Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m →‎Definicije: živ je :)
Red 555:
::::Ma ja se s ovime apsolutno slažem. Mi smo jedan divljak u odnosu na kultivirane erudite dugogodišnje leksikografske prakse, pri čemu nisam nimalo ironičan. Međutim, kao što su upravo tvoji kultivirani imenjaci (:P) došli do divljaka u vidu Maja, Azteka i Inka, koji su u određenim aspektima bili civilizacijski godinama ispred njih, jednako su ih tako opisali i s vremenom - uništili. Ja nemam ništa protiv da se i ovdje dogovorimo oko toga da budemo leksikon, ali mislim da struktura našeg sadržaja i stil koji je primjenjivan u cijeloj seriji naših izabranih članaka - oboje nadilaze klasičnu leksikografsku ideju i postaju, zapravo, skraćene biografije, na momente i eseji. Vrlo je teško praviti leksikon, kada praktički stvaraš prozu.
::::Ne znam u kojem će smjeru ovo otići, odnosno hoćemo li postati leksikon ili ostati enciklopedija ''sui generis'', ali svakako se radujem raspravi po tom pitanju :) --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">E.A.</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Poe</font>]] 21:58, 17 oktobar 2017 (CEST)
 
==Re:Crnogorska Wikipedija & ostalo==
Nisam imao vremena da prije odgovorim, oko članaka ću se zabaviti nadam se tek sledeće nedelje. Pročitao sam komentar o Slovačkom parlamentu i sve je tačno sem čini mi se onoga sa prevodom domova.''Snemovňa ľudu'' bi čini mi se trebalo da bude narod u smislu ljudi/raja/građani a ne etnička grupa, ali moram to još pogledati, to je sve bilo samo "razmišljanje na glas (ili papir/ekran)". Nagorno Karabah još nisam gledao. Uključio sam se i u tu raspravu o crnogorskoj wikipediji ma da ne znam zašto se uvijek upecam. Načelno da, trebao bi svako moći pisati slobodno i ugodno se izraziti svojim riječima. Međutim to je u dobroj mjeri moguće samo na ovome projektu, a nova wikipedija sa svim onim o čemu pričaju će da bude jezično maltretiranje onih koji "pišu netačno". Meni su za prevođenje označavali stranice i na hrvatskoj i na bosanskoj i na srpskoj wikipediji (možda trebam da pokušam crnogorsku ili [http://arhiva.portalnovosti.com/2011/02/jeziku-srba-u-hrvatskoj-ne-treba-standardizacija/ predložim još kakav projekat]). Htio bih da sam nekako mogao bar subjektivno objasniti to, da novi projekt neće proširiti jezičnu slobodu, ali se to uvijek pretvori u ovo što imamo. Ne znam kako dišu drugi urednici ovdje u vezi sa tim. Za tekst koji si uključio u komentar hvala, brzo sam ga prešao, a iduće nedelje čitam. Sad žurim.--[[Korisnik:MirkoS18|MirkoS18]] ([[Razgovor sa korisnikom:MirkoS18|razgovor]]) 01:34, 15 januar 2018 (CET)