Razgovor o kategoriji:Poznate životinje

"Poznatost". Što je to "poznatost"? "Poznatost" nije nikakav kriterij. U najboljem smislu riječi, ako smo dobre volje, poznato je ono što je znanstveno opisano, a takve su sve životinje, čak i kriptoživotinje (koje su kriptoopisane ili pseudoopisane ili nazoviopisane).

Kategoriju valja preimenovati u "Znamenite životinje" ili slično. Koh-i-Noor (razgovor) 18:50, 2 april-травањ 2012 (CEST)

Možda kao na en.wiki, "Životinje u kulturi i religiji"? Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 08:27, 5 april-травањ 2012 (CEST)
Znamenite životinje se meni čini najboljim rješenjem. Možda u kategoriju valja ubaciti dodatni uvodni tekst koji bi objasnio njeno značenje, tj. pojedinačni primjerci životinja koji su zbog nekog razloga postali poznati u historiji i kulturi. --OC Ripper (razgovor) 10:55, 5 april-травањ 2012 (CEST)

"Životinje u kulturi i religiji" ne bi obuhvatile npr. članak Ovca Dolly, koja je značajna za znanost. Ako (s pravom) znanost smatramo dijelom kulture, nameće se pitanje zašto se kategorija zove "Životinje u kulturi i religiji", kada je religija jednako tako dio kulture.

Predlažem zasad (dok nema previše članaka) dvije kategorije umjesto Kategorija:Poznate životinje: "Znamenite životinje" (koja bi okupljala članke o životinjama kao individuama; te "Fiktivne životinje", za izmišljene životinje (bilo kao jedinke, npr. Argo (pas) ili kao vrstu, npr. Jednorog.

Tako bi Argo (pas) ušao i u kategoriju "Znamenite životinje" (kao jedinka) i u kategoriju "Fiktivne životinje" (kao mitska životinja). Koh-i-Noor (razgovor) 19:33, 6 april-травањ 2012 (CEST) Koh-i-Noor (razgovor) 19:33, 6 april-травањ 2012 (CEST)

Ispričavam se, stvorio sam ovu kategoriju, bez da sam primijetio da već postoji kategorija "Znamenite životinje". Molio bi nekoga od administratora da ovu kategoriju obriše.--Wolmar (razgovor) 19:31, 29 decembar-просинац 2014 (CET)
Nazad na stranicu "Poznate životinje".