Razgovor:Masakr u Velikoj Kruši

Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Masakr u Velikoj Kruši.
Rad na člancima


Број жртава uredi

У енглеском чланку и свуда се помиње 40 жртава, али ти си нашао неки опскурни пољски чланак да замућујеш. Погледај енглески чланак.--SLAK 13:12, 7 decembar-просинац 2009 (CET) Осим тога ни жене нису силоване.--SLAK 13:14, 7 decembar-просинац 2009 (CET)

Koliko sam uspio shvatiti iz poljskog članka, spominje se da je Velika Kruša "izgubila 206 žitelja". Netko tko zna poljski bi vjerojatno mogao bolje objasniti da li se pod time podrazumijevaju ne samo mrtvi, nego i nestali, odnosno protjerani. BBC, pak, navodi video-snimke o "najmanje 100 žrtava". Najranija verzija članka na engleskom je sadržavala imena i prezimena 63 žrtava. Problem je, koliko sam uspio shvatiti, da za masakr nikome nije suđeno, niti su eventualni počinitelji ikada jasno identificirani. To bi se u članku moglo riješiti tako da sadrži izraze kao "procjenjuje se da je ubijeno između x i y ljudi" i sl. --OC Ripper 14:43, 7 decembar-просинац 2009 (CET)

Slak moj savjet ti je da nađeš izvještaj Human Right Watcha i rješiš pitanje silovanja.
Human Right Watch je prihvaćen izvor za zločine tijekom Jugoslavenskih ratova, tako da bi s njim ova rasprava trebala završiti--Rjecina2 22:23, 8 decembar-просинац 2009 (CET)
Nazad na stranicu "Masakr u Velikoj Kruši".