Detektiv Yelina Salas je izmišljeni lik policijske detektivke u američkoj TV-seriji CSI: Miami koju je tumačila Sofia Milos. Predstavljala je jednog od protagonista serije u prve tri sezone, da bi se potom povremeno pojavljivala u nekoliko kasnijih epizoda.

Yelina Salas
lik iz CSI: Miami
Prvo pojavljivanje(1x17, "Simple Man")
Zadnje pojavljivanje(7x25, "Seeing Red")
Tumač/ica ulogeSofia Milos
Informacije
Zanimanjeprivatni detektiv (ranije policajac)
Rođenje
Smrt

Yelina Salas je na početku serije sa glavnim likom Horatiom Caine vezana ne samo poslovno - kao detektivka koja forenzičkom timu pomaže u istragama - nego i rodbinski, s obzirom da je bila udana za Horatiovog pokojnog brata Raymonda Cainea, sa kojima ima sina, Horatiovog nećaka Raya Juniora. Horatio se prema njoj odnosi zaštitnički, nastojeći je zaštititi od posljedica muževih kriminalnih, ali i preljubničkih aktivnosti, a sam odbija priliku da sa njom ode u krevet, iako priznaje da je u nju bio zaljubljen. Kada se ispostavi da je njen muž živ, odnosno prebiva u Rio de Janeiru odlazi sa njim živjeti, ostavivši vidno utučenog Cainea koji započinje ljubavnu vezu sa Marisol Delko, sestrom svog kolege Erica, dijelom i zbog njene fizičke sličnosti sa Yelinom.

Horatio je ponovno sreće kada zajedno sa Ericom ode u Rio de Janeiro kako bi se obračunao sa Antoniom Riazom, vođom narko bande Mala Noche koja je skrivila Marisolinu smrt. Tamo pomaže spasiti Raya Juniora od Riaza, koji je dječaka nastojao učiniti članom svoje bande. Nakon tih događaja se Yelina i Ray Junior vraćaju u Miami. Tamo Yelina počinje raditi kao privatni detektiv i povremeno sa Caineom surađuje u nekoliko istraga.

Vanjske veze uredi