Qué bonito amor

Qué bonito amor (sh. Divna ljubav) je meksička telenovela, produkcijske kuće Televisa, koja se od jeseni 2012. emituje u Meksiku. Predstavlja rimejk kolumbijske telenovele La hija del mariachi.

Qué bonito amor
Formattelenovela
NastupajuJorge Salinas
Danna García
Pablo Montero
Malillany Marín
Karla Álvarez
Arturo Peniche
Angelica Maria.
Uvodna tema"Qué bonito amor"
Vicente Fernández
Zemlja porijekla Meksiko
Broj epizoda162
Produkcija
Producent(i)Salvador Mejía
Emitiranje
Originalni kanalEl Canal de las Estrellas
Originalno prikazivanje22. oktobar 201202. jun 2013
Eksterni linkovi
Službene stranice

Sinopsis uredi

Santos Martinez de la Garza je mlad i bezbrižan milioner, vlasnik auto-kompanije, koji biva prevaren od strane svojih najbližih poslovnih partnera, između ostalih i Bruna, najboljeg prijatelja i nekadašnjeg dečka njegove sestre Vendi. Nakon što je optužen za prevaru i pranje novca, Santos odlučuje da iz Los Anđelesa pobegne u Meksiko. Zbog toga je primoran da promeni identitet i sada je marijači Horhe Alfredo Vargas.

S druge strane, Marija Mendosa je skromna, lepa i hrabra devojka, koja živi sa svojom majkom Amalijom i dvema mlađim sestrama. Amalija je udovica i boluje od degenerativne bolesti, a pored Marije ima i petnaestogodišnju ćerku Palomu, te osmogodišnju Isabel. Od smrti njihovog oca Pedra, Marija je primorana na neprestani rad kako bi svojoj porodici obezbedila sve neophodno.

Marija radi u obližnjem baru. To je mesto na kom peva rančerske pesme, gde upoznaje Santosa, i gde njih dvoje po prvi put upoznaju pravu ljubav. Bar je u vlasništvu Don Konča i njegove supruge Lurdes, a u njemu rade i Marijini nerazdvojni prijatelji, članovi marijači benda: Koloso, Fernando, Santos, Baritono, Aventurero i Gavilan.

Međutim, ne podržavaju svi Santosovu i Marijinu ljubav. Santos se suočava sa Rubenom del Olmom, moćnim preduzetnikom, koji je opčinjen Marijom, te Kolasom, večnim zaljubljenikom u Mariju, koji mu uvek odgovara na borbu, sve dok ih veliko rivalstvo ne pretvori u još veće prijatelje. Marija je na večnoj meti Elvire, ćerke Don Kanča, koja će svojim spletkama i trikovima, hirovito i po svaku cenu pokušati da osvoji Santosa. Međutim, ništa od toga ne uspeva da razdvoji Mariju i Santosa. Sve dok se ne otkrije da je Santos lažirao identitet...

Glavne uloge uredi

Glumac: Uloga:
Dana Garsija Marija Rosario Mendosa Garsija
Horhe Salinas Santos Martines de los Garsas i Trevinjo / Horhe Alfredo
Pablo Montero Danijel (Koloso de Apodaka)

Sporedne uloge uredi

Glumac: Uloga:
Anhelika Marija Amalija Garsija
Arturo Peniče Fernando (Mil amores)
Karla Alvares Irasema
Maliljani Marin Elvira Ernandez
Susana Disajas Vendi
Huan Ferara Husto Martines de los Garsas
Serhio Majer Bruno
Salvador Pineda don Končo
Alehandro Avila (Sijete mares)
Latin Laver Airo (Avanturero)
Marijano Palasios (Sonjador)
Rafael Negrete (Baritono)
Pati Dijas Mirna Rejnoso
Marijana Rios Ana Lopes
Telma Dorantes donja Mansija
Roberto Palasuelos Bruno
Migel Anhel Bijađo Susanito
Viktor Norijega Majkl Džonson
Lina Santos Lurdes
Monika Sanćes Navaro Altagrasija
Aleksander Holtman Arnold Smit
Telma Dorantes Mansija
Marselo Buket Ruben del Olmo
Krisija Presijado Pamela
Renata Notni Paloma
Karime Ernandes Isabel
Dalila Polanko Fani

Zanimljivosti uredi

  • Pablo Montero ovu telenovelu je posvetio pokojnom bratu Oliveru Ernandezu, koji je umro u julu, a Horhe Salinas nedavno umrloj majci. Njihova koleginica Dana Garsija odigrala je ulogu Marije u pomen pokojnom ocu.
  • Za glavnu žensku ulogu Dana se borila sa Anom Brendom, partnerkom Horhea Salinasa iz prethodne serije La que no podía amar koju je pobedila u foto finišu.
  • Na kastingu za glavni muški lik pristupili su Horhe Salinas, Hose Ron i Pablo Montero. Nakon što je Hose ispao iz kombinacije, Salvador Mehija je odlučio da Salinasu dodeli ulogu protagoniste, a Pablu lik glavnog negativca.
  • Glumačka ekipa Divne ljubavi posetila je grob tragično umrlog meksičkog pevača i glumca Pedra Infantea, kako bi odali počast njegovoj karijeri. Reč je o jednom od najpopularnijih ličnosti Latinske-Amerike sredinom 20. veka, čije su uloge obeležile zlatno doba meksičke kinematografije. Neki od njegovih hitova, publika će moći čuti tokom telenovele u izvođenju glavnih junaka.
  • Iako se šuškalo da naslovnu numeru telenovele treba otpevati Lusero otpevao ju je Visente Fernandez.
  • Zanimljivo je to da je lik Santosa u telenoveli preživeo avionsku nesreću, a da je u stvarnom životu usled nje poginuo Pedro Infante. Život i karijera poznatog Meksikanca prekinulo je rušenje aviona, kojim je pilotirao.
  • Na snimanju rođendane su proslavili Pablo Montero (41), Karla Alvares (40), Anhelika Marija (68) i Latin Lover (45).