.Poe 20:46, 5 februar 2017 (CET)

MjeseciUredi

Ovako, unutar samog teksta nema ograničenja, dakle ide po autorovom nahođenju. Ja pišem hrvatska imena mjeseci jer sam tako navikao, ali to je samo stvar navike. U samom članku ispravne su obje varijante. Što se tiče naslova, nemamo neko fiksno pravilo, ali, koliko ja znam, neslužbeno preferiramo srpskohrvatske varijante mjeseci, barem sam ja to radio u svojim tekstovima i viđao sam da je tako u većem dijelu onih tekstova koje sam ja susretao. Nadam se da ovo pomaže :D --E.A.Poe 00:29, 6 mart 2021 (CET)

Ispravak netočnog navoda: nisu dogovorene nikakve preferencije, bilo u naslovima, bilo u tekstu. Naročito je neispravna referencija na "srpskohrvatske varijante mjeseci", jer su srpskohrvatski i siječanj i januar, i listopad i oktobar... Lično sam protiv bilo kakve nasilne unifikacije - kakav je članak, takav neka bude i jezik (parafrazirano, cuius articulus, eius lingua). Ali ja se volim raspravljati s Edgarom, pa me neće uzeti za ozbiljno. :) --Igor Windsor (razgovor) 01:27, 6 mart 2021 (CET)
Bogati, postao si Orijentolog, taj je isto petljao svoju beduinsku njušku gdjegod je trebao :P Poanta priče je ta da nemamo pravila, što sam ja i napisao (eh, da je čitati ovu latinicu, a ne one starogrčke čičkarije :P), tako da je to stvarno neregulirano. Kažem, znam da je u naslovima većinski preferirana srpska, ako baš hoćemo :P, varijanta, ali neće nitko to mijenjati sve i da bude prebačeno u hrvatsku varijantu. Kod konkretnog članka, ja sam namjerno ostavio španjolski izvornik jer je dovoljno prepoznatljiv, da ne kompliciramo s time koju varijantu koristiti :D --E.A.Poe 02:15, 6 mart 2021 (CET)
Žuti karton


Žuti karton


Prvi Igoru zbog promoviranja bezakonja i anarhizma, usprkos konsenzusu jednočlanog i demokratski izabranog ureda za standardizaciju, drugi Edgaru zbog davanja krivih uputa novajlijama (da se preferira srpski imali bi avgust, ne august). Dva žuta su zasad dovoljna, nećete 2021. u ophoditelje, niste niprije. --Orijentolog (razgovor) 15:00, 6 mart 2021 (CET)

@Orijentolog: https://media.tenor.com/images/23bb159aa9a12456016805a9b771d66b/tenor.gif :D --E.A.Poe 15:08, 6 mart 2021 (CET)
@Edgar Allan Poe: spiker nekog naučno-dokumentarnog programa ovu bi bihevioralnu situaciju komentirao riječima: "mladi mužjak babuna šepurenjem pokušava redefinirati hijerarhiju čopora". Na nekim drugim mjestima, manje naučnima, rekli bi: "održavanje međunarodnog enciklopedijskog projekta". --Orijentolog (razgovor) 20:05, 6 mart 2021 (CET)
@Orijentolog: Lijep ti je profil :P --E.A.Poe 22:07, 6 mart 2021 (CET)

Jao, nemojte se na mojoj stranici za razgovor izmotavati. xD --Koreanovsky (razgovor) 22:22, 6 mart 2021 (CET)

Dobrodošao na sh.wiki :D --E.A.Poe 23:30, 6 mart 2021 (CET)