Razgovor s korisnikom:Edgar Allan Poe/Arhiva 4

Doprinos

Doprinos je neupitno bio fantastičan, ali me kao i uvek užasno brine budućnost pošto već sada izmjenama zakona dopuštaju pretres bez naloga i ceo tucet drugih ti bi rekao komunističkih ili fašističkih sranja.--Rjecina2 (razgovor) 08:26, 23 studeni-новембар 2012 (CET)

Znaš ti mene....
Koji datum je važniji ili su oboje važni:
20.12.1951 U eksperimentalnom pogonu je nuklearna elektrana prvi put proizvela struju.
27.6.1954. Početak rada prve nuklearne elektrane koja proizvodi struju za električnu mrežu
Kada sam već kod 27.6. Zadarski mir nije tada potpisan nego 18.2.1358--Rjecina2 (razgovor) 12:57, 23 studeni-новембар 2012 (CET)
Tvoj šablon tvoja odluka :)--Rjecina2 (razgovor) 13:08, 23 studeni-новембар 2012 (CET)

SSSR

Sovjetska kultura je preveliki dio teksta. On je sam za sebe tekst od 30.000 bajtova. Ne ulazeći uopće u raspravu o samom tekstu to bi trebalo s copy-paste prebaciti u novi tekst, a ovdje imati sažetak ili ja grešim ???--Rjecina2 (razgovor) 20:41, 27 studeni-новембар 2012 (CET)

Znaš Edgar počinjem se brinuti. Što se s tobom događa u zadnje vreme ?
Zaboravljaš wiki pravila, zaboravljaš pravo ??
Nadam se da je razlog za to moj tekst SSSR,a ne ništa drugo u stvarnom životu !?--Rjecina2 (razgovor) 22:13, 27 studeni-новембар 2012 (CET)
Kao što sam tada bio u pravu, tako sam i sada u pravu. Dovoljno je za to pogledati englesku ili bilo koju drugu veću wiki i pravila o veličini tekstova.
Ponovno pitam što se s tobom događa. Ponovno i ponovno me napadaš, kritiziraš, bez ikakvog stvarnog razloga ??
Zar je moguće da toliko mrziš komunizam, SSSR jer ja ne vidim niti jedan drugi realni razlog za ove napade na moj rad ?--Rjecina2 (razgovor) 23:31, 27 studeni-новембар 2012 (CET)
Sada ćeš još reći da pravilo WP:SIZERULE ne vredi na sh wiki.
Ajde ti lijepo ohladi.
Hvala na pomoći,ali ja ću sam dovršiti tekst--Rjecina2 (razgovor) 00:06, 28 studeni-новембар 2012 (CET)
,a kako bi pobogu trebalo biti. Kada se pozivam na wiki pravila onda on ne važe ??
Ako želiš da usporedim tvoj pristup prema tekstu SSSR s nekim sličnim sh korisnicima i njihovim pristupima iz moje perspektive to bi bio korisnik iz Srbije koji da tekst NDH treba samo pisati u ustaškim pokoljima Srba.
Moje pitanje tom korisniku kao i ovom slučaju tebi glasi:
Da li će ikada biti dovoljno pisanja o zločinima ?
Jedan deo teksta govori samo o zločinima (Ježovščina), 2/3 dela teksta Industrijalizacija i kolektivizacija govori o zločinima, pola dela tekst o Drugom svetskom ratu govori o posledici zločina.
Moje ponovljeno pitanje tebi glasi:Kada će biti dovoljno ?--Rjecina2 (razgovor) 00:28, 28 studeni-новембар 2012 (CET)
Svi su oni spomenuti pojedinačno kao što je spomenuto kasnije i pogubljenje Tuhačevskog, Zinovljeva i Kameneva. Meni su lično manje važni od onih koji su umrli pri kolektivizaciji ili stotine hiljada tokom Ježovščine.
Ti možda uživaš pisati u zatvaranju, mučenju, streljanju i sličnom, ali ja to nikad ne pišem. Oni su pogubljeni i to je to. --Rjecina2 (razgovor) 00:37, 28 studeni-новембар 2012 (CET)
Znam da je Trocki popularan na zapadu, ali je u široj slici koji će ovde navesti nevažan.
Tekst vrlo jasno govori da je Staljin pobio 5 od 7 članova Politbiroa, streljao ili zatvorio pola parlamenta i gotovo 40.000 oficira,a spominju se i Moskovska suđenja. Ako želiš dalje udarati po Staljinu napiši tekst o Moskovskim suđenjima pa neka bude link u stilu Glavni članak:Moskovska suđenja postavljen unutar Ježovščine.
Onaj tekst o kulture je ništa drugo do udaranje po Staljinu. Je on je udario temelj, ali sovjetska umjetnost je mnogo,mnogo više od toga, mnogo više od priče o ubojstvima--Rjecina2 (razgovor) 00:55, 28 studeni-новембар 2012 (CET)
Pogledaj tekstove na drugim wiki o sovjetskoj umjetnosti jer ili si ti u pravu ili su oni u pravu. Oboje ne može biti (a pogledaj i Britannicu ako ima tekst)--Rjecina2 (razgovor) 01:33, 28 studeni-новембар 2012 (CET)
Ne ulazeći u pojedinosti o tekstu ti si pisao 30000 bajtova o kulturi i represiji tokom doba Staljina to jest priča završava 1957 godine.
Čisto za informaciju Staljin je za mene samo vrlo dobar Lenjinov učenik--Rjecina2 (razgovor) 01:55, 28 studeni-новембар 2012 (CET)
Tvoj tekst o umjetnosti SSSR je za mene ništa drugo nego protukomunističko trabunjanje u skladu s zapadnim, neprijateljskim PRom kojem slijepo vjeruješ. Da li si ti ikada čitao ili čuo išta o sovjetskoj umjetnosti što su napisali ili što o njoj misle Rusi. Moje mišljenje je da nisi, moje mišljenje je da nemaš pojma kako i danas staro i mlado u Donetsku, Volgogradu, Bishkeku itd će pasti u ekstazu ako im na pozornici nastupa neki starac s titulom umjetnika SSSR za koju ti do sada najvjerovatnije nikada nisi ni čuo.
Idem sada na 2 konkretna primjere onog što bi ja nazvao trabunjanje.
"Zbog dugogodišnje afere s Jevgenijom Ježovom, koju je upoznao još u Berlinu dok je bila slobodna žena, suprugom šefa NKVD-a Nikolaja Ježova, Babelj je 1939. godine uhapšen"
Babelj je likvidiran jer je nabijao rogove Ježovu,a ne zbog duuge afere koja je počela dok je ona bila slobodna žena. On je likvidiran jer je spavao s njom kada je ona bila Ježovljeva žena. U skladu s svojim vremenom dobio je "zasluženu kaznu", kao što je danas u skladu s svojim vremenom CIA šef dobio svoju zasluženu kaznu.
Umjetnici koji rade u doba Ruskog Carstva i potom bježe iz sovjetske rusije (ili su bili likvidirani) očito ne spadaju u sovjetsku umjetnost jer u njenom radu nisu učestvovali. Oni spadaju u neku vrstu uvoda s glavnim tekstom koji se zove ruska umjetnost.
Ukratko tvoj tekst govori o represiji umjetnosti, a ne o umjetnosti--Rjecina2 (razgovor) 19:59, 28 studeni-новембар 2012 (CET)

Pre 100 godina ljudi su izlazi na dvoboje radi spavanja s tuđom ženom. Spavanje s ženom od kralja je u Velikoj Britaniji još uvek veleizdaja ili grešim. Ne možeš uspoređivati to doba s ovim. Za ono doba je tražio što je dobio, a u današnjem dobu je David Petraeus dobio što je tražio !?

Hvala na priznanju. Nisam ga očekivao pa me je ono oduševilo. Slobodno piši pošto smo mi prilično slobodoumna wiki,a ja ću zabiti oznaku POV i neću ti više dosađivati. Ti si napisao na mojoj stranici na razgovor da ne pišeš o sovjetskoj umjetnosti nego o:

"moj članak je o kreativnom outputu pojedinih sovjetskih pisaca i odnosu vlasti prema njoj. pobogu, nemoguće je ne pisati o represiji umjetnosti kada umjetnost koja nije bila van državnog diktata nije postojala"

Oboje se slažemo da to nije tekst o sovjetskoj umjetnosti pa je sve OK--Rjecina2 (razgovor) 23:10, 28 studeni-новембар 2012 (CET)

Ponavljam ti si sam rekao da to nije tekst o sovjetskoj kulturi,a napisao si ga pod ime sovjetska kultura znači to je POV.--Rjecina2 (razgovor) 23:27, 28 studeni-новембар 2012 (CET)
Uopće se više ne mislim svađati. Ako se ti i Seiya palite na stvaranje sh verzije protukomunističke hr wiki pišući bedastoče to je Vaše pravo pod uvjetom da naša wiki zajednica tako odluči.
Čisto za informaciju od mojih zadnjih 150 promjena pola od njih je svađa s tobom ili Seiyom (i uvek sam bio u pravu). Meni to nije potrebno--Rjecina2 (razgovor) 00:08, 29 studeni-новембар 2012 (CET)

Prekini, isprazni...

Poštovovani kolega Edgar Allan Poe
Bilo bi dobro malo spustiti loptu na zemlju, ili kako se u JNA govorilo prekini, isprazni... čemu zla krv i svađe, koliko samo ovlaš vidim - puno vremena trošite na polemike sa kolegom Rječinom2, ma čemu to... Radije svoj nesumnjivi talent i znanje upotrijebite na nove članke (prepuni smo rupa i loše napisanih članaka) bit će svima bolje. Ne želim popovati, ali ljudski je da o istim stvarima imamo različite stavove... i ne treba toliko inzistirati na jednoj nepogrešivoj istini - kad je ona i tako stvar po sebi, koju mi nažalost samo subjektivno vidimo i objašnjavamo....
--Vitek (razgovor) 02:18, 29 studeni-новембар 2012 (CET)

U potpunosti se slažem s gore navedenim. Zbilja bi trebalo duboko uzdahnuti i "smiriti loptu". --OC Ripper (razgovor) 09:36, 29 studeni-новембар 2012 (CET)

Kultura SSSR-a i moja intervencija

Dakle poštovani kolega Edgare

Kao što sam najavio ja sam Vaš izvorni tekst - ponešto dopunio, i popravio - onako kako ja mislim da bi trebao izgledati, ali na brzinu (ma ja nastojim dovršiti svoj posao Listu najdužih rijeka na svijetu, -tamo ima još puno crvenih rupa, a gotovo je apsurdno da jedna enciklopedija nema rijeke koje su dulje od 1000 km. O mojoj intervenciji se svakako da razgovarati - ali mislim da je bliža enciklopedijskom pristupu, kronološki red možda bi bilo bolje da se i Vaš dio teksta tako rasporedi. Pretpostavljam da ste studirali komparativnu, ali i ako niste vidi se da volite književnost - i da Vam ona puno znači, to je OK, samo se svijet mijenja i ono što je jučer bilo na top listi - danas je out. To je nakraju bio i najveći hendikep te sovjetske kulture, - presporo su se mjenjali u svemu, pa su nakraju ispali seljačine - nisu shvatili snagu onog što su sami inicirali (kako ono bješe revolucija jede vlastitu djecu). Dakle književnost je bila samo jedan (i to ne bog zna kakav) segment te kulture - druga je stvar što su oni sami to nekritički prenaglašavali.

Usput kolega Iljf i Petrov nisu nastali poslije Staljina - već upravo za njegove vlasti - oni su bili njegova oštrica protiv NEP-a (ja sam to prepravio). Izgleda da ste najozbiljnije shvatili onaj moj apel na proširenju teksta i uhvatili se likovne umjetnosti, ali ste doista prebrzi - nije Zapad izmislio apstrakciju, već obrnuto upravo Sovjeti odnosno Rusi, ali mutatis mutandi, to je nakraju ispala zapadna roba. Ma bolje je malo prespavati pa pošteno dopuniti tekst....ima tu još puno za raditi...film, folklor, reprodutivna umjetnost (muzičari, baletani, cirkuski artisti), titula Narodnog umjetnika odnosno način alimentiranja umjetnika... svakodnevni život (kvas, traperice, šverc, alkoholizam kao put u komunizam, žudanja za zabranjenim voćem - sovjetska kultura je bila katolički rigidna prema svim moralnim zastranjenjima - nema seksa, nema krađe, nema nemorala... Zbog tog je Nabokov neopravdano razvikan ... a to zapravo nije bilo niš bog zna kaj, ako malo bolje pogledate.

Srdačno pozravljeni
--Vitek (razgovor) 17:38, 7 decembar-просинац 2012 (CET)
==Poštovani kolega Edgare==
Vidim da se jako trudite urediti započeti članak Kultura Sovjetskog saveza, ali ono što moram na svoju žalost konstatirati, - Vi se jako udaljujete od naslova svog članka - jer radi se o razdoblju 1917. - 1991., a Vi ste se bogme zaista krležijanski raspisali i sad je u fokusu vašeg interesa ispao period 1900. - 1917. dakle faza ispred ili uvodni dio, a o samoj temi - vrlo malo ili nimalo. Pa pogledajte si kako su to kolega sa ostalih wiki obradili - možda malo škrto, ali enciklopedijski korektno, točno po kronologiji i uglavnom fokusirajući se na temu. Ovako kako ste započeli - bit će to enormni članak (kad konačno počnete obrađivati i ostale teme i ostala razdoblja), ili će ostati ovakav, ali će mu onda trebati drugi naslov - recimo Kultura predrevolucionarnog razdoblja u Rusiji, ili Dosezi Karenskijeve vladavine ...
Srdačno pozravljeni
--Vitek (razgovor) 02:58, 16 decembar-просинац 2012 (CET)
PS Molim Vas da ovu moju kritiku ne shvatite kao zlonamjernu, već kao blagu sugestiju... Probajte se držati kronološkog reda zbivanja; 1920.- 1930. - 1940. itd, i skratiti pomalo sve (izbaciti; rekla kazala činjenice, tračeve, detalje iz biografija -pa to ionako ostaje kod artikala o tim autorima) dakle akteri, njihova djela (ukoliko su amblematična) i to je to.

Novajlija

Pozdrav :)

Novi sam ovde i nemam bas iskustva u kreiranju clanaka na Wikipediji,iako je svakodnevno mnogo koristim,ali ovaj put sam skoro pa primoran da jedan clanak i sam kreiram. Izvini unapred ako je ovakvih postova vec negde bilo,ali mi stvarno treba pomoc,pa mi je nekako najbezbolnije da te direktno pitam jer koliko sam shvatio jedan si od urednika :) Naime,kao seminarski rad iz strucnog predmeta na ETF-u,dobili smo da biramo izmedju teorijskog izlaganja prethodno odabrane teme i prakticne odbrane rada,gdje sam se iz vise razloga odlucio na ovaj prvi. Medjutim teorijsko izlaganje ukljucuje i kreiran clanak na Wikipediji na tu temu ( Konkretno sam odabrao detaljniju analizu meraca polja ( Field strength meter ) jer izmedju ostalog ne postoji slican objavljen clanak na nasoj wikipediji,a i zanimljivo je mnogo i ima siroku primenu ). Mene sad zanima,posto sam procitao pravila i shvatio kako stoje stvari,dal je moguce da mi se izadje u susret u vezi odobravanja uploada slika,teksta itd i ubrzavanje citavog tog procesa,jer sam ogranicen vremenom za predaju ( gotov clanak na Wikipediji ) do naredne nedelje ( 15/16.12.2012. ) .Ukoliko bi se na tom clanku nasla neka vrsta greske ( neautorizovana slika ili nepravilan teksta,a potrudicu se da se takve stvari ne dogode ),dal bi se ista mogla korigovati nakon sto rok za odbranu seminarskog rada prodje ( orijentaciono se radi o nekih 10ak dana ) jer mi je potrebno da taj izvorni clanak bude vidljiv u tom periodu tj da slike,tekst,formule budu na svom mestu.

Nadam se da uspeo da priblizim problem dovoljno dobro,da nisam zakasnio sa pitanjem i da cemo uspeti nekako ovo resiti :) Hvala unapred

Smirit doživljaje

Edgare ti očito nikako ne možeš smiriti doživljaje. Duboko uzdahni i pokušaj spustiti loptu na zemlju kao što je kazano meni i tebi. Ja to izvodim (kao što vidiš nema me), ali tebi to očito ne uspijeva.

Pošto izazivaš čisto za tvoju wiki arhivu: Postoji administratorski konsenzus da je tvoj tekst POV.

U normalnim okolnostima, u razgovoru s NPOV korisnikom ja bi vrlo lako na jednom čuvenom u tekstu naglašenom primjeru dokazao da je tekst POV to jest pun lažnih i neistinih POV tvrdnji nakon čega bi korisnik odustao od teksta, ali to se s tobom neće dogoditi pa to nema niti smisla.

Obrati pažnje na WP:Stalking po pitanju ovog tvog reverta moje stranice za razgovor iako pretpostavljam da ti niti to pravilo nije važno ?--Rjecina2 (razgovor) 14:17, 10 decembar-просинац 2012 (CET)

S jednim administratorom si se posvađao oko teksta (sa mnom)
Drugog administratora si revertirao kada je stavio tag (Bokica)
Znajući tvoju reakciju normalno je da nitko drugi ti se više neće javiti na wiki po tom pitanju, ali je o celom pitanju vođena email rasprava (tako da postoji pravi konsenzus). Ako se ne može pričati na wiki, onda se mora s emailom.
Tekst nije pobrisan jer postoji konsenzus da je on POV, ali ne postoji da ga se briše.
Kao što Palestinac ne može napisati NPOV tekst o Izraelu, tako uvjereni Marksist ne može o SAD, niti osoba koja vjeruje u en:American exceptionalism o SSSRu.
Moja ponuda od 10.10.2012. ti još uvek vredi, ali ćeš ju odbiti kao i prvi put spamajući o raznim stvarima što samo po sebi dokazuje da niti sam ne vjeruješ u to što si napisao--Rjecina2 (razgovor) 20:50, 13 decembar-просинац 2012 (CET)
Edgare ne muti. Ti misliš da je Amerika iznimna ili treba da ti dam linkove za tvoje komentare po tom pitanju. Vikanjem možeš uspjeti u birtiji ili kao političar, a ne na wiki. Bio sam se povukao, ali ti si morao nastavit komentirat na mojoj stranici za razgovor pa sada je vreme da žanješ što si posijao.
Edgar pitao si zašto sam još ovde. Odgovor glasi zbog ovoga i ovog.
Nisi mogao prešutit moj razgovor s drugim korisnikom pa sada uživaj. Budi ljubazan pa ne miči tagove koji su objašnjeni po wiki pravilima.--Rjecina2 (razgovor) 09:13, 17 decembar-просинац 2012 (CET)

Smisao

Mislim da je ovo bilo nepotrebno: [1]. Ako ćemo prebacivati naslove svih romana na izvorni jezik, izgubit ćemo se u vlastitim člancima, nećemo više znati koji je koji. Engleski jezik je razumljiv skoro svima, ali kud ćemo s ruskim, kineskim, japanskim i drugim naslovima? Na kraju će ljudi morati znati kinesku transliteraciju Bawang bieji kako bi došli do filma koji je osvojio Zlatnu palmu, Doviđenja, moja konkubino. Neki naslovi bi ipak trebali postojati u srpskohrvatskom prijevodu.--Seiya (razgovor) 13:59, 11 decembar-просинац 2012 (CET)

Bajka o ribaru i zlatnoj ribici, Tihi Don, Rat i mir, Braća Karamazovi...Koliko vidim ti se naslovi koriste ovdje normalno i nitko ih nije mijenjao, pa ću ja vratiti Denisoviča jer se (očito) radi o prijevodu koji odgovara za obje strane. Ako se naiđe na naslov koji ima riječi koje, kao što si spomenuo, se mogu prevesti na dva načina, neka ostane u izvornom, no ovo doista nema smisla nešto jednostavno tako komplicirati, barem dok se i drugi ne jave sa zahtjevom za promjenu.--Seiya (razgovor) 15:44, 11 decembar-просинац 2012 (CET)

Vraćanje stranice uputstvo

Molim te da vratiš ovu stranicu potrebna je zbog historijskih razloga. To je bilo prvo uputstvo za rad na sh.wiki, a uvedeno je još 2004. godine.

Kad (i ako) se stranica vrati, može se preusmjeriti na naslov Wikipedia:Uputstvo ili na neko slično mjesto, npr. Wikipedia:Kurs/Prvo uputstvo.

Trebalo bi uvesti i kategoriju za arhive, za Posebno:Što vodi ovdje/Šablon:Talkarchive i slične stranice, kao npr. Wikipedia:Arhiva glavne strane, kuda spada i buduća stranica Wikipedia:Kurs/Prvo uputstvo.-- Braosavljević (razgovor) 22:43, 11 decembar-просинац 2012 (CET)

Ne postoji glavni administrator niti naš šef, kao što kažeš.
Postoje korisnici koje je zajednica izabrala da obavljaju tehničke poslove, a lako svi skupa vidimo da li ima nekih vandalizama unutar stranice uputstvo, pa se te neprikladne izmjene pobrišu.
Uostalom, možeš vidjeti sadržaj te stranice (uputstvo) i bez da ju vratiš iz stanja izbrisano, klikneš pa vidiš, gore na vrhu izbrisane stranice ti piše "Vidi ili vrati 1 pobrisanu izmjenu?" (ili neki sličan tekst.
Također, trebaš se zapitati, želi li OC Ripper da se prema njemu ponašamo kao da je on glavni (administrator), naš šef, vrhovni arbitar i sl.?
Radije preuzmi odgovornost, pa stranicu vrati da je svi možemo pročitati. Siguran sam da će OC Ripper više cijeniti preuzimanje odgovornosti.--Braosavljević (razgovor) 23:26, 11 decembar-просинац 2012 (CET)

Re-Novajlija

Hvala puno na detaljnom obrazlozenju i analizi trenutne situacije,kako mojih mogucnosti tako i obaveza. To je upravo ono sto mi je trebalo. Prelistao sam korisne linkove koji su bili u tekstu,izmedju ostalog i Commons bazu fotografiju u kojoj pak nisam naisao na slike koje su mi potrebne ili adekvatna zamjena,sto je i za ocekivati jer je tema uskovezana za strucnu materiju... Ili sam ja nedovoljno dobro i dugo trazio. Takodje sam upoznat sa formalnim dijelom i sablonima koji moraju biti ispunjeni da bi clanak i materijal u njemu bio validan. U svakom slucaju,materijal koji mi je bio potreban za realizaciju ovog clanka skoro je gotov i planirao sam ga ili sutra ( srijeda 12.12.2012 ) ili prekosutra ( 13.12.2012. ) polako pakovati u razumljivu cjelinu,za sta mi konkretno nece biti potrebno mnogo vremena jer vec imam konceptualno zamisljen krajnji ishod. Ja sam licno proverio dal je na sajtovima odakle sam preuzimao slike i dijelove teksta bilo nekih dodatnih uslovljavanja u vezi autorizacije materijala i raduje me jer nisam nasao nista slicno tome. Mene interesuje jos samo krajnji rok objavljivanja clanka tako da isti bude vidljiv barem od subote 15.12.2012. ( jer ne znam dal je potrebno neko vrijeme da se clanak pregleda,odobri ili slicno... ) ili je to po defaultu vidljivo odmah po objavljivanju. Ukoliko bude potrebe za ispravljanjem,ja cu svakako da se odazovem potrebnim zadacima za korekciju materijala,a koliko sam shvatio bicu prethodno upozoren i imati rok za popravku jer sam vlasnik koliko toliko "aktivnog naloga" tj necu doci u situaciju da mi materijal bude uklonjen bez upozorenja. Ispravite me ako gresim... Nadam se da ne zvuci napadno,radi se o cistoj predostroznosti,a iskreno sumnjam da ce biti potrebna ikakva korekcija u te svrhe. Hvala jos jednom.

Kolegin bot

Kolegin bot je, koliko vidim, u mnoštvo kategorija ubacio duple poveznice na Commons: Posebno:Doprinosi/Kolega2357-Bot. U kategorije koje nisu imale takve poveznice čini se da je ubacio ispravne poveznice. Možda bi Kolega mogao uraditi i nešto dobro, ali ne znam koliko mu se može vjerovati. To što je zbrljao, uradio je još jučer i ništa nije poduzeo da popravi štetu. Tko zna što bi on sve mogao napraviti? --Belirac (razgovor) 23:29, 14 decembar-просинац 2012 (CET) PS. Izgleda da upravo ispravlja to što je zbrljao...

Novajlija1

Edgare postavio sam clanak o kojem sam ti pricao,pa me sad zanima dalja procedura :)) ...dal treba neko vrijeme dok on bude objavljen jer ga na googleu ne mogu pronaci,a link postoji. Takodje za neke slike nisam nasao licencu,autorizaciona prava i popunio sam sva polja,sa linkovima odakle su slike preuzete jer mislim da su free to use,al mi opet pise da postoji mogucnost uklanjanja istih u roku od sedam dana. Ja se nadam da nece doci do tog editovanja jer nigdje nije bilo receno da su slike zasticene ili slicno. Evo ti link da pogledas,pa ako imas neki dodatni savjet,bio bi mi koristan :) http://sh.wikipedia.org/wiki/Mjerenje_ja%C4%8Dine_polja_(_RF_strength_meter_) ...sto se tice clanka,on je na tapeti za pregledanje i odbranu od sutra pa do sledeceg cetvrtka ( orijentaciono )

Hvala unapred

Odgovor

Problem sa šablonom svećenik je rešen od njega sam napravio preusmerenje ka šablonu kardinal. -- Kolega2357 Razgovor 15:03, 29 decembar-просинац 2012 (CET)

Preuzimanje šablona s drugih wikipedija ne bi trebalo predstavljati neki poseban problem, s obzirom da se oni naknadno mogu zamijeniti/preurediti. Iako smatram da bi bilo daleko korisnije da se pri tome uvijek jasno naznači odakle su preuzeti. Npr. ako je šablon "Infokutija xx" preuzet s bs.wiki, valja koristiti naslov "Infokutija xx (BS)". --OC Ripper (razgovor) 15:11, 29 decembar-просинац 2012 (CET)
Kažimo da mu je to good faith mistake. Malo objašnjenje ćeš dobiti danas u emailu--Rjecina2 (razgovor) 19:47, 29 decembar-просинац 2012 (CET)

Ontario

Možeš li vratiti one botovske članke o gradovima u Ontariju. Bot je napravio grešku, treba samo dodati vitičastu zagradu "}" na kraju.--W i k iR 19:28, 30 decembar-просинац 2012 (CET)

E hvala, sređeno je.--W i k iR 20:10, 30 decembar-просинац 2012 (CET)

Awww...!!!

Dragi Edgare, puno ti hvala na priznanju! Sve životinje volim i pingvin je prekrasan! Koh-i-Noor (razgovor) 23:24, 30 decembar-просинац 2012 (CET)

Slika tjedna

Nikako. Zapravo, volio bih da od ove godine cijeli postupak bude formaliziran i da njihovo redovno postavljanje preuzme netko drugi. :) --OC Ripper (razgovor) 13:18, 1 siječanj-јануар 2013 (CET)

Rešenje

Ovo je bilo rešenje bez pijaca ili ičeg ostalog. Ti piši kultura ja se zabavljam s književnošću.

Moja poanta da niti jedna wiki nema strukturno sličan tekst ovom tvom ostaje i nikakvo glasovanje je ne može promjeniti zbog čega je ovo po meni jedno jednostavno rešenje pa neka korisnici čitajući ocene koji tekst je bolji i pošteniji :)--Rjecina2 (razgovor) 02:24, 7 siječanj-јануар 2013 (CET)

Spor oko SSSR-a

Moj nedostatak entuzijazma za raspravu o toj temi ne znači da nemam svoje mišljenje. Jedino smatram kako njegovo iznošenje u ovom trenutku ne predstavlja neki posebno veliki prioritet, pogotovo sada kada ste pitali druge korisnike da se sami izjasne. --OC Ripper (razgovor) 15:28, 7 siječanj-јануар 2013 (CET)

Niš od mene

Poštovani kolega Edgar Allan Poe
Ništa od mog angažmana - imam smrtni slučaj, pa nisam u stanju ništa raditi, a kamoli arbitrirati u Vašem sukobu. Ako kolegi Wikiwindu nedostaju reference za moj uvod - nak si ih sam nađe u mom tekstu Ljudski rad (nek ih iskopira i zalepi... i pronađe sam još neke u istim - a ne da meni uvaljuje da mu ja dokazujem...vrlo konforni stav) PS. Najbolje bi bilo da se malo smirite i ništa ne pišete na temu Kultura Sovjetskog Saveza - bar par tjedana.
--Vitek (razgovor) 23:20, 8 siječanj-јануар 2013 (CET)

Totoro

Vidi #Kategorija:Japanski filmovi - svi su naslovi prevedeni na srpskohrvatski jezik.--Seiya (razgovor) 08:57, 10 siječanj-јануар 2013 (CET)

Razočaran

Znaš Edgar pošto sam jučer pored ostalog ispravljao jedno tvoje prastaro osobno mišljenje (POV) na wikipediji moram priznati da sam lagano razočaran. Tokom godina kako postajemo stariji mi zbog interakcije s drugim ljudima, životnim iskustvom i sličnim stvarima mijenjamo mišljenje, ali kod tebe se vidim to nije dogodilo....

Nekako bi trebala biti tvoja moralna dužnost da ispraviš grešku koju si počinio 2006 na hr wiki, ali što se mene tiče sve je OK po tom pitanju--Rjecina2 (razgovor) 07:54, 11 siječanj-јануар 2013 (CET)

Sorry, ali ono je tvoje lično mišljenje ili lična interpretacija Edgara i povjesničara čije teorije ti se dopadaju. Pretpostavljam u toj teoriji zavjere da je Staljin krivotvorio Lenjinov potpis kako bi te godine postao generalni sekretar KP SSSR ? Ako izuzmemo naše wiki koje su preuzele tvoj komentar niti jedna druga wiki ga nema. Klasični dokaz da si POV po pitanju cele ove tematike.
Biti će užitak kada se vratim s wiki odmora da pročitam tvoj tekst Kultura SSSRa, normalno ako bude dovršen. Tekst neću komentirati, dodavati upitnike, POV i slične stvari jer jednostavno nemam namjeru tamo više učestvovati. Sve je o tome kazano.
99.9 % sam siguran kako nisi svjestan činjenice da je Gorbačevljeva perestrojka "ubila" ili da budem precizniji nanijela veće demografske gubitke nego Holodomor i Staljinove čistke.
Po pitanju tvog po sada već Bog zna koji put stvarnog nepotrebnog komentara što reći do li da vremenom osoba nauči da je važno gledati tko govori, a tek onda ono ostalo. Jednostavno vremenom naučiš da neki samo otvaraju usta bez da ikada išta kažu--Rjecina2 (razgovor) 12:02, 11 siječanj-јануар 2013 (CET)

Nije preša

Bez brige nije bila neka preša....

Totalno sam zaribao s onom slikom i vremenom ću je trebati maknuti iz teksta kao ako nađeš mjesto gdje bi ju mogao ubaciti učini to i redirektom (ili nečim sličnim) ju baci na novo mesto. Kasno sam snimio je rječ o bjeloruskom kongresu....

Po pitanju ostalog što reći; nisam koliko se sjećam nikad čavrljao s suradnikom i normalno imaš email--Rjecina2 (razgovor) 16:24, 26 siječanj-јануар 2013 (CET)

Francuska infokutija

Budem je sređivao polako. Ono s kategorijama bez slika ću pokušati riješiti ili, ako ne ide otprve, odmah izbaciti.--OC Ripper (razgovor) 14:45, 30 siječanj-јануар 2013 (CET)

Infokutija za zemlje

{{Infokutija zemlja}} kao standard? Na njoj sam najviše radio. Temeljena je na en.wiki i najpotpunija. --OC Ripper (razgovor) 20:31, 13 februar-вељача 2013 (CET)

Errare humanum est

Nema problema. --OC Ripper (razgovor) 10:36, 16 februar-вељача 2013 (CET)

Slika

Sređeno.--Seiya (razgovor) 12:57, 16 februar-вељача 2013 (CET)

Slika

Bi li ti bio problem da postaviš ovu sliku na sh wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Dinofelis_Walking_with_Beasts.jpg ? --Duma (razgovor) 16:49, 16 februar-вељача 2013 (CET)

Nije problem, hvala unaprijed. --Duma (razgovor) 01:09, 17 februar-вељача 2013 (CET)

Hvala

... na poruci i deblokadi. --Antidiskriminator (razgovor) 18:05, 16 februar-вељача 2013 (CET)

Knjige

Zdravo, vidim da naslove nekih knjiga menjaš iz srpskohrvatskog u originalne jezike. Koji je razlog za to, imamo li neke smernice povodom toga? Unapred hvala. --Mladifilozof (razgovor) 15:44, 21 februar-вељача 2013 (CET)

žao mi je ako sam propustio raspravu, pošto se veoma ne slažem sa favorizovanjem stranih naslova nasuprot domaćih. Meni je mnogo bolje koristiti bilo Antikrist ili Antihrist, bilo Dečaci Pavlove ulice ili Junaci Pavlove ulice, jer je sve to podjednako razumljivo svakom od naših čitalaca, nego koristiti nerazumljiv stranjski naziv. Da ne pominjem što ljudi preko Google-a nikada ne traže originalni naziv A Pál utcai fiúk. --Mladifilozof (razgovor) 12:49, 22 februar-вељача 2013 (CET)
dobro, nadam se da ćemo naći neki sveobuhvatni dogovor oko jezičke politike u dogledno vreme, do tada možemo rešavati naslove na stranicama za razgovor članaka. bok! --Mladifilozof (razgovor) 13:24, 22 februar-вељача 2013 (CET)

Infokutije

Budem pogledao, ali ne odmah sada. --OC Ripper (razgovor) 19:52, 24 februar-вељача 2013 (CET)

Na koje, točno, opcije misliš? --OC Ripper (razgovor) 19:55, 25 februar-вељача 2013 (CET)
I ja mislim da bi nagrade (pogotovo ako ih puno ima), trebalo srediti s posebnim pod-šablonom za sakrivanje. Budem vidio kako su za web-stranicu i ostalo riješili na fr.wiki (ipak se temelji na tamošnjem V3 dizajnu). --OC Ripper (razgovor) 20:04, 25 februar-вељача 2013 (CET)
Ja bih prvo "počistio" ovo što se da srediti AWB-om, pa onda naknadno krenuo u nadodavanje opcija na infokutiju. --OC Ripper (razgovor) 20:16, 25 februar-вељача 2013 (CET)

OK. Da vidimo kako ide. --OC Ripper (razgovor) 21:28, 25 februar-вељача 2013 (CET)

Meni izgleda više nego dobro. Možda su slova malo presitna za moj ukus, ali oko toga valja praviti neku naročitu dramu. --OC Ripper (razgovor) 14:18, 2 ožujak-март 2013 (CET)

Prvo bih "počistio" glumce (promijenio šablone uvezene sa hr.wiki i sr.wiki), pa tek onda krenuo u mijenjanje jedinstvenog šablona. --OC Ripper (razgovor) 14:36, 2 ožujak-март 2013 (CET)

Teško je reći. Ako ne bude nekih komplikacija, tjedan-dva. --OC Ripper (razgovor) 14:38, 2 ožujak-март 2013 (CET)

Budem. --OC Ripper (razgovor) 14:43, 2 ožujak-март 2013 (CET)

Šablon

Super si snimio onu ustavnu grešku :)

Sada ću ti dokazati još jednom moje antidiplomatske sposobnosti otvorenim govorom.

Wikipedia šablon na današnji dan jasno govori da sanjaš Staljina (5.3.,6.3.,17.7., 28.11.) i to je OK, ali u skladu s našim dogovorom o podjeli šablona budi ljubazan da to nastaviš raditi u svom delu i ne ubacuješ ga u moj :)

S Hitlerom ti je stanje još puuno, puuno gore. Ovo nije ideološko pitanje nego pitanje forsiranja popularne kulture što baš nije pretjerano enciklopedijski, ali nema veze. Imamo dogovor o podjeli šablona, pa se ne zamaram tim nevažnim sitnicama !?--Rjecina2 (razgovor) 02:42, 28 februar-вељача 2013 (CET)

Papa Franjo

Zašto si vratio staru kategoriju? Da je bio nadbiskup nebi mogao da postane papa jer po hijerarhiji Rimokatoličke crkve samo kardinali mogu da postanu pape. -- Kolega2357 Razgovor 00:30, 14 ožujak-март 2013 (CET)

Opet naslovi

Zašto si opet mijenjao "Kiki's Delivery Service" u "Majo no Takkyubin"? OC Ripper se složio da se kod egzotičnih naslova (Japan, Kina, Indija...) mogu uzeti engleski naslovi jer bi se ljudi mogli izgubiti u tim stranim riječima. Uzmi najapsurdniji primjer, anime "Georgie" - on bi se isto morao po tom prevesti u japanski naziv, "Jōjī". Moramo ostaviti barem engleski naziv ja takve strane nazive.--Seiya (razgovor) 08:28, 18 ožujak-март 2013 (CET)

Da, engleski naslov i gotovo jednom zauvijek. Jedina je iznimka ako je preveden neki anime na srpsko-hrvatski, ali to je rijetkost.--Seiya (razgovor) 14:12, 18 ožujak-март 2013 (CET)
Dobro da smo to napokon razriješili. Neka onda bude tako.--Seiya (razgovor) 14:20, 18 ožujak-март 2013 (CET)

Slike

Važi. Pogledaću to danas pa ću gledati da sredim. Hvala na informacijama VukSrb (razgovor) 11:55, 18 ožujak-март 2013 (CET)

Završio sam sa ispravkama. Nadam se da je sada sve u redu. Ukoliko nije, molim vas da mi skrenete pažnju. Pozdrav VukSrb (razgovor) 12:15, 18 ožujak-март 2013 (CET)

Nema problema. Bila sam u žurbi, zato nisam :D--Vatrena ptica 19:37, 21 ožujak-март 2013 (CET)

Tekst mjeseca

Neš verovati, ali mislim da je Aradica ispunio određene uvjete za tekst meseca. Pogledaj tekst Neslavno desetljeće !?--Rjecina2 (razgovor) 12:33, 23 ožujak-март 2013 (CET)

Zašto moram da vratim komentare sa moje stranice za razgovor? Objasni mi? To je moja stranica i obrisao sam ono što mi ne treba, a na kraju krajeva blokiraj ti mene a ostavi Kolegu neka vam pravi probleme i dalje. Doviđenja.--Soundwaweserb (razgovor) 21:24, 23 ožujak-март 2013 (CET)

Video sam da si ga blokirao, zamolio bih te da ga pustiš da uređuje jer nije mi pretio, samo smo razgovarali u malo žešćem tonu, više mu se ne obraćam niti će se ponoviti. Daj mu opomenu i odblokiraj ga, neću da zbog mene bude blokiran.--Soundwaweserb (razgovor) 21:33, 23 ožujak-март 2013 (CET)

Vratio sam njegove komentare na svoju stranicu, odblokiraj njega i kraj priče. Pozdrav od mene.--Soundwaweserb (razgovor) 21:40, 23 ožujak-март 2013 (CET)

Nepotrebne kategorije

Edgare, htio bih te nešto pitati. Preuzeo sam anime infookvir sa engleske wiki u članku Naruto. Međutim, tim preuzimanjem, u sam članak su ubačene i četiri nepotrebne kategorije - "Manga serije", "Anime serije", "Japaneski romani", "Anime OVA-e" - umjesto da bude samo jedna relevantna kategorija, "Manga i anime". Znaš li možda kako se to može izbaciti ili izmijeniti?--Seiya (razgovor) 12:55, 24 ožujak-март 2013 (CET)

U redu je sada. Hvala.--Seiya (razgovor) 13:04, 24 ožujak-март 2013 (CET)

Zlosretni sinonimi

Zato što će 99 % korisnika ove Wikipedije pri pretraživanju pojma misliti upravo na to. --OC Ripper (razgovor) 20:05, 25 ožujak-март 2013 (CET)

Wikimedia Commons

Poštovani prijatelju,

Davno ste mi ljubazno i opširno objasnili o skladištenju slika i fajli na Wikimedia Commons. Po uzoru na Vas, i ja sam slično uradio Radivojl. Na taj način napravio sam i kod sebe deo popisa mojih fajli koje ste preneli. Nadam se da sam to ispravno uradio? Želeo bih i ja da unesem preostale koji su već okačeni, a koje Vi niste uneli - ali, ne znam kako se to čini?

Ako imate vremena i želje, molim Vas da mi objasnite postupak unosa i:

1. novih slika pri pravljenju novih članaka, stranica i

2. već objavljenih u postojećim člancima.

Unapred Vam mnogo i ovaj put zahvaljujem,

--Radivojl (razgovor) 14:07, 31 ožujak-март 2013 (CEST)

Institut za političke studije

Molim Vas da tekstu Institut za političke studije date Semi Protected status ako ocenite da zadovoljava. Ovo je potrebno zbog zaštite ovog teksta od politički motivisanog Vandalizma. Zahvalni iz Instituta za političke studije

Molim, prosledite ovu molbu Administratoru: Semi - Protected status za Institut za političke studije (IPS)

Poštovani urednici, recenzenti, administratori, molim Vas da ovom tekstu dodelite Semi - Protected status ako tekst zadovoljava. Ovo je potrebno zbog zaštite od Vandalizma, brisanja I zloupotreba. Zahvalni rukovodioc IPS

Wikimedia Commons

Poštovani prijatelju,

Još jednom, hvala Vam na ljubaznosti i želji da mi pomognete.

Radi se o skladištenju slika i fajli na Wikimedia Commons. Želm da unesem svoje preostale slike koje sam stavljao u svoje članke, a koje do sada nisu unete na Wikimedia Commons, kao i nove slike koje ću upotrebljavati u narednim svojim člancima, ali, ne znam kako se to čini?

Znači treba mi opis procedure unosa slika u Wikimedia Commons i to:

1. Novih slika (neposlatih Wikimedia Commonsu) koje ću prikazivati pri pravljenju novih članaka, stranica.

2. Već objavljenih slika koje se nalaze u mojim postojećim člancima, a nisu poslate na Wikimedia Commons. Znači kako ih preznačavam da ih dajem u Wikimedia Commons.

Unapred Vam mnogo zahvaljujem i pozdravljam Vas. S poštovanjem,

--Radivojl (razgovor) 16:30, 1 april-травањ 2013 (CEST)

Molim, postavite LOGO IPS-a. IPS traži pomoć

Molim, postavite LOGO IPS-a na Vikipediju. Ako treba stavite ga na Wikimedia Commons I pomognite da se postavi na ovu Vikipediju. Zahvalni rukovodioc iz IPS.

Pomoć za zaštitu IPS članka

Poštovani administrator ili odgovorno lice, molim Vas da ovom tekstu IPS-a dodelite Semi - Protected status ako tekst zadovoljava. Ovo je potrebno zbog zaštite od Vandalizma, brisanja I zloupotreba. Neki naši saradnici su već u neznanju pokušali da "poprave" članak (vidi istoriju). Zahvalni IPS


Wikimedia Commons

Poštovani prijatelju,

Hvala Vam na ljubaznosti i želji da mi pomognete i ovaj put. Vrlo ste ljubazni, što izuzetno poštujem. Sve sam razumeo, jedino mi niste napisali šta je sa već objavljenim slikama, a koje nisam uneo u Commons. Drugim rečima, da li i njih ponovo moram uvoziti sa svog PCja. Gledam kod Vas, kada ste unosili moju sliku:  , tamo piše da ste datoteku prethodno brisali:

Upozorenje: Postavljate stranicu koja je prethodno brisana.

Razmotrite da li je nastavljanje uređivanja ove stranice u skladu s pravilima. Ovdje je naveden registar brisanja i premještanja s obrazloženjem:

12:36, 2 studeni-новембар 2012 Edgar Allan Poe (Razgovor | doprinosi) obrisa stranicu Datoteka:Božidar Milošević.jpg (Prebačeno na Commons), to je ovo http://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Datoteka:Bo%C5%BEidar_Milo%C5%A1evi%C4%87.jpg&action=edit.

Nadam sa da sam bar donekle objasnio sta yelim.

Srdačan pozdrav,

--Radivojl (razgovor) 11:05, 5 april-травањ 2013 (CEST)

Wikimedia Commons

Poštovani prijatelju,

Hvala Vam na svim objašnjenjima i velikom trudu da mi pomognete. Mislim da sam i ja sada bolje shvatio gde je problem. Ja sam mislio da sliku koju sam već u nekom članku objavio moram:

1. Uz specijalnu dozvolu da obrišem, kao što ste vi učinili za ovu str. [[2]].
2. Da tu istu sliku mogu direktno (ovo je bio centralna tačka moga pitanja) iz članka da prerbacim nekom specijalnom tehnikom na Commons. Međutim, shvatam da tako ne može i da moram ponovo da je učitam sa svog PCja.

Ako smem, upitao bih Vas još nešto ako znate u vezi: Create a book (ili na srpskom Направи књигу). Pitanja bi bila ova:

1. Šta je to? Da li ja na taj način mogu da odštampam knjigu recimo sa svojim člancima i :2. da li znate kako se to radi i
3. da li se to plaća i
4. da li to postoji i na srpsko-hrvatskoj Vikipediji?

Mnogo pozdrava i unapred Vam hvala, --Radivojl (razgovor) 15:21, 5 april-травањ 2013 (CEST)

Wikimedia Commons

Poštovani prijatelju,

Hvala Vam po ko zna koji put. Sve sam apsolutno shvatio. Ostaje mi da Vam poželim sve najbolje.

Biću slobodan, ako mi kada ponovo zatreba neko objašnjenje, da Vas upitam.

S poštovanjem, --Radivojl (razgovor) 18:36, 5 april-травањ 2013 (CEST)

Korisnik a ne administrator

+1) Svojom pretnjom ti ovde kršiš administratorske ovlasti jer je ono bio razgovor ili ako hoćeš bahati razgovor jednog korisnika s drugim koji baš u priči nije ispao zlatni dečkić.

  • 2) Da sam zloupotrebio ovlasti bio bih kao administrator zaprijetio korisniku da ne vrši stalking ili ....
  • 3) Ne ulazeći u pojedinost da li je moguće revertirat neku promenu bez obrazloženja nakon 7 meseci ?
  • 4) Što reći o administratoru koji unosi u tekst neistinite podatke znajući da su oni neistiniti ako si iole čitat stranicu za razgovor !!! Koja je wiki kazna za unošenje neistinitih podataka ?--Rjecina2 (razgovor) 19:16, 5 april-травањ 2013 (CEST)

Wikimedia Commons

Poštovani prijatelju,

Hvala Vam, bio sam na "Pijaci" i dao sam svoj pozitivni glas za "Create a Book".

Pozdrav, --Radivojl (razgovor) 19:58, 5 april-травањ 2013 (CEST)

Question for research

What sense makes wikipedia that is for more than 50% "preuzeto s hr wiki" ? I am just researching and try to find out what is the basic motivation. Poltical reasons? BR --20:39, 9 april-травањ 2013 (CEST)

Jezik

Molim te nemoj mi dirati moj jezik. Daj molim te dopusti da pišem ovako "zastarjelo" ar nije istina da se nigdje tako ne govori (ljubezan, pjesan, človjek... se koriste, nu nijesu u službenom jeziku pako polahko izumiru i prjelaze u povijest). Ova Wikipedija je jedina još vrijedna cjeć svojeg jezičnog i narodnog podnošenja, zato molim te, nemoj mi dirati u jezik. Ja ljubim lijepu riječ, a ako je poteškoća razumijevanje tih nekih "zastarjelih" riječi, ja ću vrlo rado na stranici za razgovor napisati maleni rječnik (tumač pojmova). Zato još jemput te iz dna srca molim da mi dopustiš takvo pisanje.

S poštovanjem Slavić (razgovor) 21:51, 9 april-травањ 2013 (CEST)

Znam kaj mi pokušavaš reći, ter te razumijem, upravo tome služi rječnik pojimanja, isto tako razumijem čitatelje iz Srbije, Bosne, Crne Gore... nu to je prilika i njimi da nauče barem ovako malo koliko se more. Bila bi stvarno šteta gda bi naš jezik tako lijep zamrl. Tako bil bih ti izuzetno zahvalan gda bi mi dopustil pisanje mojim jezikom, ar to je jedino kaj razdvaja ljepost od čemera u ovom bijednom svijetu.

p.s

Ja sam rojen poslije 1975. Slavić (razgovor) 22:20, 9 april-травањ 2013 (CEST)

Završni Poj

Shvaćam te, ter vas. Vidno već nima mjesta za naš jezik, hrvatski je nažalost umrl, za njega nima mjesta na hrvatskoj Wikipediji pako ni čudno da ga nima ovdje, ovo mi je bil posljedni dašak ufanja (vjerujuć u bratstvo i jedninstvo), nu kot i sve, zaman.

V kmici, v pivnici,
brez ikakšne luči,
čul se je veter
kak v praznini huči,
s kervavemi nokti v drobu, v mozgu, v žuči,
zalajal sam kak samec, kervavi pes vmiruči.

Gorjeno i tužno Slavić (razgovor) 22:49, 9 april-травањ 2013 (CEST)

Nesporazum

Da ne bi bilo nikakvog novog nepotrebnog nesporazuma. Zatražio sam mišljenje aktivnih administratora u vezi tvojih izvora i neupitnog blokiranja wikiwinda.

Kao što znaš na moje pitanje o blokiranju korisnika koji unosi lažne podatke wikiwind je napisao:Ne bih to preporučio. To bi vjerovatno bila tvoja poslednja administratorska akcija na projektu

To je pretnja upućena administratoru što je kao što znaš najstrože zabranjeno na svim wikiprojektima. Ja ću wikiwinda blokirati u četvrtak kada dobijem povratnu informaciju u slučaju ako ga netko pre već ne blokira. Kad mu istekne blok neka pokrene raspravu o skidanju mojih ovlasti :)--Rjecina2 (razgovor) 01:43, 10 april-травањ 2013 (CEST)

Provjerim mejl uvijek kada sam na wikipediji, međutim ne smeta mi ni kada me obavijestiš na stranici za razgovor.--W i k iR 23:20, 12 april-травањ 2013 (CEST)

Revert

Zato što nije ista zastava svg i png format. -- Kolega2357 Razgovor 22:14, 14 april-травањ 2013 (CEST)

1. Rumunska zastava png http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_Romania_(1952-1965).png 2. Rumunska zastava svg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_Romania_(1952-1965).svg 3. Rumunska zastava png http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_Romania_(1948-1952).png 4. Rumunska zastava svg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_Romania_(1948-1952).svg

Ima razlike između zastava možda nisi video. -- Kolega2357 Razgovor 23:16, 14 april-травањ 2013 (CEST)

Sakri ovu reveziju. -- Kolega2357 Razgovor 11:35, 15 april-травањ 2013 (CEST)

Pomoć

Možeš li uraditi sledeće:

--W i k iR 17:47, 17 april-травањ 2013 (CEST)

Uredu je, hvala.--W i k iR 19:35, 17 april-травањ 2013 (CEST)

Ujedanje novajlija

Ne bi smeo da obrises sliku novajliji samo pola sata kasnije jer se ne koristi. Strpi se barem nedelju dana (ma koliko god besmislena slika bila). I ponudi mu pomoc. Pozdrav. --BokicaK (razgovor) 01:00, 22 april-травањ 2013 (CEST)

Alexis Texas

Nisi trebao brisati staru verziju. Članku je dosta toga falilo, ali je bio dobar za nekoga tko se, pretpostavljam, prvi put pojavio na Wikipediji. --OC Ripper (razgovor) 15:17, 22 april-травањ 2013 (CEST)

Problemi

Mislim da to treba pitati Bokicu, odnosno da ima veze s njegovim Autobotom. --OC Ripper (razgovor) 15:01, 29 april-травањ 2013 (CEST)

To je bilo onda kada sam ja sve unifrmisao na Vanjske veze. Pojavili su se neki problemi, pa sam sve potencijalne probleme grupisao u tu kategoriju. sad cu da je ispraznim. --BokicaK (razgovor) 19:17, 29 april-травањ 2013 (CEST)

Pravila rada (države)

Poštovani kolega Edgar Allan Poe
Pravila koja ste predložili su onako na prvu loptu sasvim u redu, jedino što se nas trojica moramo baciti na posao - i konačno nešto napraviti. Ja sam kao što sam obećao recimo nekako sredio Glavne gradove Oceanije i sad su oni za stupanj bolji od bilo koje ex yu wiki.

Nešto prije toga sređivao sam Talijanske provincije ali je tamo puno glavnih gradova ostalo crveno, obzirom da se radi o vrlo značajnim gradovima za ukupnu kulturu čovječanstva - ja ću se baciti da to sredim, da nam bar Italija bude kako treba.

Ono sa Leomonom ste izgleda shavatili suviše osobno, nemam ja ništa protiv japanske animacije (kao ni protiv stripa, crtanih filmova i pop kulture) - članak je odličan (po svim wiki kriterijima) ali mislim da nije u redu da nam tekstovi mjeseca budu zaredom na tu temu.
--Vitek (razgovor) 00:58, 6 svibanj-мај 2013 (CEST)

Joj, ujutro cu dati komentar, sada sam bas umoran. --BokicaK (razgovor) 21:32, 6 svibanj-мај 2013 (CEST)

Prebacivanja ??

Koja je poanta prebacivanja imena tekstova s sr varijante sh imena na navodnu hr varijantu ? Kažem navodnu varijantu jer u 2 od 3 prebacivanja (Kjoto, Hjogo) se nova verzija s kvačicom ne slaže niti s hrvatskom varijatnom sh jezika,a općenito 90 % svih japanskih prebacivanja je bilo protivno pravilima sh wiki jer nije dopušteno prebacivati tekstove s "srpskog na hrvatski" i obratno--Rjecina2 (razgovor) 01:55, 7 svibanj-мај 2013 (CEST)

  • 1) Apsolutno pravilo srpsko-hrvatske wikipedije je zabrana ispravljanje riječi ili samih imena tekstova s srpskog na hrvatski ili s hrvatskog na srpski. Tek nakon ovog pravila dolaze sva ostala. Razlog za to je vrlo razumljiv.
  • 2) Kako da ispadne to se sve svodi na to da srpsku verziju imena mijenjaš u hrvatsku kako god da ti to pokušavaš objasniti. Sapporo kojeg si spominjao je također Sapporo na hr,a normalno na sr wiki je Saporo to jest različito od onog što imaš ovde.
  • 3) Wikipedia:Nazivi članaka u točki 2 jasno govori da se izbjegava korištenje crtica, kvačica i sličnih stvari u imenima na sh wiki. Tek u točki 4 imaš da je prednost ima originalno ime nad drugim, ali se ne spominju kvačice.
Mene jedino muči točka jedan. Rekao sam svoje i to je to--Rjecina2 (razgovor) 02:57, 7 svibanj-мај 2013 (CEST)

Sombor Celtis

Zasto si obrasao stranicu Sombor Celtis? Gde je tu bila reklama?

META

Stigao ti je odgvor http://meta.wikimedia.org/wiki/Steward_requests/Checkuser#Oc_Verder.40sh.wikipedia na METI. -- Kolega2357 Razgovor 15:37, 27 svibanj-мај 2013 (CEST)

Imaš email od mene. -- Kolega2357 Razgovor 15:54, 27 svibanj-мај 2013 (CEST)

Imaš odgovor u emailu. -- Kolega2357 Razgovor 17:11, 27 svibanj-мај 2013 (CEST)

Javljam čim stigne odgovor od Stewarda. -- Kolega2357 Razgovor 22:14, 30 svibanj-мај 2013 (CEST)

Stigao je odgovor na METI još pre dva dana. Postoji mogućnost da su to isti korisnici ali to nije u potpunosti dokazano. -- Kolega2357 Razgovor 14:07, 7 jun-липањ 2013 (CEST)

Preusmjeravanje

Možeš li molim te preusmjeriti Zemljopis na Geografija? Ja ne mogu. --Orijentolog (razgovor) 16:58, 27 svibanj-мај 2013 (CEST)

Imaš email od mene. -- Kolega2357 Razgovor 01:05, 30 svibanj-мај 2013 (CEST)

OK, jesam. :) --Orijentolog (razgovor) 01:02, 7 jun-липањ 2013 (CEST)

Šablon

Današnji šablon ima 2 greške: Ford Model T se prestao proizvoditi 27.5., a Diaz je dao ostavku 25.5. (en wiki)--Rjecina2 (razgovor) 14:41, 31 svibanj-мај 2013 (CEST)

Wikipedia:Izabrani članci

Možda bi trebalo dadati novu kategoriju "Biografije"? Trenutno se neki (uglavnom biografski) članci pojavljuju po nekoliko puta na spisku (recimo Willy Brandt) pa je teže voditi evidenciju o broju izabranih članaka.--W i k iR 15:29, 1 jun-липањ 2013 (CEST)

Političke infokutije

Zasad ne bi trebale biti prioritet. Verzija s en.wiki je još najkorisnija od svih. Ostale uglavnom dobro izgledaju, ali nemaju iscrpne podatke. Svime time ću se nastojati pozabaviti nešto kasnije. --OC Ripper (razgovor) 19:36, 1 jun-липањ 2013 (CEST)

Imaš email od mene. -- Kolega2357 Razgovor 15:21, 2 jun-липањ 2013 (CEST)

Tragovi

Imaš email od mene. -- Kolega2357 Razgovor 22:56, 3 jun-липањ 2013 (CEST)

"Sramota"

Izgleda kao da je pomalo frka zavladala na hr wiki jer suradnici sve više odlaze s nje. No po tom pitanju neka se obrate tamošnjem rukovodstvu.--Seiya (razgovor) 11:50, 7 jun-липањ 2013 (CEST)

Nazad na stranicu korisnika "Edgar Allan Poe/Arhiva 4".