Rada Manojlović

srpska folk pevačica

Radmila Rada Manojlović (rođena 25. avgusta 1985. godine u Požarevcu) je srpska folk pevačica, bivši učesnik Zvezde Granda.

Rada Manojlović

{{{opis_slike}}}

Puno ime Radmila Manojlović
Datum rođenja 25. avgust 1985.
Mesto rođenja Četereže, SR Srbija, Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija SFRJ
Nadimak Rada
Aktivni period 2003 - danas
Žanr Pop, folk
Izdavačka kuća Grand produkcija

Biografija uredi

Dok se nije pojavila na Grand sceni život je provodila u svom rodnom selu Četerežu. Imala je jako težak život. Kada je imala 19 godina, majka joj je umrla od teške bolesti, pa je sav teret zarađivanja za školovanje i porodicu pao na nju.[1] Uz pomoć sestre Maje i oca Radeta prebrodila je sve neprilike u životu.

Rada se 2003. godine prijavila za audiciju Zvezde Granda. Na toj audiciji nije imala sreće, ali snimila je album koji nije poznat publici i nije postigao očekivani uspeh. Nakon četiri godine, svojim glasom skrenula pažnju i kada je počelo takmičenje Zvezde Granda isticala se i došla do finala. U finalu nije imala sreće, ostali su Dušan Svilar i ona, ali je osvojila drugo mesto. Kao i ostali učesnici finala dobila je svoju prvu pesmu Nikada više. Ubrzo je i počeo Grand festival na kojem je Rada otpevala svoju novu pesmu Bole ove usne neverne. Odmah je počela da osvaja gledaoce, a i mladog Milana Stankovića, takođe učesnika Zvezda Granda.[1] Zatim je snimala svoju treću pesmu Bolje ona nego ja.

Prvi album je izdala 2009. godine pod nazivom Deset ispod nule gde su pesme Deset ispod nule i Rođendan idvojile i bile su pun pogodak u to vreme. Posle kraćeg vremena, snima duet 2010. godine sa Sašom Matičem Mešaj mala.

Drugi album Marakana iz 2011. godine, nadmašio je predhodni album po pomenutoj pesmi koju je izvela u emisiji Amiidži šouu. Sa tog albuma, ostale pesme koje su ostvarile veliki uspeh su Nije meni, S mora na planine i ostale. 2013. godine snima pesmu punu ritma sa Cvijom Nema te što Radu predstavlja u drugom svetlu.

9 decembra 2014. godine izdaje novi single Alkotest u saradnji sa IDJ Videos ekipom. Kompozitori pesme su Milos Roganovic i Filip Miletic, poznati team Aspirinci. Pesma je postala jedan od najvecih hitova pa je u prva cetiri dana presla brojku od milion pregleda. Alkotest broji sada preko 22 miliona pregleda. 28 decembra Rada izdaje jos jednu pesmu Glatko i po prvi put saradjuje sa Dusanom Bacicem a pesma je naisla na odlicne reakcije i broji preko 10 miliona pregleda.

Trenutno je jedan od članova žirija u dečjoj emisiji Neki novi klinci zajedno sa Milicom Todorović, Banetom Mojičevićem i Topalkom. 7 februara 2016 godine snimila je pesmu sa pobednikom devete sezone Zvezde Granda Harisom Berκovićem, reč je o pesmi Biseri i svila, koja je oborila rekord i za jedan dan presla je milion pregleda. Rada i Haris su snimili i spot za istu u saradnji sa Toxic Entertainment.

14 juna 2016 godine Rada predstavlja novi album Metropola premijerno u emisiji "Ami G Show". Prve tri pesme izdvojene sa albuma su "Metropola", "Gratis" i "Istina Ziva" koje su i ekranizovane.

17 juna na njenom oficijalnom YouTube kanalu su prestavljene i ostale numere sa albuma: "Mali je grad", "Za bivse ljubavi", "Sebi tiho ponovim", "Tatina princeza" i dugo najavljivani duet sa Cvijom i DJ Vujom "Makarena". I pesme "Za bivse ljubavi" i "Makarena" su isto ekranizovane.

U kratkom roku sve pesme obaraju rekorde, pa samo nakon prvih par dana, nekoliko njih presla je vec cifru od milion pregleda.

Diskografija uredi

Singlovi uredi

Povezano uredi

Reference uredi

  1. 1,0 1,1 MTS Mondo:Rada Manojlović:Milan mi baš stoji![mrtav link] Pristupljeno na dan 7. 7. 2012.

Spoljašnje veze uredi