Quatermass II

Quatermass II
Quat201.JPG
Uvodni kadar TV-serije Quatermass II.
Format Science fiction mini-serija
Kreator Nigel Kneale
Nastupaju John Robinson
Monica Grey
Hugh Griffith
Uvodna tema Gustav Holst: "Mars, donosilac rata"
Zemlja porijekla  UK
Broj epizoda 6
Produkcija
Postavke kamere Višestruke kamere
Trajanje cca. 30 mins po epizodi
Emitiranje
Originalni kanal BBC
Format slike 405-linija crno-bijela
Originalno prikazivanje 22. oktobar 1955. – 26. novembar 1955.
Kronologija
Prethodi The Quatermass Experiment
Slijedi Quatermass and the Pit

Quatermass II je britanska naučno-fantastična TV-serija, originalno emitirana na programu BBC Televizije u jesen 1955. Predstavlja drugu u ciklusu Quatermass koju je osmislio Nigel Kneale, te prva od tih serija koja je u potpunosti sačuvana u BBC-jevim arhivama, odnosno prva potpuno očuvana britanska TV-serija.

Glavni junak je profesor Bernard Quatermass iz Britanske eksperimentalne raketne grupa koga zovu da istraži neobičnu kišu meteorita. Njegova istraga razotkriva zavjeru, odnosno infiltraciju vanzemaljaca u najviše vrhove britanske vlade. Kada i najbliži Quatermassovi suradnici počnu padati kao žrtve vanzemaljskog uticaja, Quatermass je prisiljen koristiti nesigurni raketni prototip, koji je bio izazvao nuklearnu katastrofu na australijskom poligonu, da spriječi vanzemaljce u tome da preuzmu vlast nad čovječanstvom.

Kao i u slučaju TV-serije The Quatermass Experiment, filmska prava je otkupio Hammer Film Productions — ovaj put tek na temelju scenarija, bez da je serija uopće otkupljena.[1] Film pod naslovom Quatermass 2je godine 1957. snimljen u režiji Vala Guesta, s Brianom Donlevyjem; za razliku od prvog filma, Kneale je napisao scenario.[2] U SAD je izdan pod naslovom Enemy From Space.[2]


FusnoteUredi

  1. Greška kod citiranja: Nevaljana oznaka <ref>; nema zadano teksta za reference po imenu dvdnotes18
  2. 2,0 2,1 "Quatermass 2 (1957)". Internet Movie Database. http://www.imdb.com/title/tt0050873/. Pristupljeno 05. 02. 2007.. 

ReferenceUredi

  • Murray, Andy (2006) (paperback). Into the Unknown: The Fantastic Life of Nigel Kneale. London: Headpress. str. 192 pages. ISBN 1-900486-50-4. 
  • Pixley, Andrew (2005). The Quatermass Collection — Viewing Notes. London: BBC Worldwide. str. 48 pages. BBCDVD1478. 

Eksterni linkoviUredi