Pozdrav, FFliktoris! Dobro došli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

--OC Ripper (razgovor) 10:57, 18 mart 2019 (CET)

Bosanske piramideUredi

Prvo i osnovno, Wikipedija je enciklopedija, nije mjesto za promociju pseudonauke i privatnih biznisa (WP:NIJE). Drugo, kod ovih tema koriste se stručni izvori, ne senzacionalistička žuta štampa ili privatni sajtovi. Sad konkretni primjeri: ova izmjena tvrdi da je Semir Osmanagić dobio priznanje Kongresa SAD, međutim, neovisne potvrde za takvo nešto nema. Privatni sajt piramidasunca.ba kojeg vodi dotični i par lokalnih medija koju su prenijeli tvrdnju s istog, nisu pouzdan izvor. Nadalje, u ovoj izmjeni stoji da je francuski naučnik Joseph Davidovits suptilno potvrdio vještačko porijeklo brda, što je laž opovrgnuta na samom Davidovitsevom sajtu. Tu su još navodne izjave nekog Paula LaViolettea koji nije stručan ni za arheologiju niti geologiju, zatim još nekolicine bezveznjaka koje je Osmanagić lažno prezentirao kao "tim vrsnih eksperata". Kad se sve zbroji, ne pronalazim ništa konstruktivno u tvojim unosima jer sve se svodi na manipuliranje i davanje lažnog kredibiliteta jednom šarlatansko-preduzetničkom projektu. --Orijentolog (razgovor) 14:54, 13 april 2019 (CEST)