Querida enemiga

(Preusmjereno sa stranice Querida Enemiga)

Querida enemiga je meksička telenovela producirana od strane Lucero Suarez, a redatelj je Gaston Tuset. Telenovela je rađena prema originalnoj ideji Erike Johanson i Pabla Serre.

Querida Enemiga
Formattelenovela
KreatorLucero Suarez
NastupajuAna Layevska
Gabriel Soto
Jorge Aravena
Carmen Becerra
Zemlja porijekla Meksiko
Broj epizoda110
Produkcija
Trajanje45 min. po epizodi
Emitiranje
Originalno prikazivanje12. 5. 2008. – 10. 10. 2008.

U Hrvatskoj je prikazivana pod naslovom Draga neprijateljica na programu HRT.

Sinopsis uredi

Lorena i Sara su dvije mlade djevojke, koje su zajedno odrasle u sirotištu, te iako su različitih karaktera, vole se i smatraju se pravim sestrama. Lorena sanja o osnivanju vlastite obitelji i obožava kuhati. Sara je više materijalistične prirode; uvijek je mrzila siromaštvo u sirotištu. Njezin je najvažniji cilj steći veliko bogatstvo.

Lorenina najveća želja je da postane šefica kuhinje u restoranu, te se jednog dana odluči oprostiti od časnih sestara koje su je odgajale sve ove godine i odlazi na studiranje kulinarstva u Meksiko. Isti dan, časna sestra Asuncion saznaje kako je Sara krala novac od sirotišta. Kad joj se suprotstavi, Asuncion doživi srčani udar i premine. Sara pobjegne zajedno sa svojim ljubavnikom i pomagačem Chalom, vozačem iz sirotišta. Kako bi izbrisala sve tragove o svojoj prisutnosti, krade svoj i Lorenin dosje. Kad ih pročita, Sara shvati kako je pronađena na odlagalištu smeća, no Lorenu je u sirotište, bez ikakvog objašnjenja, dovela njena baka, milijunašica Hortensia Armendariz, koja je vrlo zla žena. Sara prvotno želi pronaći Lorenu i reći joj istinu o njenom podrijetlu, no kad bolje promisli odluči sama uzurpirati Lorenino mjesto i predstaviti se Hortensiji kao njena unuka.

U međuvremenu, Lorena je pronašla posao kao kuhareva pomoćnica u tvrtki svoje bake. Ubrzo upoznaje i mladog doktora Alonsa u kojeg se zaljubi. Sara i Lorena se susretnu u tvrtki, te Lorenina neprestana prisutnost naživcira Saru. Sara odluči oteti sve što Lorena ima, ujedno i Alonsa. Istovremeno, Hortensia svim se silama trudi da izbjegne bol koju je nanijela svima oko sebe prije nekoliko godina. Kad Lorena saznaje za Sarine zle planove shvaća kako ju zapravo nikad nije poznavala. Usprkos slomljenom srcu, hrabro će se suočiti s izdajom, prezirom i mržnjom. Pronaći će i novu ljubav od osobe od koje je to najmanje očekivala.

Zanimljivosti uredi

Uloge uredi

Glumac/ica Lik
Ana Layevska Lorena de la Cruz/Lorena Armendariz Ruiz
Gabriel Soto Alonso Ugarte Solano
Jorge Aravena Ernesto Mendiola Chavez
Carmen Becerra Sara de la Cruz
Maria Rubio Hortensia Armendariz
Hector Ortega Toribio Ugarte
Luz Maria Jerez Barbara Amescua de Armendariz
Luis Xavier Jaime Armendariz
Socorro Bonilla Zulema Ruiz de Armendariz
Alfonso Iturralde Omar Armendariz
Mauricio Aspe Arturo Sabogal
Miguel Angel Biaggio Gonzalo "Chalo" Carrasco †
Marco Mendez Bruno Palma †
Luz Elena Gonzalez Diana Ruiz
Bibelot Mansur Rosalbina "Rossy" Lopez Martinez de Armendariz
Patricia Martinez Maria Eugenia "Maruja" Martinez de Armendariz
Sharis Cid Paula Ugarte de Aguilar
Eduardo Rivera Dario Aguillar
Zully Keith Catalina Huerta de Sabogal
Dalilah Polanco Greta
Jose Carlos Femat Julían Ruiz
Alexandra Graña Jacqueline Hernandez
Jose Manuel Lechuga Vasco Armendariz Amescua
Abraham Stavans Santiago Arredondo
Abril Campiño Noemi Serrano
Adanely Núñez Valeria
Danna Paola Bettina Aguillar
Jesus Zavala Iván Liñán Mendiola
Jorge Trejo Jorge

Gostujuće uloge uredi

Glumac/ica Lik
Nuria Bages sestra Asuncion †
Maria Alicia Delgado sestra Trinidad
Mercedes Vaughan sestra Carmela
Juan Pelaez Fafy Cuenca †
Lina Santos Jimena
Ana Patricia Rojo Ana Patricia Rojo

Sarini zločini uredi

Ubojstva uredi

  • Chalo: Sara ga je ubila prevelikom dozom droge u soku u 73. epizodi jer je tražio mnogo novaca za njegovu šutnju.
  • Bruno: Sara ga je ubila otrovom u vinu koje je bilo namijenjeno Fafyju Cuenci u 105. epizodi jer se htio oženiti njome i dijeliti njezino nasljedstvo od Fafyja.
  • Dva policajca: Sara je uzela pištolj jednog policajca u policijskom autu i njime ubila jednog policajca i policajca vozača u 108. epizodi.
  • Sarina majka: Sara je ubila u zatvoru u 110. epizodi. U toj je epizodi otkriveno da ju je majka ostavila na smeću, jer ju je napustio Sarin otac.

Pokušaji ubojstava uredi

  • Jaime: Sara i Chalo su ga pokušali ubili tako da je Chalo otkočio kočnice na Jaimevom autu, no na kraju je Vasco nastradao. Sara je to učinila da Hortensia pripiše njezino nasljedstvo na Saru.
  • Hortensia: Sara je Hortensiu pokušala ubiti dva puta. Prvi put je gurnula Hortensiu niz stube nakon čega je ona pala u komu. Sara je to učinila jer je Hortensia htjela napraviti svoju DNK analizu i njenu. Drugi put je pokušala ugušiti jastukom da Hortensia ne promijeni oporuku, no Lorena u taj čas dolazi.
  • Zulema: Sara i Bruno su pokušali ubiti Zulemu tako da je Bruno zamijenio novi lijek sa starim na Zuleminoj operaciji koju je obavio Alonso. Tako je krivnja spala na njega, a Lorena je bila utučena. Zulema je pala u komu, a probudila se nakon godinu dana i nešto više.
  • Fafy Cuenca: Sara je planirala ubiti Fafyja mnogo puta, no jedanput je Bruno otkočio kočnice na Fafyjevom autu. Fafy je taman tada htio prodati auto, no mehaničar je otkrio kvar. Fafy je kasnije umro preko noći na spavanju, a mrtvog ga je našla Sara.

Ostali zločini uredi

  • Krivotvorenje: Sara je kod Chalovog prijatelja Tona krivotvorila svoj i Lorenin dosje.
  • Lažna identifikacija: Sara se predstavila Hortensiji i drugima kao Hortesijina nećakinja i unuka.

Vanjske veze uredi