Pozdrav, Argo! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!

Za upoznavanje Wikipedije se preporuča stranica Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, tko je trenutno aktivan, što trenutno radi, i što je u proteklom vremenu urađeno.

Savjetujemo vam da pročitate što Vikipedija jest, a što Vikipedija nije.
Odgovori na neka od često postavljanih pitanja:

Nadamo se da ćete uživati ovde, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni suradnik, Vikipedijanac! Molimo vas da se potpisujete na stranama za razgovor koristeći četiri tilde (~~~~); to daje Vaše ime, trenutno vrijeme i datum. Za sva dodatna obaveštenja možete me kontaktirati na mojoj stranici za razgovor, da postavite pitanje na stranici koju zovemo pijaca ili se obratite administratorima na njihovoj korisničkoj stranici za razgovor. Još jednom, dobrodošli!




Jezik i nacionalizam uredi

svaka čast za trud na ovom članku. --Mladifilozof (razgovor) 23:36, 5 svibanj-мај 2012 (CEST)

Normativna kontrola uredi

Pogledaj ovaj članak i provjeri da li je sve u redu. Namjeravam na osnovu ovoga stvoriti šablon za biografske članke nalik na en.wiki. --OC Ripper (razgovor) 10:15, 15 april-травањ 2015 (CEST)

Pogled u lingvistiku uredi

Zdravo, Argo!  

Naišao sam na tvoj upis u kojem stoji da ćeš se ovim člankom morati pozabaviti... preko ljeta. Prolistao sam malo tvoje doprinose i vidio da su uglavnom lingvističke tematike. Pretpostavljam da si već bacio i pogled u lingvističke članke na SHW-u pa me zanima imaš li kakav hodogram za ovo ljeto i čime se sve misliš baviti. Vjerojatno si već i usporedio članke na SHW-u s člancima na EW-u, npr. ovaj i ovaj, i uočio da ova wikipedija ne stoji baš najbolje po pitanju opsežnosti izlaganja lingvističkih lema. Bilo bi dobro kada bi se npr. članak srpskohrvatski jezik uredio po uzoru na English language. Gle tek predloške pri kraju članka!   Dio o lingvistici obuhvaća opis engleskog jezika, historiju engleskog jezika, dijalekte i akcente modernog engleskog po kontinentu, moderne germanske jezike i dijalekte, rječnike engleskog jezika, a dio o geopolitici obuhvaća anglofonske zemlje. Bilo bi izvrsno ako bi uspio neke od ovih tema pokriti za srpskohrvatski jezik (npr. opis, historiju, dijalekte i akcente modernog srpskohrvatskog, rječnike srpskohrvatskog jezika, serbokroatofonske zemlje). Ako ti treba kakva pomoć u vezi s uređenjem wikisadržaja (predlošci, ilustracije, tablice i dr.), slobodno svrati na moj SZR. Rado ću ti pomoći ako mogu. Srdačan pozdrav, Conquistador (razgovor) 17:08, 28. juna 2015. (CEST)

Re: Svakako da članak mora biti bolji i od onog na EW-u! Zato sam i povukao paralelu između njega i članka English language na EW-u. Dakle, kako je izložen na EW-u članak o matičnom, engleskom jeziku, tako bi na SHW-u trebao biti izložen članak o matičnom, srpskohrvatskom jeziku. U svakom slučaju ništa manje od toga, a poželjno je samo više od toga. Ako ti mogu ikako pomoći, slobodno mi ostavi poruku na SZR-u, a možeš mi je poslati i e-poštom (stavka u lijevoj bočnoj traci), kako ti draže. Vidim da bi se već sada neke slike u članku mogle prebaciti iz rasterske grafike u vektorsku.   --Conquistador (razgovor) 13:31, 18. jula 2015. (CEST)

Wikipedia:Knjige uredi

Zdravo, Argo! Vidim da te interesira lingvistička tematika pa ti skrećem pažnju na to da postoje WP:Knjige (usp. WP:Books). Na primjer, Book:English language je knjiga o engleskom jeziku, a sastoji se od osnovnih članaka što donose građu o toj temi. Zamisli kad bi ovdje stajalo nešto nalik ovome. Inače, ovaj tehnički detalj dobro se nadovezuje na temu iznad. Knjiga je tu samo format, članci su bitni! ;) Srdačan pozdrav, Conquistador (razgovor) 13:43, 12. marta 2016. (CET)

Re: Samo polako. Ne kažem da knjiga treba izići sutra iz tiska. :) --Conquistador (razgovor) 21:15, 12. marta 2016. (CET)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey uredi

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey uredi

(Sorry to write in English)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey uredi

WMF Surveys, 20:20, 29 mart 2018 (CEST)Odgovori

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey uredi

WMF Surveys, 03:18, 13 april 2018 (CEST)Odgovori

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey uredi

WMF Surveys, 02:28, 20 april 2018 (CEST)Odgovori

Re: Identifikatori uredi

Nema na čemu. Znam za problem i pokušavao sam to ubaciti, ali s modulima sam još na "vi" i trebat će mi vremena da se upoznam kako sve funkcionira. Pošto mi je trenutno glava već dovoljno u kupusu sa srednjovjekovnim prašinarima, drugom prilikom. Jedna zanimljivost vezana za identifikatore: vidio sam da VIAF za ovog lika linka upravo sh.wiki (pod "About"), postali smo pouzdan referentni izvor. :) --Orijentolog (razgovor) 09:43, 1 rujan-септембар 2018 (CEST)

Čini se da je sad sređeno, provjeri sam i bude li problema ili daljnjih zahtjeva samo javi ili meni ili Obsuseru. --Orijentolog (razgovor) 23:49, 23 februar 2020 (CET)Odgovori

Pozivnica za pridruživanje diskord servisu Srpskohrvatske Wikipedije uredi

  Zdravo, Argo!
Pozivam te da se pridružiš diskord servisu sh.wikija. On služi da omogući lakšu komunikaciju i saradnju među korisnicima, a ima i sadržaje za zabavu.
Da bi se pridružio, klikni ovdje. Za više informacija, pogledaj Wikipedia:Diskord.
Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav! -- Несмир Кудилович (разговор) 11,13; петак, 4. октобра 2019 (СЕВ)

Translation request uredi

Hello.

Can you translate and upload the article en:Baku Zoo/sr:Зоолошки врт у Бакуу in Serbo-Croat Wikipedia?

Yours sincerely, Multituberculata (razgovor) 17:18, 8 maj 2022 (CEST)Odgovori

  Urađeno: Serbian is a standardized variety of Serbo-Croatian, so the article from SR Wikipedia does not need to be "translated" and can just be imported (except that Cyrillic should be converted to Latin, the script we prefer here). The only things that need to be modified are templates like infoboxes, categories, and sometimes links. Since we didn't have the same infobox, I used the most similar one in this case. @Multituberculata: Zoološki vrt u Bakuu -Vipz (razgovor) 19:00, 8 maj 2022 (CEST)Odgovori
Thank you very much for the new article and for the explanation. Multituberculata (razgovor) 19:07, 8 maj 2022 (CEST)Odgovori

Tekst Deklaracije uredi

Poštovani kolega, ispričavam se zbog nesporazuma, meni se to učinilo zaštićeno pod autorskim pravom, a osobno (to je moje osobno mišljene) poduzeo bih cijeli tekst kao sustavni manifest sh.wikija. Pošto vaša obrazloženja mi se čine više nego zadovoljavajuća, vraćam izmjenu, iako ću provesti nekoliko istraga. LP i hvala na napomeni. – Inokosni organ (razgovor) 18:04, 27 septembar 2023 (CEST)Odgovori

Najvažniji članak naše Wikipedije uredi

Poštovani kolega Argo, zanima me da li si, koliko i što čitao o srpskohrvatskom kao pluricentričnom jeziku osim djela gospođe Kordić, i ovisno o odgovoru na to, imaš li kapacitet i vrijeme za poboljšavanje našeg najvažnijeg članka, onog o samom srpskohrvatskom jeziku, u vidu i sadržaja i izvora. Imamo jako malo referenci na članku, od kojih je za moj ukus previše novina i portala, a znamo da postoji hrpa akademskog rada kojeg još ne citiramo. Pritom napominjem da se ne smijemo previše oslanjati na jednog autora (npr. Kordić). Hvala unaprijed na razmatranju i lijep pozdrav! – Vipz (razgovor) 13:11, 29 septembar 2023 (CEST)Odgovori