English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

OC Ripper (razgovor) 14:35, 19 rujan-септембар 2013 (CEST)

Izjašnjavanje o RječiniUredi

Što se mene tiče, imaš puno pravo iznijeti svoje mišljenje. Svaki konstruktivni doprinos raspravi o Rječini je dobro došao. Druga je stvar hoće li tvoje izjašnjavanje biti priznato kao glas "za" ili "protiv". --OC Ripper (razgovor) 09:30, 6 januar-сијечањ 2015 (CET)

Ispada da sam ja nekom zabranio komentar. Nisam. Ja sam samo osporio pravo glasovanja, ali da je kolega u sekciji komentari objavio sadržaj bez glasa (kao i velik broj kolega), nitko tu ne bi pravio "problem". No, desilo se da je kolega u sekciji za glasovanje stavio "Kategorički   ", što spada pod glasovanje, a ne elaboriranje mišljenja. Tu nije bilo niti trunke oko toga kako i zašto, već samo izjašnjavanje protiv, zbog čega sam i prekrižio komentar. Svaki doprinos raspravi u obliku komentara ili prijedloga je, dakako, dobrodošao --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:31, 6 januar-сијечањ 2015 (CET)

Dostava slikaUredi

Kad mi već nedate, mogu li vama dostaviti kopije potpisa osoba o kojima sam pisao. Originali su u mom indeksu.Homo erectus habilis (razgovor) 23:33, 23 maj 2018 (CEST)

Kud si navroUredi

Pitali su me šta lično imaš protiv korisnika Yahadzija i zašto si toliki destruktivac.104.218.63.61 18:07, 1 juni 2018 (CEST)