Wikipedija:Društvo desetogodišnjaka

Prečica:
WP:DDG

Što je društvo? uredi

Društvo desetogodišnjaka je neformalna grupa urednikâ koji projektu Wikipedije doprinose deset ili više godina. Ono postoji da bi urednici mogli proslaviti dekadu doprinošenja projektu za koji su pasionirani, da bi se pomoglo formirati veze među dugogodišnjim učesnicima na enciklopediji i da se omogući razmjena perspektivâ i ekspertizâ. Osnovano je po uzoru na Ten Year Society na engleskoj Wikipediji i predstavlja njegov pandan na srpskohrvatskom jeziku. Društvo nije ni u kojem slučaju zamišljeno da bude elitističko ili da posluži za međusobno nadmašivanje, već da bude dobrohotno priznanje entuzijazmu i predanosti.

Članstvo uredi

Članstvo, kao što ime sugerira, zavisi jedino od toga je li netko bio urednik najmanje deset godina. U originalnom duhu wikikooperacije u kojem je društvo pokrenuto, članstvo je u potpunosti fakultativno i slobodno dano. Svaki urednik može bilo kojem kvalificiranom uredniku predložiti ili dodijeliti članstvo, koje on može prihvatiti ili odbiti. Za pozivanje novih članova može se koristiti predložak s pozivnicom.

Članovi su izlistani na Kategorija:Wikipedijski urednici članovi Društva desetogodišnjaka. Oni koji na svojoj korisničkoj stranici žele naznačiti da su članovi društva, mogu upotrijebiti korisnički okvir {{korisnik Društvo desetogodišnjaka}}.