English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

--E.A.Poe 16:30, 25 decembar 2021 (CET)

ČlanciUredi

Vidim li ja to svog starog prijatelja ponovo? :) Možda i ne, al' nije prvi puta da mi se "pričinilo"; ovo se zasad čini najizglednijim. No, zanemari ovaj komentar, možda se samo šalim. :) Ono oko čega te jesam kontaktirao je sljedeće - Crna Gora. Ukoliko postoji neki sporni podatak, on se da ispraviti ili se može staviti nekakav šablon da za konkretnu informaciju nedostaje izvor pa će se netko time pozabaviti, ali to se mora obrazložiti. Isto vrijedi i za zastarjele informacije. Što se pak ovih drugih komentara tiče, molit ću da se bilo čije nacionalističke tlapnje ne prosipaju ovdje. Crna Gora je samostalna država. U njoj žive Crnogorci i oni govore crnogorskim jezikom. Sve ostalo su čiste gluposti i molim da toga dalje ne bude. :) Krenuo si dobro, pratim izmjene, i ne trebaš kvariti dobar početak ovakvim glupostima (mada, ako si onaj tko mislim da jesi, neće ovo biti duga vijeka, tako da se nadam da sam u krivu! :D) --E.A.Poe 16:30, 25 decembar 2021 (CET)

Poštovani,
Hvala Vam na savjetu i uputama. Slažem se, ne treba prosipati nikakve frustracije naokolo, naročito na ovakvom sajtu. Što se mene tiče, politika me nimalo ne zanima, već sam htio da ukažem na potencijalno stariju informaciju koja se katkad umije potkrasti. Naravno, ako omanem u nekoj činjenici ili izjavi, sasvim sam otvoren za sugestije :) Ponovo, hvala, i srećni praznici! Dimljacic (razgovor) 17:07, 25 decembar 2021 (CET)