Pozdrav, Gospodar svemira! Dobro došli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

Hvala na čestitki! Neka ti nova godina donese ispunjenje svih tvojih želja! I još nešto: radi li kod tebe Crnogorska Enciklopedija? Kod mene nikako.--Vatrena ptica 15:50, 2 siječanj-јануар 2009 (CET)

Hitno mi "donesi" zanimljivosti za portal Mitologija, molim te. --Vatrena ptica 19:36, 2 siječanj-јануар 2009 (CET)
Najljepše ti "hvala" na zanimljivostima, a i moram ti priznati da znam da si prijavljen na engleskoj wikipediji kao Valentina, kraljica neba.--Vatrena ptica 18:44, 5 siječanj-јануар 2009 (CET)
I ti mene ovdje možeš pitati, mene su na bs.wiki izvrijeđali nacionalno te ne želim doprinositi toj wikipediji.--Vatrena ptica 13:22, 30 april-травањ 2009 (CEST)

Moja prva web stranica, oprosti, projektUredi

Valentino, moram ti reći nešto što je zbilja ultimate: stvaram sa svojom prijateljicom iz Širokog Brijega novi projekt za Internet koji se zove Liberipedija (lat. liberi = djeca). Projekt je namijenjen isključivo djeci i tinejdžerima do 18 godina i prijavljenim suradnicima koji su u trenutku prijave imali manje od 18, a sada su punoljetni. Vidi, tamo ćemo ja, moja prijateljica, i djeca koja to žele, biti administratori, naravno, ako želiš, i tebi ću dati admin ovlasti. Hehe, sad slijedi ono najzanimljivije: svatko će moći sa svojim (možda novim) prijateljem razgovarati na str. za razgovor do besvijesti, nitko ih neće morati upozoriti da nađu neko drugo mjesto gdje će chatati. Ako se i ti prijaviš, moći ćeš pisati o onome što te zanima i to dječjim i teen stilom (rečenice razumljive djeci i teenovima), kakvim ti, vidi se, pišeš (ne za uvredu, to bi djeci moglo veoma koristiti!). Cool? Molim te, odgovori, što misliš o tome (bez brige, nemoj pitati kakav će biti dizajn stranica, to će sve srediti stručnjak kojeg poznajem, dizajn će biti kao kod Wikipedije, a pravila će biti mnogo blaža).--Vatrena ptica 10:26, 19 jun-липањ 2009 (CEST)

Ovako: projekt će biti gotov tamo negdje u srpnju, nadam se oko sredine. Moći će projektu pristupiti svako dijete i svaki tinejdžer do 18 godina. Liberipedija će imati neki simpatičan logo, a geslo će biti: kad se male ruke slože, sve se može i verzija za tinejdžere kad se teenageri slože, sve se može. Imat će sličan dizajn kao Wikipedija, možda okviri budu živih boja (ako uspijem nagovoriti stručnjaka), neće biti raznoraznih oglasa. Tu se može pisati kompletno o svemu. Moja prijateljica iz Širokog Brijega i ja, ako želiš i ti, ćemo sastaviti pomoć koja će se sastojati od dva dijela: tehnički dio i pravila ponašanja. Ja ću biti administrator i birokrat, a moja prijateljica Valentina će biti admin, birokrat te eventualno checkuser. Administratorska, autopratolerska i patrolerska prava će se davati svakom djetetu koje to želi (mogu i tebi). U principu, bit će na Liberipediji i brbljaonice, hehe. Moći ćeš postaviti datoteku i da ne nabrajam što sve više (biti na interaktivnom dijelu gdje se stvaraju portali bilo koje teme, pišu se potrebni članci i dobijaju se prelijepe nagrade i sl.). Blokovi će trajati u rasponu od 10 minuta do 12 sati. Ne mislim na to da tebe blokiram na Liberipediji (blokovi će se primjenjivati samo ako: se vandalizira, vrijeđa druge, ometa rad, maltetira, kritizira druge zbog njihovih grešaka i propusta). Ako se baš konstantno ignoriraju upute, dobije se samo (!!!) žuti karton, ne blok. I neće biti konstantnih upozoravanja na greške, tek tu i tamo najvažnija upozorenja (zapravo ona koja je zbilja važno upamtiti), niti kritiziranja. Samo kažem da ćeš, ako želiš postaviti sliku koja se nalazi na wikipediji, morati spremiti tu sliku u komp pa je učitati na Liberipediji. Plus je što nećeš morati listati status slike, dakle, potrebni su samo kratak opis i jednostavno objašnjenje autorskih prava. Ako je teško vlastitim riječima objasniti dozvolu, licenca će biti od eventualne koristi. Što se tiče uređivanja stranica, za prevenciju će se prije sačuvanja stranice morati kliknuti gumbić za prikazivanje izgleda. Bit će manje posla oko upozoravanja, i isto će se za konstatno ignoriranje tog upozorenja primjenjivati žuti karton.

Ima se još reći čega će sve na Liberipediji biti, ali ne bi sve to stalo na ovu stranicu. Tako, bit će sigurno veoma, veoma zanimljiv projekt. Sigurno će imati više sadržaja od Wikipedije. Što misliš (zapravo, kažeš)? Ako ja I Valentina uhvatimo sreću, možda se nađemo u Večernjem listu (izdanje Hrvatska, ne BiH, vjeruj mi da se VČ izdanje za BiH tiska u Mostaru :)) ili u Jutarnjem. Neciklopedija zapravo nije Wikipedija laži, to je samo projekt tipa wiki, a takva je Wikipedija i bit će Liberipedija. :)---Vatrena ptica 13:25, 22 jun-липањ 2009 (CEST)

Hoću, zato što je to velika stvar. Nemoj se ljutiti (i zbog novina i zbog kasnog odgovora, nisam vidjela tvoju poruku).--Vatrena ptica 20:06, 28 jun-липањ 2009 (CEST)

Što misliš o ovome?Uredi

Bok Valentino, imam jedan prijedlog. Kad Liberipedija bude gotova u kolovozu ili početkom rujna cure i dečki će raditi o pubertetu (cure o ženskom, dečki o muškom). Pravit će se članci u serijama. Ja ću raditi o ženskom pubertetu sa svojim prijateljicama Valentinom i Amirom i još nekim curama. Što se dečkiju tiče, bit će sigurno malo manja grupa, no isto će se pisati serijski članci. Članci će biti o vezama, o promjenama na tijelu, o tinejdžerskim temama itd. Pa pitam te: želiš li prisustvovati tom grupnom radu na Liberipediji?--Vatrena ptica 14:34, 11 srpanj-јул 2009 (CEST)