Prehistoric Women (film, 1967)

Prehistoric Women (sh. Prahistorijske žene) je britanski pustolovni film snimljen 1967. godine u režiji Michaela Carrerasa. Protagonist, koga tumači Michael Latime je profesionalni lovac koji prilikom safarija u Africi pokrene niz događaja koji će ga prebaciti u daleku prošlost, te suočiti sa plemenom prahistorijskih Amazonki na čelu sa kraljicom Kari (čiji lik tumači Martine Beswick).

Prehistoric Women
omot DVD-izdanja
RežijaMichael Carreras
ProducentMichael Carreras
ScenarioMichael Carreras
UlogeMartine Beswick
Michael Latimer
Carol White
Steven Berkoff
MuzikaCarlo Martelli
FotografijaMichael Reed
MontažaRoy Hyde
StudioHammer Film Productions
Seven Arts
DistribucijaWarner-Pathé Distributors
Datum(i) premijere
7. 7. 1967 (1967-07-07)
Trajanje95 min.
Jezikengleski
Budžet140.000 ₤[1]

Prehistoric Women je nastao u produkciji Hammer Film Productions nedugo nakon One Million Years B.C., pustolovnog filma sa Raquel Welch koji je doživio izuzetan uspjeh. Nastojeći ga ponoviti, Hammer Films je napravio ostvarenje u kome su, poput Welch u ranijem filmu, glavnu atrakciju trebale predstavljati oskudno odjevene mlade žene, te je glavna ženska uloga povjerena Martine Beswick, koja je bila nastupila u prethodnom filmu. Da bi se uštedilo na budžetu, Prehistoric Women je jednostavno "reciklirao" kostime i druge rekvizite iz One Million Years B.C. Uspjeh je, međutim, izostao, iako će film sa vremenom steći popularnost među najtvrdokornijim poklonicima Hammerovih ostvarenja. Hammer Films je nekoliko godina kasnije napravio još dva filma "spiljskih djevojaka" po sličnoj formuli - When Dinosaurs Ruled the Earth i Creatures the World Forgot.

Danas se ponekad navodi kao svojevrsni remake američkog filma Prehistoric Women iz 1950. godine, iako dva filma nemaju previše dodirnih točaka.

==

Izvori uredi

  1. Marcus Hearn, The Hammer Vault, Titan Books, 2011 p.90

Vanjske veze uredi