Rambo: First Blood Part II

Rambo: First Blood Part II
Režija George P. Cosmatos
Producent Buzz Feitshans
Mario Kassar
Andrew G. Vajna
Scenario Likovi
David Morrell
Priča
Kevin Jarre
Scenarij
Sylvester Stallone
James Cameron
Uloge Sylvester Stallone
Richard Crenna
Charles Napier
Steven Berkoff
Muzika Jerry Goldsmith
Fotografija Jack Cardiff
Montaža Larry Bock
Mark Goldblatt
Mark Helfrich
Distribucija TriStar Pictures
Datum(i) premijere 1985.
Trajanje 96 min.
Zemlja  Sjedinjene Američke Države
Jezik engleski
Budžet 44.000.000 dolara
Kronologija

Prethodi: Sl(ij)edi:

Rambo Rambo 3
Rambo: First Blood Part II na Internet Movie Database

Rambo 2 (eng. Rambo: First Blood Part II) je američki akcijski film iz 1985. godine u režiji Georgea P. Cosmatosa i sa Sylvestrom Stalloneom u glavnoj ulozi. Predstavlja drugi dio serijala filmova o Rambu stavlja jači naglasak na akcijske scene i nasilje, za razliku od originala koji je težište fokusirao na dramsku radnju. Za razliku od prethodnog filma, imao je i snažan politički naboj, s obzirom da je snimljen u jeku eskalacije hladnog rata, odnosno na 20. obljetnicu završetka vijetnamskog rata, odnosno američkog poraza, za koju se u tadašnjoj Americi okrivljavalo "kukavičku" vladu koja je pod pritiskom izdajničkih liberala u borbi nepobijeđenim vojnicima zabila nož u leđa. Scenario, inspiriran urbanim legendama o američkim ratnim zarobljenicima koji su ostali kao taoci, često se uzimao kao primjer revanšističkih i militarističkih tendencija u SAD pod Ronaldom Reaganom, odnosno hollywoodskog doprinosa njihovom promoviranju.

Film je doživio porazne kritike, što se odrazilo na dodjelu Zlatne maline za najgori film, ali je to više nego nadoknadio sjajnim komercijalnim rezultatima, nakon kojih je postao ne samo jedan od najpopularnijih filmova, nego i fenomen popularne kulture 1980-ih, a riječ "Rambo" je ušla u mnoge jezike kao sinonim za "okorjelog" i moćnog ratnika, osobu koja ne poštuje naređenja, koristi nasilje za rešavanje problema, sama ulazi u opasne situacije i izuzetno je žestoka, sirova i agresivna.

Prikazivan je i pod alternativnim naslovima First Blood Part II i Rambo 2.[1]

SadržajUredi

John Rambo (Sylvester Stallone) pristaje, na nagovor svog bivšeg zapovjednika pukovnika Samuela Trautmana (Richard Crenna), prihvatiti angažman u tajnoj vojnoj operaciji s ciljem oslobođenja preostalih američkih vojnih zarobljenika u Vijetnamu. Zauzvrat, Rambu je ponuđeno puštanje iz zatvora na slobodu i amnestija od kaznenog progona.

Rambov zadatak je dostaviti fotografije lokacije zarobljenih vojnika, no on ih uz pomoć vijetnamske gerilke Co Bao (Julia Nickson) pokušava osloboditi iz vojnog logora kojim upravljaju sadistički vijetnamski satnik Vinh i sovjetski pukovnik Padovsky (Steven Berkoff).[1]

LikoviUredi

BilješkeUredi

Vanjske vezeUredi