Wikipedija:Pijaca – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m →‎Problem oko zastava u šablonu: uvlake i izvlake u skladu s konvencijom o vođenju diskusije
Red 78:
 
::Što se pravila s en.wiki tiče, tu je moj stav odavno poznat pa ne bih ponovo opterećivao raspravu s kako i zašto. Što se konkretnih pravila s en.wiki tiče, nisam vidio nikakvu argumentaciju koja bi me doista uvjerila da bi zastavice kao takve omele čitatelja pa shodno s time ne vidim razlog zašto bi se ista trebala instantno prepisati. Ako određeni argumenti postoje, rado ću ih proučiti :) --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 03:38, 18 oktobar-листопад 2015 (CEST)
 
:::{{u|Edgar Allan Poe|Edgare}}, slažem se s tobom što se tiče politika i smjernica s engleske Wikipedije, no ovdje sam pisao konkretno o točno određenim smjernicama, ne općenito o njima. Nakon što se zapodjenula diskusija ovdje na Pijaci, odlučio sam škicnuti jesu li anglofoni wikipedisti uredili ovo pitanje i nemalo me iznenadilo kada sam vidio da se ono što sam ovdje bio pisao ''potpuno'' podudara s onim što sam ondje pročitao. Nisam bez razloga napisao da se njihova smjernica preuzme od riječi do riječi. Ako tražiš argumente, slobodno pročitaj što sam ovdje u diskusiji napisao prije gornje poruke o spominjaju smjernica EW-a, a što se tiče argumenata i eventualne rasprave o tome na EW-u, i mene zanima što se pisalo i kako se što argumentiralo. Ako pronađem, linkat ću ovdje. --[[Korisnik:Conquistador|Conquistador]] ([[Razgovor sa korisnikom:Conquistador|razgovor]]) 18:08, 19. oktobra 2015. (CEST)
 
:[[Korisnik:Conquistador|Conquistador]], možda nisam trebao da uklonim glasanje, nogo samo da markiram i preškrabam. Pokrenuo sam glasnje isključivo da bi što više urednika iskazalo svoje mišljenje i svoj stav o ovom pitanju, a ne radi eksperimentisanja demokratijom. Poništio sam glasanje, isključivo zato što nepostoji definisan pravilnik na srpskohrvatskoj Vikipediji. Što se tiče, linkova koji ste ostavili to su pravila sa engleske Vikipedije. Neke Vikipedije poput ruske, ukrajinske i beloruske prednjače u dodavanju zastavica i datoteka a druge rade potpuno obrnuto. Stoga mislim da generalno gledano najbolje je da se pitanje zastavica i datoteka u šablonima reši dogovorom, kada već nepostoje konkretna rešenja i pravila po pitanju zastavica i datoteka na srpskohrvatskoj Vikipediji. Takođe smatram da ne trebamo preuzimati tuđa pravila sa drugih jezika Vikipedije nego trebamo smisliti vlastita pravila, a u skladu sa pravilima zadužbine Wikimedije. --[[Korisnik:Hercules strong|Hercules strong]] ([[Razgovor sa korisnikom:Hercules strong|razgovor]]) 01:38, 18 oktobar-листопад 2015 (CEST)