Quincy, M.E. je američka kriminalistička TV serija koja se originalno prikazivala na programu mreže NBC od 1976. do 1983. Naslovni protagonist je bio dr. Quincy, mrtvozornik u službi Okruga Los Angeles (koga je tumačio Jack Klugman) i koji je istraživao slučajeve sumnjivih smrti.

Quincy, M.E.
naslovni kadar
Formatdramska serija
KreatorGlen A. Larson
NastupajuJack Klugman
Robert Ito
Garry Walberg
John S. Ragin
Val Bisoglio
Joseph Roman
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj sezona8
Broj epizoda148 (Lista epizoda)
Produkcija
Trajanje60 - 90 min.
60 min. (redovne sezone)
Producentska kompanija/eA Glen A. Larson Production i Stephen J. Cannell Productions zajedno sa Universal Television
Emitiranje
Originalni kanalNBC
Originalno prikazivanje3. oktobar 1976. – 4. septembar 1983.

Quincyju, bivšem mornaričkom kapetanu, u istragama je pomagao njegov vjerni pomoćnik Sam Fuyijama (koga je glumio Robert Ito), ali se on sam sukobljavao sa svojim pretpostavljenim dr. Robertom Astenom (koga je glumio John S. Ragin) i policijskim poručnikom Frankom Monahanom (koga je glumio Garry Walberg), koji su držali da svojim istragama naizgled banalnih smrti gubi novac poreznih obveznika ili preuzima tuđe ovlasti.

Serija se u svojim kasnijim sezonama osim čisto kriminalističkim sadržajem počela baviti i društveno angažiranom tematikom, te su producenti nastojali ukazati na neke goruće probleme kao što su nedostupnost pojedinih lijekova, odlaganje opasnog otpada, dostupnost vatrenog oružja i sl.

Današnjim je kritičarima serija zanimljiva prije svega zato što se Quincy u svojim istragama oslanjao manje na psihologiju i ispitivanje svjedoka, a više na pronalaženje i analizu forenzičkih tragova. Zbog toga se ponekad smatra svojevrsnom pretečom i/li rodonačelnikom danas popularnih forenzičkih serija kao što je CSI.

Eksterni linkovi

uredi