Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m →‎Naslov na naslovnici: replika Biblbroksu
Red 262:
::{{u|Biblbroks}}, ne trebaš predbacivati ništa OC Ripperu jer je sve radio na moju molbu pa primjedbe slobodno uputi meni. Usput, što se tiče dvopismenosti interfacea kakva sada postoji, takvo rješenje nema ''nijedan'' projekt Wikimedije koji je pisan na jeziku koji koristi više od jednog pisma (doduše, svaki se jezik može pisati na više pisama). Sadašnje stanje ne samo da je nepregledno nego i odvlači pažnju pri korištenju Wikipedije. (Usput, ilustracije i analogije radi, ako koristiš lokaliziranu verziju nekog operativnog sistema ili programa, jesu li funkcije u njemu ispisane dvopismeno?) Nakon što sam već pisao o ovom problemu i vidio da nitko ne trza, odlučio sam se sâm baciti u koštac s njime i srediti interface prvo na latinici, a onda bi se lako implementirala i ćirilica. Inače, riječ je o ''golemu'' poslu koji obuhvaća uređenje gotovo 30 000 poruka koje treba srediti prvo na latinici, a potom presloviti i na ćirilicu. Da ne pišem ovdje i o problemima koji će se zbog toga javljati i koje će trebati rješavati. Želim stoga vidjeti korisnike koji će pisati o njima i koji će sa mnom tražiti optimalno rješenje tih izazovnih problema. Ovo što si iznad napisao nije korak u tom smjeru i, da me se pogrešno ne shvati, molim OC Rippera da poništi svoje recentne izmjene od jutros (od [[Special:Diff/21391965|prve]] do [[Special:Diff/21392920|posljednje]]) jer remete prikaz određenih funkcija, npr. umjesto "Glavna stranica" kartica (tab) na naslovnici sada se zove samo "stranica". Dakle, želja je da se interface sredi, a ne da ostane zagušen istovjetnim porukama na dvama pismima kao što se sada može vidjeti. Bilo bi mi drago da mi u tome pomogneš. --[[Korisnik:Conquistador|Conquistador]] ([[Razgovor sa korisnikom:Conquistador|razgovor]]) 12:33, 15. februara 2016. (CET)
:::{{u|Conquistador}}, nisam prebacivao konkretno jednoj osobi nego svima koji misle da to treba raditi. Promenih mišljenje u međuvremenu. Nego, ni ja zasad ne mislim da mora obavezno da se piše dvojezično sučelje. Osim možda za glavnu stranicu za koju mislim da je bolje da postoji neko takvo rešenje u obliku dva pisma. Ako je privremeno, ok, ali čini mi se da bi se neki korisnici bunili ako bude za stalno samo na jednom pismu. Ja sam inače odavno bio voljan da se pozabavim idejom da se sami članci automatski preslovljavaju na ćirilicu sa latinice i obratno kao što je na sr, ali nikad ne nađoh dovoljno vremena za taj zadatak. To je tek golemo čini mi se. Imao sam neke zamisli kako da se poboljšaju feature-i koje omogućava rešenje sa sr, odnosno da se prilagodi potrebama koje sh ima, ali ne bih sada davio tehnikalijama. Imam negde na razgovor stranici link koji mi je {{u|Kolega2357}} poslao, pa ako si voljan potražiću. Nisam siguran koliko je upotrebljivo jer nisam istraživao, ali mislim da je u pitanju sors kod solucije sa sr. Valjda neki Javascript - nisam mu tada bio mnogo vičan, pa sam bio i odložio to do daljnjeg, ali sada bih možda mogao da pripomognem. Svako dobro, --[[Korisnik:Biblbroks|Biblbroks]] ([[Razgovor sa korisnikom:Biblbroks|razgovor]]) 16:17, 15 februar 2016 (CET)
::::{{u|Biblbroks}}, valjda misliš na ''dvopismeno'' sučelje. ;) Inače, bit će mi drago da me udaviš tehnikalijama i svime što ima veze s latinično-ćiriličnim interfaceom. Dok ne nađem neko pogodnije mjesto za diskusiju o tome, slobodno koristi moju stranicu za razgovor da ostaviš ondje poruke u vezi s ovim pitanjem srpskohrvatske Wikipedije. Usput, ne smatram da glavnu stranicu treba izuzeti od ostatka sadržaja jednom kad se implementira interface s više pismovnih sistema. Ako nemaš ništa protiv, predložit ću OC Ripperu da poništi svoje izmjene od 15. o. mj. nadalje. Jednom kada se interface uredi na jednom pismu i stekne se potom uvid u njegovu preglednost i funkcionalnost, lako se onda sve transliterira na drugo pismo. Poruke o anticipiranim problemima u vezi s interfaceom dobrodošle su na moj SZR. --[[Korisnik:Conquistador|Conquistador]] ([[Razgovor sa korisnikom:Conquistador|razgovor]]) 23:12, 25. februara 2016. (CET)
::::Sada treba popraviti redirekt na [https://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Glavna_stranica_/_%D0%93%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0&redirect=no] da pokazuje na [[Glavna stranica Главна страница]]. To je u stvari dupli redirekt koji verovatno ne radi sa drugih srodnih projekata - npr. sa [[:wikt:]] ne radi. --[[Korisnik:Biblbroks|Biblbroks]] ([[Razgovor sa korisnikom:Biblbroks|razgovor]]) 22:22, 20 februar 2016 (CET)
 
== Tagline ==