Rascals (Star Trek: The Next Generation)

Rascal (sh. Nestašna djeca) je epizoda američke TV-serije Star Trek: The Next Generation, premijerno prikazana 30. oktobra 1992. godine. Radnja prikazuje kako se kapetan Picard, potporučnica Ro, Guinan i Keiko O'Brien prilikom povrataka sa jedne planete uslijed nesreće teleportiraju u predadolescentskim tijelima te kako njihov pokušaj da vrate odrasla tijela koincidira sa klopkom postavljenom za USS Enterprise.

Rascals
Epizoda serije Star Trek: The Next Generation
scena iz epizode u kojoj se pojavljuju Keiko, Picard, Guinan i Ro u dobi od 12 godina
Epizoda br.Sezona 6
Epizoda 7
RežijaAdam Nimoy
ScenarioAlison Hock
PričaWard Botsford
Diana Dru Botsford
Michael Piller
MuzikaDennis McCarthy
Produkcijski kod233
Originalno emitiranje30. 10. 1992 (1992-10-30)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
"True Q"
Sljedeća →
"A Fistful of Datas"
Lista epizoda Star Trek: The Next Generation

Epizodu je režirao Adam Nimoy, sin Leonarda Nimoya, glumca koji se bio proslavio ulogom Spocka u originalnoj seriji. Lik 12-godišnjeg Picarda je tumačio David Tristan Birkin, koji je bio tumačio Picardovog nećaka u epizodi Family. Lik 12-godišnje Guinan je, pak, tumala Isis Carme Jones, koja je bila tumačila mladi lik protagonistice filma Sister Act koji, kao i odraslu Guinan, tumači Whoopi Goldberg.

Kritičari nisu bili naklonjeni epizodi, uglavnom zbog nerealističnog i "jeftinog" pseudonaučnog objašnjenja za pomlađivanje likova, kao i loš rasplet u drugoj polovici epizode. Mladi glumci su, međutim, bili hvaljeni zbog uspješnog tumačenja dječje verzije likova. To je uključivalo i Megan Parlen, koja je ostavila tako dobar dojam kao 12-godišnja Ro, da su producenti počeli razmišljati o tome da njen lik zadrže u djetinjstvu, odnosno koriste umjesto odrasle Ro.

Vanjske veze uredi