Razgovor:Kolonizacija Kosova

Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Kolonizacija Kosova.
Rad na člancima


Jedina kolonija? uredi

Kosovo u 20. vijeku se može tumačiti kao srpska kolonija. Ali jedina kolonija u Evropi? Ikad? Mislim da takva tvrdnja u wikipedijskom članku više baca na srpski unutrašnjopolitički flejm nego na na objektivno iznošenje činjenica, pogotovo kada se u obzir uzme niz sličnih demografsko-inženjerskih projekata na ovim vremensko-prostornim koordinatama.

BTW, kad se već govori o kolonizaciji Kosova, moglo bi se spomenuti i ono što je Slobo radio s prognanim Srbima nakon Oluje. --OC Ripper 23:25, 20 studeni-новембар 2009 (CET)

Bila je i turska kolonizacija posle pada kosovske oblasti u srednjem veku. --93.86.54.237 01:38, 23 decembar-просинац 2009 (CET)

A Kolonizacija Kosova nakon Velikih Seoba Srba u XVII veku??? --79.101.180.53 19:10, 28 decembar-просинац 2009 (CET)

Ovde je reč o državnom projektu kolonizacije, a ne o seobama naroda kroz vekove.--Mladifilozof 22:04, 6 siječanj-јануар 2010 (CET)

Propaganda uredi

Čitam ovo "Kao posledica dugogodišnjeg iseljavanja Albanaca i naseljevanja Srba i Crnogoraca, došlo je do značajnih izmena u etničkoj strukturi stanovništva."

i kliknem na ovaj link ( http://sh.wikipedia.org/wiki/Demografija_Kosova ) i ne vidim da se gornji quote kako bi rekao, slaže sa linkom. Malo supstance a puno propagande. Članak nema neke vrednost zato što ne uzima u obzir kontekst tog vremena ali navikli smo već na to.

Nazad na stranicu "Kolonizacija Kosova".