Razgovor o šablonu:Infokutija film

Posljednji komentar: Edgar Allan Poe, prije 1 godinu u temi Kinematografija

Nova verzija infokutije za svrhu ima test, odnosno zamjenu dosad korištenih infokutija {{Film}}, {{Infookvir film}} i {{Infobox film}}. Kao neka od rješenja bi mogli poslužiti fr:Modèle:Infobox Cinéma (film) ili pt:Predefinição:Info/Filme. --OC Ripper 11:52, 13 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Osobno, podržavam ovu verziju s portugalske wiki zbog dizajna i preglednosti, ali, kako hoćete :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:02, 13 oktobar-листопад 2011 (CEST)

OC Ripper, Edgar Allan Poe i Seiya – samo za napomenu: ovom izmjenom automatski se puni kategorija {{kat:|Filmovi po jezicima}}, napravio sam to jer su kategorije filmova po jezicima već postojale ali su bile poluprazne. Nažalost, automatska kategorizacija ne funkcionira ako je upisano npr. [[Engleski jezik|engleski]], nego samo za engleski, [[engleski]] ili [[engleski jezik]]. --Orijentolog (razgovor) 21:40, 17 jul-српањ 2014 (CEST)

Možda će malo izgledati nezgrapno (pogotovo kada se u jednom filmu bude govorilo 20 i više jezika), ali je bolje da imamo ovu opciju nego nemamo. --OC Ripper (razgovor) 07:24, 18 jul-српањ 2014 (CEST)
OC Ripper, identifikator prepoznaje samo pojedinačne jezike, znači ako je upisano dva ili više njih (npr. [[engleski]], [[francuski]]) neće dodati niti jednu kategoriju. --Orijentolog (razgovor) 08:58, 18 jul-српањ 2014 (CEST)
Šteta. Možda bi taj problem mogli riješiti pomoću posebnog modula, ali za tako nešto treba vremena i nešto programerskih vještina. --OC Ripper (razgovor) 09:05, 18 jul-српањ 2014 (CEST)

Dupli parametar uredi

@Seiya - ovo ne bi smjelo ništa pokvariti, a činjenica jest da nešto ne štima s parametrima jer se "label20" pojavljuje dvaput. GregorB (razgovor) 17:21, 23 decembar-просинац 2014 (CET)

Npr. u primjeru Shortbus u dokumentaciji web stranica u dnu se definitivno ne prikazuje dobro. GregorB (razgovor) 17:28, 23 decembar-просинац 2014 (CET)

Naslov filma uredi

@OC Ripper: parametar "naslov filma" šalje se na masu mjesta očito kao domaći prijevod ("naslov" bi onda bio originalni naziv filma), ali se u samom šablonu nigdje ne koristi. (Mislio sam da je to zastarjeli parametar, ali izgleda da ipak nije.) Pretpostavljam da je ovo nenamjerno, a nisam siguran koja je bila ideja (možda ga prikazati ispod naslova ili tako nešto), pa evo da spomenem ovdje... GregorB (razgovor) 18:48, 23 decembar-просинац 2014 (CET)

Kinematografija uredi

@Edgar Allan Poe: Možemo li onda uvesti novi parametar, ili pak napraviti da se prikazuje "Fotografija" ako je unesen parametar "fotografija=" odnosno "Kinematografija" za "kinematografija=" i ostale? EDIT: Taj sam parametar vidio na nekoliko članaka (iz kojih sam kopirao kod prilikom pravljenja novog), ali se polje zato ne prikazuje. -Vipz (razgovor) 13:23, 4 juli 2022 (CEST)Odgovori

Ovako ti HJP navodi za kinematografiju:
1. zast. snimanje i reproduciranje slike i zvuka, usp. kinematograf (1)
2. proizvodnja filmova kao umjetnost i filmska industrija [hrvatska kinematografija]
3. distribucija filmova
Dakle, to što u engleskom jeziku stoji pod cinematography uopće nema veze s onim kako mi razumijemo pojam kinematografija. To je, suštini, rad kamere i može se eventualno navesti "Kamera", al' to nitko ne koristi. Dakle, potpuno je nepotrebno uopće imati taj pojam jer ne znači ni približno isto. Kada se dijele Oscari u toj kategoriji, to su Oscari za najbolju fotografiju :) -- E.A.Poe 13:28, 4 juli 2022 (CEST)Odgovori
@Edgar Allan Poe: Izvini mi za sukobljavanje izmjenama :p, prije nego što si mi odgovorio dodao sam razlog zašto bi trebali uvesti taj parametar. Dakle, ide li onda sva kinematografija pod fotografiju (i da se prikazuje "Fotografija")? -Vipz (razgovor) 13:32, 4 juli 2022 (CEST)Odgovori
Ma da... ja nisam susreo da se kod nas termin kinematografija koristi u tom smislu. Vidiš gore HJP. Prvo je zastarjelo, drugo je ono što kod nas kinematografija znači, a za treće imamo izraz - distributer. :) -- E.A.Poe 13:35, 4 juli 2022 (CEST)Odgovori
Nazad na stranicu "Infokutija film".