Razgovor:Kraljevina Slavonija

Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Kraljevina Slavonija.
Rad na člancima


Granica uredi

Slavonska vojna granica nije pripadala Kraljevini Slavoniji, pa o njoj ne treba da se piše u ovom članku. Treba napisati poseban članak o granici. PANONIAN (razgovor) 12:06, 11 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Tekst će još imati šminkanja, ali moj prastari izvor ih gleda kao jednu ekonomsku i demografsku cjelinu to jest njegov popis stanovništva navodi zajedno i odvojeno popis stanovništva:
Pokrajina Slavonija se sastoji od Kraljevine Slavonije i Slavonske vojne krajine.Na njenom području je živjelo 598.800 stanovnika. Od tog broja njih 348.000 je živjelo u kraljevini .......
Stanovnici su pre svega katolici i pravoslavci i to u omjeru 40 % naprema 60 % (podatak za celi teritorij)
Čekam prijedloge kako rješit ovaj problem ?--Rjecina2 (razgovor) 08:43, 12 oktobar-листопад 2012 (CEST)
Pa taj izvor očigledno Slavoniju posmatra u geografskom smislu, a ne u političkom. Slavonska vojna granica jeste tada geografski smatrana Slavonijom, ali ne i politički i nije bila deo Kraljevine Slavonije. Problem se može rešiti jednostavno: o istoriji cele (geografske) Slavonije se može pisati u članku Slavonija, dok bi u ovom članku trebalo da se piše samo o Kraljevini Slavoniji, odnosno o delu Slavonije pod civilnom upravom. O slavonskoj vojnoj granici treba pisati u članku Slavonska vojna granica. PANONIAN (razgovor) 14:51, 12 oktobar-листопад 2012 (CEST)
Više manje rešeno.
Moram još napisati o povijesti to jest stvaranju i nestanku kraljevine i to je to--Rjecina2 (razgovor) 20:53, 13 oktobar-листопад 2012 (CEST)
Nazad na stranicu "Kraljevina Slavonija".