Razgovor o Wikipediji:Pouzdani izvori

Wikipedia:Pouzdani izvori uredi

U tekstu nekoliko važnih smernica (Wikipedia:Proverljivost, Wikipedia:Navođenje izvora i Wikipedia:Referenciranje za početnike) sam primetio crveni link ka tekstu pravila Wikipedia:Pouzdani izvori. Navedeno pravilo postoji na 39 drugih vikipedija.

Konkretan motiv da napišem predlog teksta ovog pravila je diskusija vezana za upotrebu jednog izvora informacija (čiji su i autor i izdavač nepoznati) na strani za razgovor: Razgovor:Srpska pravoslavna crkva u jugoslovenskim ratovima.

Predloženi tekst je rezultat prevođenja pravila o pozudanim izvorima sa en.wiki. Dobrodošao je svako ko želi da učestvuje u diskusiji na strani za razgovor Wikipedia:Pouzdani izvori.--Antidiskriminator 09:32, 3 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Drago mi je da si se potrudio oko ovoga. Podržavam svaku inicijativu da sh wiki bude bolja. Ima samo jedno praktično pitanje, da li ovo pravilo znači da se samo pouzdani izvori smeju koristiti i da ćemo izbacivati (ili polako izbacivati) ostale izvore iz članaka koji ne zadovoljavaju kriterijum? --Mladifilozof 12:33, 5 oktobar-листопад 2011 (CEST)
Zahvaljujem na podršci.
Mislim da se niko, uključujući i tebe, ne zalaže za korišćenje nepouzdanih izvora na vikipediji. Stoga mislim da je odgovor na tvoje pitanje jednostavan. Da, svi izvori koji se koriste na vikipediji treba da budu pouzdani.--Antidiskriminator 13:27, 5 oktobar-листопад 2011 (CEST)

::Ja mislim da je razborito očekivati da se samo pouzdani izvori smeju koristiti bilo gde ne samo na Njikipediji. Šta bi u suprotnom dobili - nepouzdane informacije, klevete, možda čak i laži? Svako dobro želim, --Biblbroks 13:36, 5 oktobar-листопад 2011 (CEST) Komentar je preteknut od strane Antidiskriminatora, tako da moj gubi na važnosti. Uzdravlje, --Biblbroks 13:39, 5 oktobar-листопад 2011 (CEST)

vikipedija i Vikipedija uredi

Primetih da je barem s početka korišten uglavnom oblik sa malim slovom. Da li je u pitanju greška ili se s namerom pravi razlika između ova dva oblika? Svako dobro želim, --Biblbroks 20:44, 3 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Pretpostavljam da je u pitanju greška. Ja sam vikipediju posmatrao kao enciklopediju a ne kao Enciklopediju Britaniku. Nisam siguran šta je na sh.wiki pravilno ni kada je u pitanju prvo slovo naziva. Da li je u pitanju V ili W. Zahvaljujem na korekciji grešaka u tekstu.--Antidiskriminator 22:12, 3 oktobar-листопад 2011 (CEST)
Nazad na projektnu stranicu "Pouzdani izvori".