Návštěvníci (TV serija)

(Preusmjereno sa stranice Posjetitelji (TV serija, 1983))

Posjetitelji (češki Návštěvníci) je čehoslovačka humorna SF TV serija iz 1983. koju je režirao Jindřich Polák. Ima 15 epizoda a snimljena je u čehoslovačko-zapadnonjemačkoj koprodukciji. Radnja se odvija o posadi koja putuje iz 25. stoljeća u 20. stoljeće kako bi spasili Zemlju budućnosti.

Posjetitelji
Návštěvníci

scena iz serije
Format SF, komedija, serija za djecu i mladež
Trajanje 30 min.
Autor(i) Ota Hofman
Jindřich Polák
Izvršni producent(i) Gert K. Müntefering
Glume Josef Bláha
Josef Dvořák
Jiří Novotný
Dagmar Patrasová
Viktor Král
Dagmar Havlová
Eugen Jegorov
Klára Pollertová
Vlastimil Brodský
Država porijekla  Čehoslovačka
Zapadna Njemačka
Jezik češki
TV kuća ČST
Emitiranje 1983.–1984.
Broj epizoda 15
Članak o seriji na IMDb-u

Posjetitelji su stekli kultni status te prikazivani po televizijskim programima raznih zemalja, pa tako i na području bivše Jugoslavije.

Radnja uredi

U 2484. godini ljudi žive u mirnom svijetu. Stoga su prestrašeni kada im SMČ (Središnji Mozak Čovječanstva), glavni superkompjuter koji vodi sudbinu čovječanstva i Zemlje, objavi predstojeću katastrofu. Uočio je ogroman svemirski objekt koji juri na Zemlju.

Ipak, ima nade: profesor Filip, biograf najvećeg fizičara svih vremena, Adama Bernaua, ponudi spasiti čovječanstvo time da putuju u prošlost. Adam je bio genijalni fizičar i matematičar na prijelazu iz 20. u 21. stoljeće, te dobitnik Nobelove nagrade. U memoarima je zapisao da je u djetinjstvu napisao kratku formulu za pomicanje cijelih kontinenata, svijetova i planeta. Ovo može poslužiti da spasi Zemlju.

Profesor Filip izabere posadu od četiri člana i oni putuju natrag u prošlost, u Zemlju 20. stoljeća. Iako su samo htjeli ostati par sati, zbog nezgode su prisiljeni ostati nekoliko tjedana. Ispostavi se da je Adamova formula bila samo dječja igrarija. Posada se vrati u budućnost, gdje se ispravi SMČ te se ispostavi da je samo krivo izračunao putanju objekta i da nema opasnosti.

Glavne uloge uredi

Eksterni linkovi uredi