Pozdrav, FkpCascais! Dobro došli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!


KvazihistorijaUredi

Nemoj kvazihistorije, dodaj referencu za ono što izmjeniš, ako je tema kontroverzna. --Munjanes (razgovor) 00:07, 30 oktobar-листопад 2014 (CET)

Dragi editore, mapa je pogresna izmisljotina iz 19 veka, referenca je na mapinoj strain na commonsu gde se vide realne granice iz tog perioda. Molim vas da ne vracate u clanke tu mapu. Hvala. FkpCascais (razgovor) 11:54, 30 oktobar-листопад 2014 (CET)
Imaš li neku bolju mapu? Referencu? Treba nam koncenzus. --Munjanes (razgovor) 12:26, 30 oktobar-листопад 2014 (CET)
Otvorio sam diskusiju. Madjarski editori mi se protive, ali po meni mapa ima brojne probeme koji moraju biti reseni. Kao prvo, koliko ja znam, Car dusan je ratovao sa njim I izgubio bitke u Bosnu prema cemu je zaustavljena Dusanova ekspanzija u Bosni I potpisan je mir izmedju Luja I Dusana. Ali da je sredinom 14. veka Srbija bila Madjarski vazal, za to prvi put cujem. Drugo, Bosna, Stjepan II se borio na Madjarskoj strani protiv Dusana, I ustupio je Severne delove Bosne Madjarskoj. Ali opet ne znam za to da je cela Bosna bila njegov vazal (navodno 1377. je postala njegov vazal). Jedan Madjarski editor tvrdi da je I Srbija postala vazal tada, a sve sto ja vidim je da se tvrdi da se te godine Louis sam proglasio kraljem Srba I Bosanaca (a da li je zapravo uptavljao celom teritorijom Srbije I Bosne? Hum... To mi nesto deluje kao kad bi pridodali celu Grcku Srpskom Carstvu samo zato sto se Dusan proglasio vladarom Srba I Grka. Onda, granice, ovo je jedina mapa u zivotu na kojoj sam video da se Bosna prostire do Vardara I drzi celu Sernu Albaniju. Cini mi se da mapa ima previse problema, a napravio je jedan madjar u 19. veku kad su oni dozivljavali svoj nacionalizam, tako da mi sve deluje da je napravljena da bi se uvelicala kraljevina Madjarska iz tog perioda. Cak I da je vladao nasim delovima, to su bili samo Severni delovi Bosne I Srbije jer su uostalom Turci vec uveliko vrebali sa Juga. FkpCascais (razgovor) 21:14, 1 студени-novembar 2014 (CET)