Slova uredi

Nisam ja najbolja osoba dati odgovor. Preporučujem da postaviš pitanje na Pijaci Po mom mišljenju, u principu može pisati ćirilicom ali sam si uvelio problem: "ali onda mnogi korisnici i posjetioci Wikipedije vjerojatno ne bi razumjeli jer ne poznaju ćirilicu" Živio sam 5 godini u Zagrebu tako znam da na žalost, većina tamo ne znaju čitati nešto napisano ćirilicom.Dejvid 01:10, 26 August 2005 (CEST)

Администратор uredi

Честитам, постао си администратор! Користи права одговорно! --Pokrajac|razgovor/разговор 18:49, 1 October 2005 (CEST)

srpsko-hrvatski ili srpskohrvatski ? uredi

Poštovane koleg/inice/e,

Evo me prvi put na stranicama Wikipedije na SH. Vidim i hr.wikipediju, pa i sr.wikipediju. Nemam ništa protiv da postoji i sh.wikipedija.

Možda je istorijska (i povjesna) istina da je taj naš sh bio odista nazvan tako, bez crtice između. U tom slučaju, sjećam se riječi velikog Skendera Kulenovića, kad je reagovao kad je u naslovu novina u 50-im godina, našao podatke o novoj jezičkoj tvorevini: srpskohrvatskom (i valjda i: hrvatskosrpskom?) pa je prijateljima komentirao da su srbi poludjeli, jer da im se od tada, jezik nazivam hrvatskim, sa sufiksom: srpsko.

Волео бих да се, по могућности, уведе цртица између, тј: српско-хрватски, или хрватско-српски. Сумњам да је то могуће, из горе наведених, историјско-повијесних :о) разлога. (прича о настанку српскохрватског)

Pa se vraćam na prvi pasus, i usuđujem se reći: volio bih da ne postoje stranice na sh, već samo na sr i hr. I da sahranimo taj naš sh, iako je on и moj maternji jezik.

dragomir ковачевиђ драгомир_к ат либеро.ит

Srpskohrvatski? znači nije srpski nego hrvatski jezik sa prefiksom spski? znači srbi govore hrvatskim? Vjekovima su srpsk i hrvatski bili dva odvojena jezika pa je nekome palo na pamet da vještački stvori novi koji je trajao manje od 30 godina (196x-1991). --213.149.123.154 12:07, 9 ožujak-март 2006 (CET) Pogledaj snimak ekrana glavne strane Wikipedije na sh jeziku.

 
Snimak ekrana glavne strane Wikipedije na sh jeziku. Na levoj strani je hrvatsko-srpski, a na desnoj srpsko-hrvatski.

Kosovo War uredi

DO you guys have any other evidence Kosovo 1999 Nato terrorist war killed more than 2 NATO american forces since on english wikipedia others are reverting, seems to me they are some nato spies...

Potreban sh Wikisource!!! uredi

Započeo sam s digitalizacijom školskog izdanja „Pravopisa hrvatskosrpskog jezika“, izdanje Matice hrvatske i Matice srpske, Zagreb - Novi Sad 1962. Ovako nemam gdje postaviti ovu, svima nama prijeko potrebnu, knjigu. Hans 22:53, 30 May 2007 (CEST)

Uklanjanje prava zbog neaktivnosti uredi

Pokrenuta je rasprava o uklanjanju administratorskih prava trojici neaktivnih administratora, među kojima si i ti. Možeš se izjasniti na ovoj stranici.--W i k iR 19:40, 26 jun-липањ 2013 (CEST)

Vaš račun će biti preimenovan uredi

09:15, 20 mart-ожујак 2015 (CET)

Renamed uredi

00:53, 23 april-травањ 2015 (CEST)