Pozdrav! Dobrodošli na Vikipediju na srpskohrvatskom jeziku!

Za upoznavanje Wikipedije se preporuča stranica Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, tko je trenutno aktivan, što trenutno radi, i što je u proteklom vremenu urađeno.

Savjetujemo vam da pročitate što Vikipedija jest, a što Vikipedija nije.
Odgovori na neka od često postavljanih pitanja:

Nadamo se da ćete uživati ovde, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni suradnik, Vikipedijanac! Molimo vas da se potpisujete na stranama za razgovor koristeći četiri tilde (~~~~); to daje Vaše ime, trenutno vrijeme i datum. Ako imate još pitanja, možete da ih postavite na stranici koju zovemo pijaca ili se obratite administratorima na njihovoj korisničkoj stranici za razgovor.BrisUredi

Predložak {{bris}} iz članaka mogu uklanjati samo administratori ako za to postoji valjan razlog. U slučaju da smatraš da tvoji članci ne zaslužuju brisanje, reci to na stranici za razgovor.  

Ako smatrate da ovaj članak nije za brisanje, navedite to na stranici za razgovor.

--Vatrena ptica 20:50, 2 avgust-коловоз 2011 (CEST)

User pagesUredi

Hi. Stop blanking user pages. -- Tegel 21:23, 3 avgust-коловоз 2011 (CEST)

ZAŠTO?Uredi

Nije mi jasno zasto se svaki clanak koji napišem obrise?Zar nije bolje da na Wikipediji bude sto vise clanaka???

Najkraći mogući odgovori su ovdje i ovdje. Usput, brisanje nečije korisničke stranice nije baš najbolji način da se dotičnog korisnika uvjeri u vlastite dobre namjere, odnosno vlastite argumente u raspravi. Zapravo, takva aktivnost je vrlo blizu onome što se ne samo na ovoj, nego i na skoro svim Wikipedijama smatra vandalizmom, odnosno, u najmanju ruku, povredom bontona; korisnik koji se ogluši na upozorenje da takve stvari ne čini riskira blokadu svog računa na ovoj Wikipediji. --OC Ripper 10:27, 4 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Pozdrav :) Htjela bih te napomenuti da se potpisuješ nakon što ostaviš negdje komentar (na pijaci, stranici za razgovor sa suradnikom ili o članku). To ćeš uraditi tako što (kada završiš komentar) pritisneš malo dugme sa plavom olovkom gore. Pored nekakve smeđe sličice. Dakle, to se stavi na kraj komentara, ali nemoj stavljati na kraju nekog članka. To ti je ovo: --Duma 15:50, 6 avgust-коловоз 2011 (CEST)