English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

-- Kolega2357 Razgovor 21:39, 31 svibanj-мај 2013 (CEST)

Jelena GenčićUredi

Kad već kopiraš članke sa srpske Wikipedije kopiraj ih u celosti nemoj samo deo, takođe treba da prilagodiš kategorije i šablone na ovoj Wikipediji. -- Kolega2357 Razgovor 14:14, 2 jun-липањ 2013 (CEST)

ArhivaUredi

Po tuđim arhivama za stranice za razgovor se ne sme pisati ništa pazi šta radiš po tom pitanju. -- Kolega2357 Razgovor 14:23, 2 jun-липањ 2013 (CEST)

BlokadaUredi

Iz svih doprinosa ovoga korisnika (dakle, povezanost s nedavno umrlima i prastarima), kao i zbog identičnih kršenja pravila (pisanje po arhivima), ujedno i katastrofalnog prevođenja određenih članaka (strojopisno prevođenje), očigledno je da se radi o samo još jednoj inkarnaciji korisnika Nekako, a moguća povezanost potvrđena je i na Meti. U svakom slučaju, korisnik je slobodan uložiti prigovor na Meti i dokazati da se ne radi o istoj osobi, nakon čega će biti odblokiran uz ispriku. Sljedeći korisnik na kog padne iolke sumnje bit će automatski blokiran uz istu mjeru žalbe. Uz sve to, korisnik evidentno odbija ikakvu komunikaciju s kolegama, kao i korisnik Nekako. --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:54, 10 jun-липањ 2013 (CEST)