Razgovor:Velika Srbija

Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Velika Srbija.
Rad na člancima


Primijetio sam da je ovaj članak preuzet sa srpske Wikipedije, koji se temelji na isključivo srpskoj literaturi. Mislim da su tu potrebne izmjene kako bi se postigao NPOV, odnosno da ako se već mora pisati o tako delikatnim temama, bolje je početi ispočetka i pisati što je moguće kraće članke sa što manje oslanjanja na bosansku, hrvatsku i srpsku Wikipediju. --OC Ripper 11:50, 14 jun-липањ 2007 (CEST)

Fakat, niti jednog ozbiljnog internetskog izvora, a kamoli knjige. Predlažem ostaviti dva-tri retka, kao klicu. Općenito, bolje da je na sh.wiki što manje članaka o temama koje nude bogate mogućnosti ideologizacije i nacionalističkih prepucavanja. Držimo se nauke, tehnike, umjetnosti i filozofije, a nacionalizmom neka se bave nacionalne wikice. Maria Sieglinda von Nudeldorf 17:39, 2 studeni-новембар 2009 (CET)

članak je temeljno preuređen i ubačeno je mnoštvo referenci. možda je sada malo predugačak, pa kažite ako nešto treba skratiti ili preurediti. inače ne delim mišljenje da nam ovakvi članci ne trebaju jer se nacionalizmom bave ostale balkanske wikice. baš stoga mislim da nam trebaju, jer treba pisati o ovim temama naučno i kritički, a ne samo nacionalistički ostrašćeno.--Mladifilozof 01:00, 14 siječanj-јануар 2010 (CET)

Sporna slika uredi

 
Teritorije pod srpskom kontrolom za vrijeme ratova 1991-95

Slažem se da naslov slike Datoteka:Greater Serbian aggression 1993.png baca na POV i da nije baš najsretniji, ali daleko bolje ilustrira situaciju nego Datoteka:Former Yugoslavia durning war.svg. Dok netko ne pronađe ili na Ostavu uploadira neku bolju sliku, ova slika ostaje. --OC Ripper 12:10, 17 februar-вељача 2010 (CET)

uloadovana je nova verzija slike pod drugim nazivom: Datoteka:Serbia in the Yugoslav Wars.png.--Mladifilozof 03:53, 25 februar-вељача 2010 (CET)
 grozan clanak , koji je pacenik ovo pisao ?

Srpsko-bugarski rat uredi

Milan je napao Bugarsku zbog neverovatno brzog porasta bugarske moći i nadao se ako pobedi u ratu da će povratiti omiljenost u narodu Srbije. S druge strane, Bugarska je prekršila odredbu Berlinskom kongresa ujedinivši se iako je poništenim Carigradskim i Sanstefanskim sporazumima dobila pravo na bivše teritorije Bugarskog carstva. --93.86.245.27 22:10, 26 april-травањ 2010 (CEST)


Hrvat koji ne voli Srbe uredi

Slagao se ili ne ( a slazem se sa vecim delom ovog teksta ) zapalo mi je za oko sledeca recenica: "Srpski četnički vođa Vojislav Šešelj je početkom jugoslovenskih ratova ponovo aktuelizovao stari četnički plan".. Tekst bi trebalo prepraviti i da ta recenica bude identicna onoj gde pocinje objasnjenje za Vuka Draskovica. Vojislav Seselj, vodja politicke partije Srpska Radikalna Stranka..aktuelizovao staru ideju o Velikoj Srbiji.. ovako pretpostavljam da je tekst napisao Hrvat koji Srbe naziva Cetnicima i o autoru i tekst gubi na kredibilitetu... ( isto mislim i za svaki tekst gde se Hrvati nazivaju Ustasama, da budemo jasni ). Ustase i Cetnike ostaviti da budu u njihovim vremenskim okvirima, kada su zaista postojali, a popularni nazivi iz 90-tih nisu istorijski potkovani.... Opet, da budemo jasni, daleko od toga da branim Seselja, totalno sam politicki na nekom drugom pravcu razmisljanja, ali ovo ovako ne ide..--Nindza52

Što se mene tiče slobodno napiši nešto u tom stilu, ali koristeći naša slova (ščćđž).
Ja uvek kada je to moguće izbjegavam tekstove Velika .....--Rjecina2 (razgovor) 11:03, 27 april-травањ 2012 (CEST)

Za ovog "Hrvat koji ne voli Srbe": mozda ima ljudi u srbiji koji nisu dobri ljudi, ali ima i u Hrvatskoj. Sad kao Hrvati bolji ili obrnuto. A do raspada juge smo imali hiljada mesanih brakova sto dokazuje da se ne razlikujemo !! Ja volim i dobre Hrvate, Slovence, Makedonce, Albance, Madjare

Ne mogu da verujem ,nisam istoricar ali u samom pocetku se vidi da je onaj koji je ovo napisao nije pisao istinu . Prvo Srbija i Beograd nisu bili zato da dodje do cjepanja zemlje ,drugo u drugom svetskom ratu nisu se borile samo dve grupe partizanska i cetnicka ,pisac je zaboravio da napise da je tu bila i ustaska grupa koja je bila uz Njemacku u to vreme . Bog ce svima da nam sudi i zbog nasih dela i osecanja i nece gledati kojem naradu pripadamo ili religiji .

Nazad na stranicu "Velika Srbija".