English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

-- Kolega2357 Razgovor 10:59, 18 svibanj-мај 2013 (CEST)

Naselja u MeksikuUredi

Ukoliko bswiki zajednica podržava masovne unose, neko od stalnih urednika tog projekta može s lakoćom preneti te članke. Međutim, umesto ulaganja vremena i truda u dupliranje članaka, verovatno bi bilo korisnije da zajedno radimo na unapređenju ovog projekta. --Dcirovic (razgovor) 04:25, 30 maj-свибањ 2015 (CEST)

Cijenjeni kolega! Lično nemam ništa protiv vašeg prijedloga, ali činjenično stanje je da su ova četiri jezika, kao i ova četiri jezična projekta razdvojeni, te da je mogućnost "ujedinjenja" ili "spajanja" nemoguća. Tendencije na nekim od ovih četiri wiki su takve, da se npr. moji članci na projektima jezički prepravljaju ili brišu, jer nisu na "tom jeziku", mada ih poznajem više nego dobro. Kako idemo linijom manjeg otpora, preostalo mi je da pišem na bs.wiki, te mi na bs.wiki sa malim timom postižemo dobre rezutate. Koncentrišemo se na dobre članke, koji zadovoljavaju visoke kriterije. Pogledajte samo naše članke iz serije Odabranih! O masovnom unošenju članaka, mislim da u ovom slučaju (naselja) ne bi bio problem, osim što bi trebalo ubaciti našu info-kutiju, a šablone bi ja napravio! Članci bi imali osnovne značajke, a sličnih već imamo (naselja u BiH, ili HR) u kojima se ne može više ni pisati! Prije nego bi počeli, pokušat ću postići suglasnost zajednice, pa vam se javim! Pozdrav! --AnToni (razgovor) 14:29, 3 jun-липањ 2015 (CEST)

Može li se dalje sa C3r4?Uredi

Molim da na bs.Wiki, kad stignete, pogledate zašto C3r4 briše članak proljeće, samosvojno definira "kućni odgoj" i ponovo prijeti. Yahadzija (razgovor) 18:44, 3 juni 2017 (CEST)

ArbitražaUredi

Da li bs.Wiki ima svoju arbitražu, ili se prijedlog piše osnivaču Wikipedije? Kršenjem autorskih prava C3r4 smatra kada upecate ribu, slikate je i postavite na bs.Wiki. Tvrdoglavošću samoproglašava varijantno imenovanje proljeća, prema uredno citiranom Haliloviću.

Kako se taj neotesani čovjek "kratkog fitilja" (sam se tako opisuje), našao na poziciji koja isključuje prijetnje smrću, uvrede (imbecil) i brzopleto zaključivanja, na ličnoj osnovi?! Yahadzija (razgovor) 18:13, 4 juni 2017 (CEST)

[1] Profesor blokiran na 9 projekata, pametnom dosta.--95.156.144.2 18:35, 4 juni 2017 (CEST)
Poštovani AnToni, zanimljiva će Vam biti sljedeća statistika, koja ilustrira koliko je cijenjeni profesor blokiran na drugim Wiki projektima!--C3r4 (razgovor) 09:27, 5 juni 2017 (CEST)
P.S. Čak je i na "Meta.wiki" predložen globalni ban za istog. --C3r4 (razgovor) 09:30, 5 juni 2017 (CEST)

IšaretUredi

Pametnom je i išaret dosta. C3r4 je organizirao udruženi destruktorski poduhvat da me isključi i hvali se da je predstavnik moje "home Wikipedije". Zar niko od ostalih administratora ne može/neće/nema hrabrosti da mu otvori oči. Zar se na bs.wiki može dopustiti da se nekom korisniku (čiji je identitet čak poznat) prijeti ubojstvom i lijepi etiketa imbecil? Da nije žaslosno bilo bi komično. Ali ako sada "pustite mene "niz vodu" - pitajte se ko je slijedeći?! Yahadzija (razgovor) 11:57, 16 juni 2017 (CEST)

Ljudi moji - šta je ovo?!Uredi

Dokle će zajednica dopuštati nedozvoljene poteze C3r4?! Nisu mu dosta učestala blokiranja, niti prijetnje ni uvrede. Sada u kampanji globalnog blokiranja pokušava više puta podržati prijedlog koji je davno naručio! Sada mi je promijenio i lozinku pa ne mogu da se uredno prijavim! Sam svoj majstor! 109.175.58.140 21:02, 17 juni 2017 (CEST)

Careva ćuprijaUredi

Iskreno, davno su prošli moji gimnazijski dani i poznavanje razlike između "age" i "bega", a taj je IP-jevac tako podrobno obrazložio svoju izmenu, da sam je označio kao patroliranom... Tako da, hvala. :) --Igor Windsor (razgovor) 20:25, 18 april 2021 (CEST)

CEE Spring 2021Uredi

Hvala za sudjelovanje u CEE Spring 2021 akciji na SH wikipediji. U znak zahvalnosti ispred organizatora bi vam poslali simbolički poklon. Molim vas kontaktirajte me kroz MediaWiki formu za email kontakt. Unaprijed hvala i nadam se da se pridružite i u budućnosti! --Zblace (razgovor) 08:10, 2 juli 2021 (CEST)