Pozdrav, FkpCascais! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

Kvazihistorija uredi

Nemoj kvazihistorije, dodaj referencu za ono što izmjeniš, ako je tema kontroverzna. --Munjanes (razgovor) 00:07, 30 oktobar-листопад 2014 (CET)

Dragi editore, mapa je pogresna izmisljotina iz 19 veka, referenca je na mapinoj strain na commonsu gde se vide realne granice iz tog perioda. Molim vas da ne vracate u clanke tu mapu. Hvala. FkpCascais (razgovor) 11:54, 30 oktobar-листопад 2014 (CET)
Imaš li neku bolju mapu? Referencu? Treba nam koncenzus. --Munjanes (razgovor) 12:26, 30 oktobar-листопад 2014 (CET)
Otvorio sam diskusiju. Madjarski editori mi se protive, ali po meni mapa ima brojne probeme koji moraju biti reseni. Kao prvo, koliko ja znam, Car dusan je ratovao sa njim I izgubio bitke u Bosnu prema cemu je zaustavljena Dusanova ekspanzija u Bosni I potpisan je mir izmedju Luja I Dusana. Ali da je sredinom 14. veka Srbija bila Madjarski vazal, za to prvi put cujem. Drugo, Bosna, Stjepan II se borio na Madjarskoj strani protiv Dusana, I ustupio je Severne delove Bosne Madjarskoj. Ali opet ne znam za to da je cela Bosna bila njegov vazal (navodno 1377. je postala njegov vazal). Jedan Madjarski editor tvrdi da je I Srbija postala vazal tada, a sve sto ja vidim je da se tvrdi da se te godine Louis sam proglasio kraljem Srba I Bosanaca (a da li je zapravo uptavljao celom teritorijom Srbije I Bosne? Hum... To mi nesto deluje kao kad bi pridodali celu Grcku Srpskom Carstvu samo zato sto se Dusan proglasio vladarom Srba I Grka. Onda, granice, ovo je jedina mapa u zivotu na kojoj sam video da se Bosna prostire do Vardara I drzi celu Sernu Albaniju. Cini mi se da mapa ima previse problema, a napravio je jedan madjar u 19. veku kad su oni dozivljavali svoj nacionalizam, tako da mi sve deluje da je napravljena da bi se uvelicala kraljevina Madjarska iz tog perioda. Cak I da je vladao nasim delovima, to su bili samo Severni delovi Bosne I Srbije jer su uostalom Turci vec uveliko vrebali sa Juga. FkpCascais (razgovor) 21:14, 1 студени-novembar 2014 (CET)