Autorska prava uredi

Na wikipediji klikom na dugme "sačuvaj" pristajete na pravila korištenja i sva svoja "autorska prava" predajete u javni domen, nakon čega se dotični materijal može kopirati i distribuirati na bilo koji medij, komercijalno ili nekomercijalno. Pozdrav, --Igor Windsor (razgovor) 10:17, 2 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Upravo tako: predajete svoj doprinos pod licencom CC-BY-SA 3.0 i GFDL, koja je jedna ista za sve wikipedije na svim jezicima, te obuhvata situaciju kad wikipedija na jednom jeziku preuzima ili prevodi materijal s wikipedije na drugom jeziku. Pozdrav, --Igor Windsor (razgovor) 12:31, 2 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Po pravilima obe licence, sajt izvan wikipedije koji preuzima materijal s wikipedije dužan je navesti wikipediju kao izvor. Wikipedija na jednom jeziku nije dužna navesti wikipediju na drugom jeziku kao izvor. A niko nije dužan navesti navodne "autore", budući da na wikipediji nema "mojih" i "tvojih" članaka, pa nema ni ekskluzivnih "autora". Ako želite da vam se spominje ime, morate napisati knjigu ili pisati tekstove za neke druge sajtove, a ne za wikipediju. Pozdrav, --Igor Windsor (razgovor) 09:01, 3 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Članak Windows ME sam ja napisao na bosanskoj Wikipediji, a neko je od kolega kopirao na srpskohrvatsku (ovu). To nema veze, jer sav sadržaj koji stavite na bilo koji projekat više nije vaš, tj. prema uslovima korištenja vi pristajete da se vaš sadržaj mijenja i kopira itd itd... Pozdrav!!! --Munjanes (razgovor) 02:40, 6 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Kao što sam vas već uputio, ako želite da vam se spominje ime, morate napisati knjigu ili pisati tekstove na drugim sajtovima, a ne na wikipediji, na kojoj postavljanjem svog teksta dajete dozvolu da se isti kopira, menja itd. Ponavljam, takođe, da instistiranje na uvođenju prakse na sh.wiki, koja ne postoji ni na jednoj drugoj wikipediji, uključujući i sr.wiki, na kojoj tvrdite da radite, ne predstavlja konstruktivni doprinos. Budući da mi nije poznato da takve zahteve - da se, naime, navode "autori" članaka preuzetih na sr.wiki s drugih wikipedija - ispostavljate sr.wiki, na kojoj kažete da radite, te budući da vam je poznato gde se možete obavestiti o tome šta wikipedija jeste i šta nije, uključujući i to ko ima prava na njen sadržaj, vaš eventualni nastavak rasprave u ovom pravcu smatraću napadom na sh.wiki kao odabranu metu i ometanjem rada ove wikipedije. --Igor Windsor (razgovor) 16:36, 6 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Hajde, dobro je. --Munjanes (razgovor) 01:40, 7 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Prepirke --Munjanes (razgovor) 21:34, 7 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Ophođenje uredi

Molim vas da se suzdržite napadnog i drskog ophođenja ("nemate pojma", "nebuloze"). Osim toga, insistiranje na tome da se na sh.wiki uvede praksa koja ne postoji na drugim wiki projektima (uključujući sr.wiki, na kojoj tvrdite da radite) ne predstavlja koristan droprinos. --Igor Windsor (razgovor) 12:29, 6 oktobar-листопад 2014 (CEST)


Ovo je razgovorna stranica s anonimnim korisnikom koji još nije napravio račun ili ga ne koristi. Zbog toga moramo da koristimo brojčanu IP adresu kako bismo identifikovali njega ili nju. Takvu adresu može dijeliti više korisnika. Ako ste anonimni korisnik i mislite da su vam upućene nebitne primjedbe, molimo Vas da napravite račun ili se prijavite da biste izbjegli buduću zabunu sa ostalim anonimnim korisnicima.