Razgovor o kategoriji:Filozofska terminologija

Može mi li tko objasniti koja je razlika između Kategorija:Filozofska terminologija i Kategorija:Filozofski koncepti prije nego što krenem u rekategoriziranje? Koh-i-Noor (razgovor) 00:51, 11 ožujak-март 2012 (CET)

Ravnaj se prema en.wiki, gdje se također radi o odjelitim kategorijama. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 10:51, 11 ožujak-март 2012 (CET)
Istina je da en.wiki barata odjelitim kategorijama, no ne znam koliko je to uputno preslikati na sh.wiki. Na en.wiki glavna je nadkategorija en:Category:Philosophical concepts, koja se dalje grana na potkategorije, od kojih neke također sadrže riječ "concept", npr. en:Category:Concepts in ethics, en:Category:Concepts in aesthetics, a neke druge riječ "terminology". "Terminology" je u nazivu onih kategorija gdje je riječ o nekom pojedinačnom filozofu, npr. en:Category:Terminology of Gilles Deleuze, gdje su u pitanju filozofski izrazi na grčkom i latinskom, npr. en:Category:Greek philosophical phrases, te naposljetku u potkategoriji en:Category:Postmodern terminology.
Moj je prijedlog sljedeći: na tragu već postojeće kategorije Kategorija:Etički pojmovi, koju bi možda bilo bolje preimenovati u Kategorija:Pojmovi u etici, otvoriti kategorije Kategorija:Pojmovi u estetici itd. (po filozofskim disciplinama ili drugim kriterijima), a sve ih objediniti u nadkategoriju Kategorija:Filozofska terminologija. Molim da se izjasnite o ovomu, da ne moramo opet angažirati bota da čisti za mnom. Koh-i-Noor (razgovor) 19:07, 12 ožujak-март 2012 (CET)
Nazad na stranicu "Filozofska terminologija".