Razgovor:Banja Luka

Dodaj raspravu
Aktivne rasprave
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Banja Luka.
Rad na člancima


poznate ličnostiUredi

Šta je ovo napisano o poznatim ličnostima? Tekst je sraman jer tim kriterijumom može se upisati i 20.000 ljudi. Mislim da ne treba to uopšte ni da stoji a ako stoji onda navesti 10-ak imena vrlo poznatih i uticajnih Banjalučana oko čijeg kriterijuma (poznata ličnost) nema spora. Kako možete izvesti jedno ime da je poznati ribar a ne još 50 njih koji su možda u Banjaluci i poznatiji. Ili jedna starleta ili pjevaljka je poznata a niz drugih kvalitetnih muzičara nije. Uzgred te starlete ni nemaju veze sa Banjalukom. Mnogi sa spiska nisu ni rođeni u Banjaluci već u okolnim opštinama a neki su samo rođeni i to im je sva veza sa Banjalukom. --Zlatno krilo (razgovor) 13:31, 4 mart-ожујак 2015 (CET)

Zlatno krilo, slobodno počisti irelevantne ličnosti s liste. --Orijentolog (razgovor) 14:27, 4 mart-ожујак 2015 (CET)
Izvoli pogledaj. Govoriti o poznatim ličnostima je uvijek mač sa dvije oštrice ali staviti nekoga ko je zaista poznat, priznat i ostavio je traga u tom što radi je O.K. Ali stavljati ljude koji su prosjek u svojoj profesiji a ne staviti i stotine drugih koji to rade jednako dobro, ili čak bolje nije dobar izbor. --Zlatno krilo (razgovor) 15:23, 4 mart-ожујак 2015 (CET)
Zlatno krilo, neka ti kriterij bude to zaslužuje li ličnost specifičan članak na Wikipediji – ukoliko ne zaslužuje, slobodno briši. --Orijentolog (razgovor) 17:56, 4 mart-ожујак 2015 (CET)
Na engleskoj Wikipediji tu ide ko već ima članak, a može se gledati i kao što je rečeno u prethodnom komentaru (ko 'zaslužuje' članak). --5.43.72.55 05:04, 14 decembar 2020 (CET)

Naseljena mjestaUredi

Prema Statutu grada jedno od naseljenih mjesta u gradu Banjoj Luci je i naseljeno mjesto Banja Luka i stoga sve gradske četvrti koje po Statutu spadaju u naseljeno mjesto BL nisu zasebna naseljena mjesta pa sam ih i brisao. Brisao sam i proizvoljno napisane stvare koje ni po kojem kriterijumu nisu ni naselja nego brda, izletišta, fabrike i sl. Ono što je ostalo je u skladu sa Statutom. --31.223.219.124 16:02, 4 mart-ожујак 2015 (CET) --Zlatno krilo (razgovor) 16:03, 4 mart-ожујак 2015 (CET)

Nazad na stranicu "Banja Luka".