Razgovor:SamoKažem

Kao razlog za brisanje članka navedeno je sledeće: "Relevantnost? A mislim, gospodo, što je sljedeće? Amaterski gitaristi i pjevači s YouTubea? Osnovnoškolski časopisi s tiražom manjim od broja učenika u toj školi? Meni ovo djeluje kao pretjerana (samo)reklama kojoj nije mjesto na Wiki."

Po mom mišljenju, ništa od gore navedenog jednostavno nije tačno. Prvo, web serija u pitanju nije reklama, niti je napravljena u te svrhe. Reč je i neprofitnom projektu regionalnog karaktera koji ima dvojaki rezultat: a) izrada i emitovanje tinejdžerske serije, i b) na bazi popularnosti iste - stvaranje virtuelnog (online) prostora za razmenu iskustava iz oblasti aktivizma među mladima (to je ovo "Re:generacija", čega je serija deo).

Drugo, nije u pitanju "amaterski" projekat već se radi o produkciji visokog kvaliteta, što mislim da je očigledno kada se serija pogleda.

Treće, postavljanje ovog članka nije ni samoreklama - da li je ovo slobodan wiki? To što kolega nije čuo za seriju ne znači da neko drugi nije, niti da neće, niti da tom nekom u budućnosti neće pasti na pamet da napravi wiki članak o istom; stoga prigovarati da je članak postavljen od strane subjekta koji je povezan sa temom članka - jednostavno nema smisla.

Četvrto, najvažnije, značaj i "domet" teme članka daleko, daleko prevazilazi (i tek će prevazići) značaj i "domet" koji mogu imati "osnovnoškolski časopisi sa tiražom manjim od broja učenika u toj školi". O tome svedoči broj pregleda na Youtube-u, tempo rasta tog broja od momenta početka emitovanja, "hype" u javnosti (svakako je u pitanju regionalna javnost, možda ne ona koju prati kolega - pogledati reference), obim i intenzitet interakcije na društvenim mrežama itd.

S obzirom da je reč o prvoj produkciji ovog tipa u regionu (web serija), koja pritom za cilj NEMA reklamiranje coca cole, već zabavu ali i filmsku obradu tema bitnih za mlade i njihovo povezivanje; s obzirom na ciljanu dugotrajnost projekta (mogućnost snimanja druge sezone, izrada igranog filma, emitovanje na televiziji (svakako regionalnoj)) i tako dalje, ja sam mišljenja da je ovaj članak itekako relavantan za postojanje na sh.wiki, daleko više nego nekakve trećerazredne sapunice koje prate samo bake i deke za koje "wiki" predstavlja nešto nepoznato, ali jestivo, poreklom sa nekog od južnih kontinenata.

Pozdrav

Trebali bi upotrijebiti staro Wiki pravilo Third-party sources. Ima IMDb profil, o seriji postoje nezavisni izvori (B92, Blic...). Dakle, tu zadovoljava pravilo. Ja bi ostavio. --Seiya (razgovor) 10:58, 27 decembar-просинац 2013 (CET)

I ja mislim da članak treba ostaviti (što ne isključuje potrebu da sam tekst promeni). Ako je razlog za predlaganje brisanja to što se serija ne emituje na TV-u, treba se setiti da to što je nešto na TV-u ništa više ne znači i da se, naprotiv, često mnogo važnije stvari "dogode" na internetu. Ne izdaju li u poslednje vreme muzičke zvezde svetskog glasa svoje nove pesme i albume bez ikakvog CD-a i sl., samo stave na Youtube, pa opet o tome svemu postoje članci? --Igor Windsor (razgovor) 11:06, 27 decembar-просинац 2013 (CET)

Slažem se. Eventualno preurediti i skratiti, ako nekome članak previše sliči na promociju. --OC Ripper (razgovor) 11:08, 27 decembar-просинац 2013 (CET)
Postavila sam oznaku za sređivanje. Web-serije su novi medij, stvar budućnosti, pa ostavimo ovaj članak makar iz poštovanja prema McLuhanovoj sjeni. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 12:15, 27 decembar-просинац 2013 (CET)
Nazad na stranicu "SamoKažem".