Puppy Linux je malena Linux distribucija fokusirana na lakoću i jednostavnost korištenja. Cijeli sustav se može pokrenuti iz RAM-a, čime boot medij može biti uklonjen nakon podizanja sustava. Aplikacije kao što su AbiWord ( besplatni program za obradu teksta), Gnumeric (proračuni,tabele), MPlayer (besplatni multimedijski player) uključene su, kao i širok izbor web preglednika koji mogu biti instalirani. Distribucija je izvorno razvijena od strane Barryja Kaulera. Trenutačno Kauler razvija novi način izgradnje operativnog sustava nazvan Woof. Ovaj alat može izgraditi Puppy Linux distribuciju iz binarnih paketa drugih Linux distribucija.

Puppy Linux 4.3.0
Puppy Linux 5.0.0
Puppy Slacko 5.3.3

Osobine uredi

Korisničko sučelje uredi

Paketi i upravljanje distribucijama uredi

Varijante uredi

Povijest uredi

Inačica Datum izdanja
Puppy 1 29. ožujka 2005.
Puppy 2 1. lipnja 2006.
Puppy 3 2. listopada 2007.
Puppy 4 5. svibnja 2008.
Puppy 5 15. svibnja 2010.

Puppy 1 se sa lakoćom koristio i na starom hardware-u(npr Pentium / 32 MB RAM), za novija računala bolja je bila verzija korištenja sa USB stick-a(no zahtijevala je podizanje sustava pomoću floppy diska). Postojala je i mogućnost zajedničkog korištenja sa Windows 98 i ME.

Puppy 2 koristio je Mozilla-baziran SeaMonkey kao primarni web preglednik i e-mail klijent.

Puppy 3 bio je Slackware 12 kompatibilan.

Puppy 4 izgrađen je pomoću T2 SDE skripta.

Puppy 5 baziran je na projektu zvanom Woof, koji pak omogućuje da se Puppy Linux izgradi iz bilo koje druge Linux distribucije.

Vanjske poveznice uredi