Pozdrav, Argo Navis! Dobro došli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

Kolega2357 Razgovor 23:11, 13 oktobar-листопад 2013 (CEST)

AutopatrolUredi

Predložio bih te da dobiješ ovaj status ako nemaš ništa protiv za početak jer vidim da si iskusan korisnik. --Kolega2357 Razgovor 16:13, 11 april-травањ 2014 (CEST)

Kolega2357, nemam ništa protiv, ali odluka je na vama, jer na mene ne utječe. Ako će vam to olakšati patroliranje, može. --Argo Navis (razgovor) 16:15, 11 april-травањ 2014 (CEST)
Samo da ti kažem da kao Autopatroler možeš videti nepatrolirane izmene što ti recimo može pomoći ako želiš kasnije postati vraćač ili patroler. --Kolega2357 Razgovor 16:17, 11 april-травањ 2014 (CEST)

KategorijeUredi

Molim vas nemojte menjati hemijske kategorije u toku masovnog unosa. --Dcirovic (razgovor) 20:03, 11 april-травањ 2014 (CEST)

Možemo se rešiti na primer svih kategorija vezane za babel koje postoje jer će smo svim korisnicima automatski babel migrirati u mesto {{Babel biće {{#Babel: a kategorije su potrebe babel je sada [1] ekstenzija za MediaWiki softver. --Kolega2357 Razgovor 21:53, 11 april-травањ 2014 (CEST)

Da li je sada u redu ili je isti problem ostao? --Kolega2357 Razgovor 13:20, 15 april-травањ 2014 (CEST)

To je sigurno neki bug u samom serveru zašto su i dalje te kategorije tu. Da znaš da si me prepao kada si mi kao IP ostavio poruku. --Kolega2357 Razgovor 19:07, 15 april-травањ 2014 (CEST)

Wikidata i CommonscatUredi

Kada se otvaraju kategoije poželjno je umrežiti ih s drugim projektima, u protivnom se samo povećava kaos. Većinu što si otvorio danas sam umrežio sam. --Orijentolog (razgovor) 17:22, 15 april-травањ 2014 (CEST)