English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

Duma (razgovor) 10:19, 14 rujan-септембар 2013 (CEST)

Ruska invazija Ukrajine 2022.Uredi

Hej. Ne mogu se konektovati na Discord, vidim u mailu da si mi poslao poruku - možda sam i ja popio neku blokirovku :) - ali hvala od srca na članku! Baš, baš hvala. --Igor Windsor (razgovor) 19:51, 8 mart 2022 (CET)

Meni bi bilo interesantno u ovom članku da vidim kako će reagirati korisnici koji se protive iznesenim tvrdnjama, što će dovesti u pitanje i što će obrisati. Ukoliko budu imali dobre argumente, onda ću takve izmjene prenijeti i na izvornik (hr.wiki) i vidjeti da li se članci mogu sinkronizirati i do čega će takav pokušaj dovesti. Naravno, nije mi u cilju stvarati sukobe, već stvoriti zaključke oko potencijalnog pokušaja sinkronizacije još kontroverznijih članaka u budućnosti i prema hr.wiki i prema sr.wiki, a sve u skladu s pokušajima WMF-a da se na tom polju nešto napravi. @BPipal (WMF).  Imbe  hind 💊 12:32, 9 mart 2022 (CET)

hr.wikiUredi

@Igor Windsor zahvaljujem na podršci i pozivu da ovdje doprinosim. Mislim da ću to i učiniti, mada kako mi se čini, smjernice i preporuke ovdje nisu nikakav problem zbog profila suradnika i pogotovo admina koji djeluju na ovom projektu. Svejedno, smjernice i preporuke koje dobro opisuju ustaljenu praksu i konsenzus na jednoj wikipediji uvijek je dobro imati unaprijed, a ne ih kao na hr.wiki pisati kad dogori do noktiju pa ću svakako pogledati što nedostaje u odnosu na en.wiki i dopisati. Treba voditi računa da nisam zasad posve upućen u općeprihvaćenu praksu na sh.wiki pa ako neka smjernica i pravilo koju unesem od takve prakse odudara, očekujem da me se pod hitno ispravi. :) Pozdrav!  Imbe  hind 💊 18:33, 2 april 2022 (CEST)

@Imbehind super. A za 'kad dogori do noktiju' još vidimo hoće li i ovo biti ta situacija. Budući da smo samo nad dva koji radimo i tražimo promjene blokirani mogli bi opet nazad u zimski san. --Zblace (razgovor) 19:23, 2 april 2022 (CEST)
Bez preše; kad se nekome piše, neka piše; kad mu se odmara, neka odmara; kad mu se raspravlja, neka se raspravlja. Ovde je, doduše, tiho, ali uvek se mogu uzburkati strasti. :) --Igor Windsor (razgovor) 21:26, 5 april 2022 (CEST)