English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!


Slike za članak o AvaliUredi

Koliko sam uspio shvatiti, one su preuzete sa sljedećih sajtova:

S obzirom na to, slike koje su uploadane moraju biti ili izbrisane zbog mogućih kršenja autorskih prava ili za svaku od njih mora biti stavljena oznaka da su preuzete s drugog izvora u skladu s doktrinom o poštenoj upotrebi. --OC Ripper 13:24, 10 rujan-септембар 2007 (CEST)


Mislim da je u pitanju nesporazumUredi

Članak o Medvedgradu je preuređen tako da je s hrvatske Wikipedije preuzet uvod, dok tekst o Crnoj kraljici nije izbrisan nego "zakomentiran" (tj. ostavljen u tekstu, ali učinjen nevidljivim svakome tko ne uređuje članak). Ta je praksa na Wikipedijama uobičajena za dijelove teksta koje treba malo preurediti. OC Ripper 19:51, 10 rujan-септембар 2007 (CEST)


RazjašnjenjaUredi

Vidim da se još nismo razumjeli, pa da ukažem na nekoliko stvari:

  1. Ukoliko si ti ili bilo tko drugi nezadovoljan sa sadržajem pojedinačnog članka (u ovom slučaju članak pod nazivom Medvedgrad, o tome je daleko bolje raspravljati na stranici za razgovor odgovarajućeg članka nego na Pijaci. Ako je stranica kojim slučajem prazna, to ne znači da se na njoj ne može započeti rasprava. Dovoljno je kliknuti i napisati ono što se misli reći kao u svakom drugom članku.
  2. Nijedan korisnik nema eksluzivno pravo na uređivanje pojedinog članka, kao što se nijednom korisniku - osim ako je u pitanju vandalizam i sl. - ne smije zapriječiti uređivanje pojedinačnog članka.
  3. Na Pijaci nije potrebno citirati poruke upućene na ovu stranicu, s obzirom da one nisu privatne, odnosno može ih čitati svaki korisnik Wikipedije. Ukoliko se na njih baš mora ukazati, može se staviti link [[User talk:Gagly#Mislim da je u pitanju nesporazum]] . Time se štedi prostor i diskusija čini preglednijom.
  4. Na stranicama za raspravu, uključujući Pijacu, svaki novi post je poželjno potpisati, i to tako da se stavi sljedeća oznaka --~~~~ .
  5. Pretpostavljam da je izvor svih nesporazuma neiskustvo, odnosno nepoznavanje funkcioniranja Wikipedije. Stoga savjetujem da pažljivo pročitaš Wikipedia:Kurs/Tečaj s uputstvima za uređivanje članaka, uključujući formatiranje teksta, stavljanje slika, vanjskih i internih linkova, kategorija i sl. S različitim formatima i opcijama koje nudi ova Wikipedija može se eksperimentirati na to posebno određenoj stranici - Wikipedia:Igralište. --OC Ripper 13:40, 12 rujan-септембар 2007 (CEST)