Pozdrav, Goran kresnik! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!

Za upoznavanje Wikipedije se preporuča stranica Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, tko je trenutno aktivan, što trenutno radi, i što je u proteklom vremenu urađeno.

Savjetujemo vam da pročitate što Wikipedija jest, a što Wikipedija nije.
Odgovori na neka od često postavljanih pitanja:

Nadamo se da ćete uživati ovde, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni suradnik, Wikipedijanac! Molimo vas da se potpisujete na stranama za razgovor koristeći četiri tilde (~~~~); to daje Vaše ime, trenutno vrijeme i datum. Za sva dodatna obaveštenja možete me kontaktirati na mojoj stranici za razgovor, da postavite pitanje na stranici koju zovemo pijaca ili se obratite administratorima na njihovoj korisničkoj stranici za razgovor. Još jednom, dobrodošli!
If you don't speak Serbo-Croatian: This is the welcome message sent to new users of sh.wikipedia.

Don't speak Serbo-Croatian? Sh-0? -- talk with us via our village pump in English

--OC Ripper (razgovor) 09:31, 6 februar-вељача 2016 (CET)

PravopisUredi

Pozdrav Gorane i dobrodošao,

drago mi je da se konačno netko uhvatio posla na rock sastavima, dugo se ti članci nisu nadopunjavali. Moram te ipak upozoriti na pravopisne greške koje činiš. Pripazi na velika slova na početku rečenice i kod ličnih imena, pripazi još i na razmak između interpunkcija (točka, zarez) i prvog slijedećeg slova, kao i na "šišanu latinicu" ("č,ž,š" bez kvačica) koja se nikako ne bi smjela koristiti. Ovo su dosta važne greške, pa bi te zamolio da pregledaš napisani tekst i ispraviš ih. Još jedan kratki savjet, pokušaj koristiti uglatu zagradu za kreiranje unutarnjih veza u tekstu (kako bi se pojavila ona plava slova koja vode na povezane stranice). Tekst će tako biti kvalitetniji.

Ako treba pomoć, slobodno pitaj. Pozdrav.--Wolmar (razgovor) 21:19, 9 februar-вељача 2016 (CET)

Twisted SisterUredi

Ubacio sam infokutiju na vrhu, te reference, vanjske veze i kategorije na dnu članka, tako da u sredini možeš ubaciti tekst. --OC Ripper (razgovor) 17:51, 10 februar-вељача 2016 (CET

BrisanjeUredi

Pozdrav,

zašto želiš obrisati članke? Pa nisu loši. Mislim da bi bilo bolje doraditi ih, nego obrisati. U svakom slučaju, ja nisam administrator i nemam ovlasti brisati članke. Upitaj OC Rippera na ovom linku.--Wolmar (razgovor) 16:28, 12 februar 2016 (CET)

Članci koji su postavljeni, a čiji je sadržaj u skladu s pravilima Wikipedije (značaj, tema i sl.) se ne brišu. --OC Ripper (razgovor) 18:14, 12 februar 2016 (CET)

DiskografijaUredi

Diskografija je opći pojam (koji se povezuje na niz članaka koji nisu neposredno tematski vezani uz Twisted Sister), pa sam tvoj članak morao preimenovati u Diskografija Twisted Sister. --OC Ripper (razgovor) 19:25, 13 februar 2016 (CET)

Spremanje promjenaUredi

Pozdrav Gorane,

zamolio bi te jednu stvar koja bi nama patrolerima enormno olakšala posao. Kad radiš izmjene na jednom članku, prije svake izmjene pritisni tipku "predpregled". Tek kad si zadovoljan izgledom i sadržajem teksta, pritisni tipku "sačuvaj". Tako ćeš činiti puno manje izmjena, ali one će odmah biti kvalitetne. Patroleri, naime, moraju pregledati svaku tvoju izmjenu, odrediti da li je u redu i pritisnuti tipku "označi kao patrolirano". Shvaćaš da bi nam na taj način puno olakšao posao. Hvala i samo naprijed.--Wolmar (razgovor) 00:17, 14 februar 2016 (CET)

SlikeUredi

[1] Bilo bi pozeljno da dodas [2] ovaj sablon. --Kolega2357 (razgovor) 22:20, 2 mart 2016 (CET)

Kopiranje sa drugih WikipedijaUredi

Ćiao, Gorane. Drago mi je da doprinosiš na SH Wikipediji. Međutim, zamolio bih te odmah na početku jednu stvar, kako bi ju što prije usvojio te se izbjegli neporazumi: kada kopiraš neki članak sa drugih jezičnih Wikipedija (npr. kao što si kopirao Friday the 13th (film, 1980) sa HR Wikipedije), napiši u polju dolje gdje piše "Sažetak" sljedeće: "Preuzeto sa XX Wikipedije". Pravilo Wikipedije jasno navodi da se sadržaj može slobodno koristiti - ako se naznači odakle je preuzet. Nadam se da ćeš odmah usvojiti tu ustaljenu praksu i da ćeš i dalje nastaviti sa radom ovdje.--Seiya (razgovor) 14:26, 3 mart 2016 (CET)

SlikaUredi

Ja trenutno nemam vremena za postavljati to, sorry. Postoje jasna pravila postavljanja slika i njih se naprosto treba držati. Predlažem ti da pogledaš ovu datotetku da vidiš kako bi trebala izgledati slika jednog benda, a da se ne radi o omotu albuma ili nešto slično. Slijedi ovu formulu i ne bi trebalo biti problema --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:05, 4 mart 2016 (CET)

ČlanakUredi

Jer ni po čemu nije relevantan za enciklopediju... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:44, 30 mart 2016 (CEST)

Mislim da bi bilo dobro da pročitate smjernice Wikipedia:Značaj, ako već niste, jer pojašnjava kriterije što/tko zaslužuje imati vlastiti članak a što/tko ne. Naravno, usprkos ovome, čest je slučaj da su čak i ova pravila dosta nejasna i fleksibilna. Moj je savjet da pogledate da li neki članak postoji na Engleskoj Wikipediji - ako postoji, to je već dobar argument da bi trebao postojati i ovdje. Nije baš najbolje rješenje, znam, ali barem je nešto.--Seiya (razgovor) 14:56, 30 mart 2016 (CEST)

Goran KrešnikUredi

Dobro. De dodaj wikipediju Ratt (grupa). Ako možeš. Hvala.

Bonnie TylerUredi

Ne bi htio zvučati kao da pametujem, ali da li si planirao još raditi na članku "Bonnie Tyler", odnosno planirao poboljšati ga? Naime, vjerojatno ti je jasno da članak od svega 12 riječi, koji je nekategoriziran, neće moći ostati dugo na Wikipediji.--Seiya (razgovor) 11:46, 15 april 2016 (CEST)

PotpisUredi

Na Wikipediji je ustaljen običaj da se pri ostavljanju komentara na stranicama za razgovor uvek doda potpis na kraju poruke. Ovo se radi dopisivanjem --~~~~ na kraju komentara, a isti efekat se postiže postavljanjem kursora za kucanje na kraj napisanog komentara i pritiskom na predzadnje dugme na gornjem panelu (dugmići sa oznakama za masna slova, kurziv, unutrašnju vezu itd. tik iznad prozora za pisanje poruke, to jest klikom na dugme   ili  ). Ovo ne važi i za članke, na kojima ne treba ostavljati potpise. Za više informacija pogledajte Potpis.--Kolega2357 (razgovor) 13:35, 15 april 2016 (CEST)

Prekratke straniceUredi

Zasto i dalje pravis prekratke stranice? --Kolega2357 (razgovor) 17:22, 6 maj 2016 (CEST)

Kategorija:MuškaracUredi

Zasto dodajes ovu kategoriju u clanke kada se to radi samo na malim wikija da se ne bi stvarale nove kategorije za jedan clanak? --Kolega2357 (razgovor) 21:31, 7 rujan-септембар 2016 (CEST)

User:EGalvez (WMF)/Sandbox/MassMessageTestUredi

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey (revised heading)Uredi

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia surveyUredi

(Sorry to write in English)

Your feedback is needed - Improving the Content Translation toolUredi

Hello Friend,

Apologies as this message is not in your native language.

The WMF language team is reaching out to you based on your valuable contributions to the Serbo-Croatian Wikipedia as an editor who frequently uses the Content Translation tool.  

We appreciate the great work you are doing in Serbo-Croatian Wikipedia to increase content to ensure that knowledge is available in your Wikipedia and understand that it is annoying to encounter difficulties while translating articles or deleted content afterwards. Therefore, the WMF Language team will like to understand from your experience, the issues you encounter when using the tool to translate content.

Our observations
We noticed that the Content Translation tool is not used frequently and sometimes the articles created are deleted. We say this because, from our statistics, 8185 articles were added to Serbo-Croatian Wikipedia in 2020. Out of the above figure, only 7 of them were translated using the Content Translation tool and 14 articles were deleted. While the tool has been frequently used with low deletion ratios on many wikis, the deletion rate and the tool's low usage signals a problem or deficiencies peculiar to Serbo-Croatian Wikipedia. As the Content Translation tool can increase content creation in your Wikipedia and is a proven excellent way to efficiently Introduce newcomers to adding content and expand on existing ones.

Our request
So, we are reaching out to you because we want you to participate in a survey. The survey will help us understand your challenges with the tool, the aspect of the tool you think needs improvement that will enable your community to use it more and reduce the rate of content deletion.

Please follow this link to the Survey:
Take the Survey
To know how the information collected from the survey will be used, please read the Privacy Statement.

If you are not comfortable with taking the survey, that is fine. You can still provide us with feedback via email on the following questions:

  • What is the most challenging part of translating an article using the Content Translation tool? Example (adding the references, the infobox, templates, publishing, etc.
  • Why is the above the most challenging part of translating articles in your Wikipedia?
  • In your opinion, what changes can be made to the tool that can make more people in your community use the tool more frequently?
  • Why do you think some translated articles are being deleted?

So please, feel free to give us feedback in any way that is most convenient for you.

Thank you so much, as we look forward to your response.

UOzurumba (WMF) (talk) 11:50, 21 juni 2021 (CEST) On behalf of the WMF Language team.

Reminder: Your feedback is needed - Improving the Content Translation toolUredi

Hello Friend!

The WMF language team earlier reached out to you to participate in a survey to give us insight into the challenges you are having using the Content Translation tool towards improving the tool for you and your community.

We are reaching out to you again as a reminder to Take the Survey as the survey will close on 9th July 2021 (23:59 UTC). The survey will only take you between 10 to 15 minutes. Please read the Privacy Statement to know how the information collected from the survey will be used.

If you already took the survey- thank you! You don't need to retake it.

Thank you, as we look forward to your response.

UOzurumba (WMF) 21:11, 6 juli 2021 (CEST) On behalf of the WMF Language team.

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.
  3. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  4. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.