Pozdrav, DobarSkroz! Dobro došli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

OC Ripper (razgovor) 10:56, 16 srpanj-јул 2013 (CEST)

GlasanjeUredi

[1] Pozivam te da glasaš. Pozdrav!   --Kolega2357 Razgovor 00:30, 3 februar-вељача 2014 (CET)

Spomen-park Kragujevački oktobarUredi

Obrati pažnju naslov je na latinici a članak na ćirilici. --Kolega2357 Razgovor 15:49, 16 ožujak-март 2014 (CET)

Da li možeš da mi se javiš email zanimaćete sigurno priča vezana za Wikipediju? --Kolega2357 Razgovor 10:30, 10 april-травањ 2014 (CEST)

BiseriUredi

[2], [3] Ne znam da li pratis hr wiki ali Kubura je stvarno legenda sa svojim odvalama. --Kolega2357 (razgovor) 11:43, 30 jun-липањ 2014 (CEST)

  • Malo je reći da je čovjek glup sa svojim odvalama na hr.wiki ovaj Kubura. Čim vidi da nemaš iste fašističke ideale, odmah "Crveni karton". --Munjanes (razgovor) 13:50, 6 jul-српањ 2014 (CEST)


SlikaUredi

Bok, slika Datoteka:Pavelić Mussolini.jpg, koju si postavio, nema dva popunjena polja, koja su bitna da slika "opstoji" pa bih te zamolio samo da popuniš podatke o autoru i objašnjenje za Fair Use da nema problema :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:14, 23 jul-српањ 2014 (CEST)

Tres bien! :) Hvala lijepa :) Mah, slika je vjerojatno javno dobro, odnosno, ako je objavljena prvi put u NDH i ako je slikao netko iz NDH, onda sigurno je, ali postoji neka sitna mogućnost da je sliku opalio neki Talijan, novinar ili službeni fotograf, ili da je prvo objavljena u nekom talijanskom listu pa je onda sigurnije ići sa PU u ovom slučaju, kad nema jasnih podataka o autoru ili zemlji objavljivanja :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:43, 23 jul-српањ 2014 (CEST)

"Padobranski" glasoviUredi

Možda bi bilo bolje da se ta specifična primjedba prebaci u komentare izjašnjavanja. Kao što sam napisao Igoru, moje je skromno mišljenje da se svatko ima pravo iskazati mišljenje o ovoj wiki, ali da uzimanje u obzir takvog mišljenja bez da se u obzir uzmu neki drugi kriteriji predstavlja nešto sasvim drugo. --OC Ripper (razgovor) 16:10, 14 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Upravljanje čekanjemUredi

Nisam stavila nijedan link s razlogom: zanimalo me hoće li tko od domaćih "dati ruku". Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 20:27, 1 студени-novembar 2014 (CET)

"Kako je teklo razotkrivanje sramotne hrvatske Wikipedije"Uredi

Dođoh ovdje da kažem dvije riječi: svaka čast! Kad se o hrvatskoj Wikipediji radi, ovo je članak svih članaka.

Evo stavljam URL ovdje čisto u želji da barem netko tko dođe na tvoju stranicu za razgovor klikne na njega: http://www.lupiga.com/vijesti/razotkrivanje-sramotne-hrvatske-wikipedije. :-) GregorB (razgovor) 21:04, 26 студени-novembar 2014 (CET)

Da, i upravo to skupljanje svih saznanja na jedno mjesto je nešto što je neprocjenjivo. Svi znaju (ili misle da znaju) poneki dio priče, ali kompletna slika je nešto što nam je nedostajalo. GregorB (razgovor) 18:48, 28 студени-novembar 2014 (CET)
Sledio sam URL koji je postavio GregorB. Interesantan tekst. Sa zanimanjem sam ga čitao i naišao na sledeću rečenicu: "Bilo je puno poziva na intervju i od strane srpskih novinara no s njima nisam htio komunicirati. Držim se one stare – neka svatko čisti ispred svoga praga." "Srpskih novinara" i "njima" se moglo odnositi na novinare ili osobe koji se u pogledu etničke pripadnosti izjašnjavaju kao Srbi ili su državljani Srbije. Kakvo god da je značenje, mislim da je ova rečenica u potpunosti u neskladu sa osnovnom idejom i teksta i tvojih aktivnosti opisanih u njemu. Ovo sam napisao sa namerom da ti skrenem pažnju na to kako bi, ukoliko nađeš za shodno, ubuduće izbegao iznošenje takvih protivurečnih stavova. --Antidiskriminator (razgovor) 23:01, 28 decembar-просинац 2014 (CET)
To što postavljaš granice i pragove i deliš ljude na nas i vas a zajednice na naše i vaše je u direktnoj suprotnosti sa proklamovanim ciljevima tvojih aktivnosti (navodno) usmerenih protiv nacionalsocializma. U toj meri da se stiče utisak da je ovde ipak primarno "Sjaši Kurta da uzjaši Murta". Očigledno je da sam napravio veliku grešku što sam napisao dobronameran komentar. Srećna ti Nova Godina, i tebi i svima vama, a i nama, gde god da su granice i pragovi koje si postavio između vas i nas (ko god da smo to vi i mi). Pošto očigledno ne želiš komunicirati sa nama (ko god da smo to mi) ovaj komentar će biti poslednje što ću ti napisati. --Antidiskriminator (razgovor) 14:16, 29 decembar-просинац 2014 (CET)

TestUredi

Dobar, htio bih napraviti random test: ne znam da li je to moj kompjuter, ali u članku The Royal Tenenbaums su odjednom masovno uvećani stavci "Uredi / Уреди". Na drugim filmovima naizgled sve štima, normalne su veličine, ali za ovo ne znam što se dogodilo (Edgar kaže da kod njega izgleda sve OK). Daj probaj isto tako možeš li uređivati poglavlja "Radnja", "Glavne uloge" ili "Produkcija", jer meni to ne ide, moram uređivati cijeli članak.--Seiya (razgovor) 12:23, 2 februar-вељача 2016 (CET)

Zanima me da li si bio u stanju uređivati pojedina poglavlja ("Radnja", "Glavne uloge", "Produkcija"...)-a ne uredite izvor-u članku?--Seiya (razgovor) 11:13, 3 februar-вељача 2016 (CET)

SlikaUredi

Zamolio bih te, ako ti ne bi bio problem, da urediš sliku i licenciraš ju sukladno pravilima i uobičajenoj praksi. Dosad nije bilo problema pa vjerujem da neće ni sada, ali samo upozoravam, jer ću sliku u ovakvoj formi morati pobrisati, a ne vidim neku nasušnu potrebu za tim jer se ista da srediti :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:32, 22 april 2016 (CEST)

Hvala! :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 15:08, 22 april 2016 (CEST)

Jezik interfejsaUredi

FYI: [4]. --Nemo bis (razgovor) 21:05, 17 januar 2017 (CET)