Razgovor:Vladan Desnica

Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Vladan Desnica.
Rad na člancima


Nacionalnost uredi

Kad se vec spominje "obitelj srpskog porijekla", molim da se to malo detaljnije razjasni; otac Srbin, majka Hrvatica. I u cemu je bio problem napisat da je to krvatski knjizevnik, pa i za Goethe-a pise da je njemacki knjizevnik.

Hvala

Ako ne grešim čovek je većinu života živio i radio u Hrvatskoj,a da je bio Srpske nacionalnosti zbog čega je on Hrvatski Srbin (možda zvuči definicija zvuči nezgrapno ?) je isto neupitno ili grešim ?
Također je neupitno da je po teritorijalnom ključu i onome o čemu je pisao on hrvatski pisac ??
Ako postoje suprotni argumenti volio bih da se napišu ovde na stranici za razgovor ?--Rjecina2 (razgovor) 16:19, 18 ožujak-март 2012 (CET)
  • Ja sam zapravo protiv takvih podjela pisaca. Neko može pisati na nekom jeziku, o nekoj tematici u skladu sa nekim stilom, može biti originalan, slavan, prosječan (najmanje mi se važnim čini dali je srpski/hrvatski/jugoslavenski/dalmatinski...)... Ipak eto se pisce i na takav način ne samo može, već se redovito i dijeli. Desnica je hrvatski pisac, ali je isto tako i srpski pisac, ne vidim problem u višestrukoj pripadnosti, u krajnjoj liniji on je pisac onih koji ga čitaju. Sad šta su mu bili roditelji to ne bih ispitivao, već ako se bilo kako drukčije može doći do toga kako se on sam deklarirao to bih jedino uvažio. Što se tiče tematike, a ne može mu se osporiti da je on i srpski pisac jer opisuje i momente iz života Srba u Hrvatskoj. I za kraj još jedna zanimljivost je da sam u srednjoj školi(kao i u osnovnoj) imao situaciju gdje sam slušao i srpski i hrvatski jezik kao odvojene predmete. Na srpskom smo Desnicu radili, ne znam dali upravo zbog toga, ali na hrvatskom ga nikada nismo radili.--MirkoS18 (razgovor) 00:27, 23 ožujak-март 2012 (CET)
Nazad na stranicu "Vladan Desnica".